USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський актор не розлучається зі сценою і у 80. ФОТО

18 Листопада 2013 10:30
Своє 80-річчя актор обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Олександр Пуц відзначив на робочому місці, у колі пошановувачів театрального мистецтва. І хоч справжній День народження заслужений артист України відсвяткував ще улітку, та шанувальники змогли його ще раз привітати. Адже учора, 17 листопада, відбувся творчий бенефіс актора.

З цієї нагоди глядачі переглянули виставу з Олександром Пуцом в головній ролі. На сцені драмтеатру відбулася відома вистава «У.Б.Н.» (В’язень сумління) Галини Тельнюк.




Сам актор зізнається, що роль Зенона – одна з його улюблених.
«Мої улюблені ролі: Микита – «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці», Микита – «Титарівна», Микита – «Дай серцю волю», Аверін – «Севастопольський вальс», Іван – «Катерина», Сохрон – «Маруся Богуславка», Бостон – «Плаха», Городничих – «Ревізор», Тарас Бульба – «Тарас Бульба», Зенон – «У. Б. Н.», Виборний – «Наталка Полтавка», - йдеться на його сторінці на сайті театру.





Всього, за свою акторську кар’єру, Олександр Пуц зіграв понад 200 ролей. І всі – у рідному тетрі, де працює з 8 жовтня 1955 року. А сам він – корінний волинянин. Олександр Пуц народився 12 червня 1933 року в селі Городище Луцького району Волинської області.

«Разом з театром Олександр Каленикович об’їздив на гастролях Росію, Білорусь, Молдову, Польщу. І завжди вистави з його участю користувалися успіхом. Дуже часто він був моїм партнером на сцені – грав чи то коханого, чи то чоловіка», - згадує народна артистка України Людмила Приходько.




Після вистави шанувальники дарували улюбленому акторові квіти й бажали ще багато років щасливого життя.





До привітань долучилися й представники духовенства, влади області й міста Луцька.




Голова обласної профспілки працівників культури Ярослав Корнелюк зазначив, що жоден інситут не навчить такої природності, яка притаманна акторській грі Олександра Пуца.

«Держава перед вами завинила. Для глядачів ви вже давно дійсно - народний артист», - зауважив він.
Серед подарунків, які вручили винуватцю цього дійства, окрім квітів, грамот та конвертів, була й путівка до Праги, яку презентував керівник проекту міжнародного обміну Володимир Павлік.



Сам же бенефіціант подкував усім: глядачам і представникам влади за підтримку – моральну і фінансову.
«Шановний глядачу, святі отці, я щиро дякую вам за такі теплі оплески. Вони дають мені натхнення і з божого благословення іще працювати довгі і довгі роки на творчій ниві.

Я хочу подякувати голові обласної держадміністрації Борису Клімчуку, голові обласної ради Володимиру Войтовичу, голові Луцької міської ради Миколі Романюку, начальнику обласного управління культури Володимиру Лисюку, за їхню щоденну, кропітку увагу до нашого колективу.
Щиро дякую народному депутату України Ігорю Палиці за його допомогу. Завдяки фінансовій допомозі благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», ми випускаємо вистави. І скоро саме завдяки такій підтримці у нас відбудеться прем’єра – вистава «Назар Стодоля», - розповів заслужений артист України Олександр Пуц.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО ВШАНУВАЛИ КЛАСИКОЮ ДРАМАТУРГІЇ. ФОТО


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталя Показати IP 18 Листопада 2013 11:25
У 80 років так грати - дай Боже йому здоров'я, сили і натхнення ще на Многії літа!!!
Лучанин Показати IP 18 Листопада 2013 14:31
Браво, молодець, всім бажаю ось так жити і творити...................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus