USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Волинський облавтодор» реорганізують. ФОТО

21 Листопада 2013 11:51
Підприємство буде публічним акціонерним товариством, однак Волинська облдержадміністрація не планує купувати його акції.

Про це йшлося під час представлення нового директора дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», що відбулося 21 листопада у Луцьку.



«Сьогодні на вустах у всіх реорганізація державного управління автомобільними дорогами. Так, з 1 січня дороги місцевого значення передадуть органам місцевого самоврядування. Швидше за все, буде інший замовник по дорогах місцевого значення. Всі облавтодори, у тому числі «Волинський облавтодор», зробимо публічними акціонерними товариствами, акції зможуть придбати облдержадміністрація, приватні підприємства та колектив. Ми повинні розуміти, що вступаємо в ту фазу, де буде серйозна конкуренція. Це не повинно бути «караул, кінець світу», всі працюємо наполегливо, у вас новий керівник», - зазначив голова правління компанії ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» Сергій Стельнякович.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ДП «ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР – НОВИЙ ДИРЕКТОР». ФОТО

Як розповів перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко, у наступному році планують здійснити реструктуризацію ДП «Волинський облавтодор», проте облдержадміністрація не планує купувати більшу частину акцій підприємства.



«Ми відмовилися від того шляху, який нам пропонували – забирайте 50 чи 100% акцій облавтодору. Нам не потрібно це, ми управлінська структура. На базі обласної державної адміністрації створено департамент інфраструктури та туризму. В цей департамент буде входити управління доріг. Воно бере на себе роль замовника, ми вже плануємо 120-140 мільйонів гривень на наступний рік на місцеві та державні дороги плюс обласний бюджет. Ми проводимо тендери, і я скажу чесно, що ми завжди схилялися до того, щоб підтримувати обласну і державну структуру. Сьогодні, коли стоїть питання, хто буде обслуговувати ті або інші напрямки доріг, ми схиляємося до того, щоб це робив облавтодор. Держава дбає в першу чергу про свої дочірні структури, про тих, хто працює на бюджет», - повідомив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сТая Показати IP 21 Листопада 2013 16:26
башкуленко тріпло рідкісне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus