USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський храм відновили через 70 років після знищення

4 Серпня 2013 19:00
Іллінська православна парафія у селищі міського типу Ратне «підняла» храм з руїн, розповів «Волинським новинам» депутат селищної ради Валентин Муковоз.

Цими днями Ратне відсвяткувало храмове свято пророка Іллі. Прихожани Іллінського Собору разом із настоятелем храму, згадали історію церкви. А вона непроста, розповіли старожили.


Після І Світової війни Іллінський Собор став парафіяльною церквою Ратного. В 1944 році, під час боїв за місто, Іллінський собор згорів. І понад 20 років тому іллінська громада розпочала відновлювати його.
«Нелегко нам було ці роки відбудови, але з ласкою Божою через 70 років після знищення і на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, ми завершили всі будівельні роботи. І тепер у нас красень Храм, який як і століття тому є найбільшою православною спорудою на Ратнівщині», - розповів настоятель церкви, протоієрей отець Роман Бодак.
Розділити радість із ратнівчанами і відслужити Божественну літургію приїхав і єпископ Володимир-Волинський Матфей, вікарій Волинської єпархії, а також настоятель Святоархангельського монастиря у Луцьку ігумен Святополк, отець Іван – декан Ковельського районного деканату, отці Любомир і Олег.

Єпископ Матфей у своїй промові зазначив: «Колись людям посилались випробування якщо вони забували Бога. І не дай Боже нам стати такими і відступити від церкви. Бо хтось каже що українська церква це 20 років нашого життя. Але вони помиляються, бо наша церква має прадавню історію, якій 1025 років, коли князь Володимир хрестив Київську Русь і молився на річці Дніпро кажучи: «Господи, подивися на народ цей, який сьогодні даний тобі, благослови його». І дякував за хрещення, бо знав, що тільки з вірою можна перемогти. А ми сьогодні ділимо церкву, а вона у нас одна – українська, якій 1025 років».

На закінчення свята, Єпископ Матфій побажав парафіянам святкувати наступне свято вже в Іллінському храмі, а вони заспівали многії літа. Закінчилось богослужіння піснею «За Україну, за її волю», миропомазанням і частуванням за солодким столом.
Все було б добре, та в ніч перед святом, невідомий навмисне втретє розбив скло на інформаційному стенді громади, де висвітлюється діяльність громади і церкви.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Серый Показати IP 4 Серпня 2013 23:42
Раб чики http://midgard-svaor.com/sut-cerkovnoj-magii/sut_cerkovnojy_magii_001/
єпископу Матфею Показати IP 5 Серпня 2013 10:06
Нагадаю Вам, Владико, що хрещення народу Руси Київської було актом, скоріше, політичним, ніж духовним. Сама ж процедура хрещення була насильницькою, наскрізь просякнутою сльозами, кров'ю та вогнем. Насадивши чужду народу іудейську віру, у нього відібрали віковічну Справжню Віру в наших рідних Слав'янських богів, поховали вікові традиції нашого народу, знищили практично ВСЕ, що було з тим пов'язано. Тому не кривіть душею і не вішайте людям локшини на вухо, пане професійний іудо-християнський мізкозасерателю.
волиняка до єпископу Матфею Показати IP 5 Серпня 2013 10:48
розкажи про це Кірілу, може він локшини не вішає, коли агітує за мутний союз
Олег Показати IP 5 Серпня 2013 13:22
Молодці! І громада і владики.
ТС Показати IP 5 Серпня 2013 18:22
мда...а для чого?
ратнівчанин Показати IP 6 Серпня 2013 00:29
Молодці ратнівчани, так тримати! Щоб наступного року святкували вже в храмі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus