USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Школяр з Волині пік американцям паску та став улюбленцем сім'ї. ФОТО

29 Липня 2013 16:45
Одинадцятикласник Люблинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Роман Поліщук нещодавно повернувся зі Сполучених штатів Америки та успішно здав ЗНО аби продовжити навчання в Україні.

Протягом десяти місяців юнак жив і навчався в Америці, в місті Хастінгс штату Міннесота, - інформуютьВісті Ковельщини.

Волинський школяр потрапив до Америки зовсім випадково. Одного разу Рома шукав в Інтернеті інформацію про те, де можна було б навчатися безкоштовно за кордоном. Натрапивши на американську програму «Flex», вирішив спробувати і собі. Батьки вибір сина підтримали.

До програми відбирали здібних дітей, які прагнуть реалізувати себе у житті, з усіх республік колишнього Радянського Союзу. Крім досконалого володіння англійською мовою, конкурсантам слід було пройти психологічні тести, інтерв'ю та багато інших випробувань.

За результатами випробувань, відібрали 250 осіб, з них чотири – із Волинської області, зокрема – люблинчанина Романа Поліщука.

У сполучених штатах хлопця зустріла сім'я Асенг. На чужині Роман почував себе, як удома, бо ж «названі» батьки ставилися до нього, немов до рідного сина, адже їх власні діти уже дорослі і мешкають окремо.

Вчився Роман у звичайній американській школі, де всі заняття проходили англійською мовою. Крім стандартних уроків, відвідував уроки фотографії та кераміки, котрі проводяться для того, аби учні-випускники могли реалізувати себе в житті.

Роман грав у футбол та великий теніс зі своїми ровесниками, розповідав про Україну, зустрічався з діловими людьми, багато подорожував.

Гарно ставилися до старанного учня і вчителі, допомагали, всіляко підтримували.

«Американська мама», як люб'язно називав Роман жінку, у якої мешкав, написала про свого українського «синочка» у місцеву газету, адже похвалити його було за що.

Юнак варив український борщ, смажив млинці, ліпив вареники, чим дивував американців, яким дуже припала до душі українська кухня.

А на Великдень хлопець вирішив власноруч спекти паску і показати американцям, як святкують це велике християнське свято у нього на Батьківщині.

Мама Романа Світлана за допомоги скайпу допомагала синові, тож паска вдалася на славу. А ще юнак у цибулиннику пофарбував яйця.
Гарно розклавши все у корзинці й прикривши вишитим рушником, привезеним у подарунок, разом із названими «батьками» Роман пішов до церкви.

Американців приємно здивувало ставлення юнака до релігії, шанування українських традицій і звичаїв.

Хлопець повернувся в Україну, а його американська сімя пообіцяла обов'язково приїхати, поки ж частенько спілкуються із сім'єю Поліщуків телефоном.

Повернувшись додому, Роман екстерном наздогнав навчання в українській школ та успішно склав випускні іспити із ЗНО. Юнак подав документи для вступу у вузи Львова та Києва - в майбутньому він мріє стати дипломатом, щоб представляти Україну всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
реаліст Показати IP 29 Липня 2013 17:37
Хлопець молодець, світу побачив! Тільки щоб вступити на міжнародні відносини на бюджет, треба мати значно вищі бали.
Кук Показати IP 29 Липня 2013 18:12
Молодець, хлопчина, успіхів тобі :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus