USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський чиновник обурений тим, як годують його дітей у школі

10 Листопада 2013 11:36
Голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Іван Вовк стурбований якістю продуктів, які надходять в район для харчування дітей. Про це повідомляє «ВолиньPost» з посиланням на газету «Волинь-нова».

Зокрема, його хвилює питання, чому продукти харчування для дітей району «везуть через півкраїни». Вовка це турбує не тільки як державного чиновника, а в першу чергу як батька, чиї діти обідають у школі.

«Торік тендер на організацію харчування учнів у нашому районі, що належить до радіоактивно забрудненої зони, виграло ТзОВ «Перша компанія «Максимум». Воно зареєстроване у Василькові Київської області. Сподівалися, що шкільні обіди стануть більш калорійними. На це передбачено чималі державні кошти – 20 мільйонів гривень на рік. Однак після того, як санітарно-епідеміологічна служба перевірила окремі продукти, з’явилося чимало підстав тривожитися за здоров’я дітей», - пише Іван Вовк.

За його словами, у багатьох овочах, які організатори харчування чомусь привозили з інших регіонів, вміст нітратів перевищував допустимі норми від 1,1 до 2,8 раза.

«У великому секреті тримали вони виробників м’ясних продуктів. Насторожували і ціни, за якими закуповували харчі. Так, за кілограм м’яса платили 50-70, масла – 82, сиру – 71, твердого сиру – 90 гривень. Уперто відмовлялися брати цільне молоко у наших сільгоспвиробників. Натомість завозили сухе!» - обурюється голова Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Потім чиновник запросив на нараду в райдержадміністрацію представників компанії, щоб отримати відповіді на запитання, які виникли у батьків, директорів шкіл та вчителів. Проте цю зустріч було проігноровано.

Тоді депутати Камінь-Каширської районної ради вирішили заслухати їх на засіданні однієї з депутатських комісій.

«Відповідь, що надійшла голові районної ради Віктору Сусу, відверто обурила. Насамперед, директор О. М. Савченко, який її підписав, попередив, що «право на інформацію, створену в процесі діяльності фізичної та юридичної особи… охороняється в порядку, визначеному законом». Далі він зауважив, що товариство не знаходиться в нашому підпорядкуванні. Насамкінець порадив дотримуватися інструкцій з діловодства і, нарешті, як кажуть, умив руки, сподіваючись на плідну та сумлінну співпрацю», - пише Іван Вовк.

На його думку, таке послання є не просто звичайнісінькою відпискою, а «нахабним знущанням з батьків і державних службовців, які непокояться за здоров’я дітей».

Голова Камінь-Каширської РДА Іван Вовк також вважає, що право проводити державні конкурсні закупівлі послуг із організації харчування дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, необхідно передати місцевій владі.

Нагадаємо, харчуванням дітей в районах, що постраждали від аварії на ЧАЕС, займається Мінсоцполітики.

На Волині таких районів три: Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дьодік Показати IP 10 Листопада 2013 12:50
Чиновників призначають для того, щоб вони діяли, а не "обурювались".
Лучанка мама Показати IP 10 Листопада 2013 14:48
Невже у нас немає своїх продуктів, щоб проводити тендери з Київськими фірмами.Це прямий відкат бабла.Що твориться,страшно думати.Одні бандити і ворюги,батьків не пожаліють за гроші.Та зобвяжіть директорів шкіл забезпечити їдальню своїми продуктами і закупити у нас, на сільгосподарських базарах від робника, або поїхати по селах і люди продадуть дешевше ніж на базарах. Але ж ні- це не вигідно ,коли собі ложать в кармани мільйони.Або,щоб припинити побори директорів шкіл грошей від батьків без ніякого обліку-це також важко.Тут також не вигідно,бо не вкрадуть,якщо їх пустять
Президент Показати IP 10 Листопада 2013 21:26
Ага, вже передав. Боря, што за Вовк? Шо за звэрь? Розобратся і доложить. На мої бабкі рот розкривати нє позволю.
одинак Показати IP 11 Листопада 2013 10:05
В цій країні треба все змінювати і всіх. А народ мовчить значить йому добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus