USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський боєць пережив восьму операцію, його «рука нарешті тепла»

29 Березня 2017 10:54
Волинського захисника Андрія Луцика успішно прооперували в Києві. Про це на своїй сторінці в мережі пише волонтерка Наталія Попова.

Нагадаємо, Андрій отримав важкі обмороження руки в Донецькому аеропорту, після того переніс 6 складних операцій, під час яких йому було видалено два ребра, ампутовано фалангу пальця, трансплантовано жирові тканини з живота до правої руки для відновлення стану тканин.

"До цієї складної і ризикованої операції лікарі вели Андрія понад рік, після чужої зухвалої лікарської помилки. І от його ліва рука вперше за 2 роки ТЕПЛА. Батько української мікрохірургії, 75-річний професор Микола Дрюк та його учень, судинний хірург з відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії Іван Барна з шалімовською операційною бригадою чаклували над Андрієм понад 3 години … Під час операції дозабрали шматок (6 см) першого лівого ребра, який давив на стовбур плечового сплетіння, зробили грудну симпатик-томію для зняття спазму. Тепер готують пацієнта до наступної операції на правій стороні. Доречі, лише в Інституті Шалімова в Україні на сьогодні успішно лікують синдром грудного виходу", - йдеться у дописі волонтерки.

Наталія дякує лякарям. Каже, всі розуміли, що в інваліда II групи майже не було шансів – прогнозувалася ампутація кістей.

"Шалімівці спільно з професором Ігорем, Третяком професором відділення відновної нейрохірургії з Інституту нейрохірургії ім.Ромоданова, крок за кроком, терпляче зберігають Герою кінцівки. НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ ЗА ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ТА ЛЮДИНІСТЬ.", - додає Попова.



З її слів, усі операції хірурги роблять безкоштовно.

"Весь цей час Андрія підтримує багато людей. Перш за все це його сім”я – неймовірна дружина Наталка Луцик і 2 дітей хлопців-підлітків, друзі і побратими, волонтери, громадські активісти і місцева влада. За 2 ВАЖКИХ післяопераційних дні сотні дзвінків і найкращих побажань.. Це важливо, бо в січні наш Андрій зневірився(( і замість лікарні зі зламаним нейростимулятором в тілі, поїхав на схід на блокаду. Йому було дуже соромно, що сам не може оплатити операції, що на нього знову треба збирати кошти. Адже інваліду війни II групи з 2 дітьми держава нарахувала аж 3500 грн пенсії , а безкоштовне лікування такого високого рівня державою не передбачено. Неймовірними СПИЛЬНИМИ зусиллями ми повернули його на лікування та до планових операцій... Для нас всіх позитивний результат сьогодні – це перемога і над хворобою і над собою", - йдеться у дописі.

Зі слів волонтерки, з зібраних 46 000 грн витрачено вже 39 700 грн. На залишку на картці зараз 6 300грн. В Шалімова хірурги планують наступну, 9-ТУ, операцію (можливо і на наступному тижні, буде видно за станом).

Прошу благодійну допомогу Луцику НА НАСТУПНУ ОПЕРАЦІЮ надсилати на картку “Приватбанку” № 4149 4996 4220 1394 (дружина бійця Луцик Наталія Миколаївна).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хрен собачий Показати IP 29 Березня 2017 11:41
Я ж казав, що все буде добре. Міцного здоров’я тезці Андрію, а дружині Наталці-респект і уважуха за мужність і терпіння. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus