USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянам обіцяють більше телевізійних каналів

28 Квітня 2011 15:57
До кінця цього року північні райони Волині зможуть дивитися програми кількох десятків всеукраїнських каналів.

В цьому 28 квітня запевнив директор Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) Сергій Семерей під час засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.

За словами Сергія Семерея, для цього потрібно лише добудувати щоглу радіотелевізійної станції у місті Камінь-Каширський.

«Перед нами поставили у міністерстві завдання до вересня цього року покрити північні регіони Волинської області цифровим телебаченням. Таким чином, волиняни зможуть дивитися 32 телевізійні канали», - зазначив Сергій Семерей.

Радіорелейну станцію планували добудувати вже давно, але оскільки вона фінансувалася винятково із обласного бюджету, то на завершення будівництва коштів не вистачило.

«Ми вже витратили 548 тисяч гривень з обласного бюджету. Проте за цінами 2010 нам потрібно ще 290 тисяч гривень. Спочатку ми пропонували комісії, аби все-таки щоглу добудували за гроші з місцевого бюджету, а потім її здавати в оренду. Проте сьогодні є пропозиція передати її у державну власність, тобто Концерну РРТ, який зобов’язується її добудувати», - розповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Леонід Кирильчук.

Щогла у Камені-Каширському є проміжною станцією в радіорелейній лінії Ковель-Камінь-Каширський-Любешів-Кортеліси, тому якнайшвидше введення її в експлуатацію дуже важливе, пояснив Сергій Семерей.
«Цільове призначення цієї лінії – роздача цифрового телебачення на Волині. Окрім того, жителі північних районів області не мають змоги дивитися місцеве телебачення», - зауважив Семерей.

Крім того, як запевняє Сергій Семерей, після завершення будівництва у Камінь-Каширську та аналогічної щогли у смт Любешів вся Волинь зможе безперешкодно дивитися центральні та місцеві телевізійні канали, а також використовувати радіорелейну лінію для збільшення покриття мобільних операторів.

Депутати обласної ради одноголосно погодилися винести питання передачі щогли з комунальної власності у державну, проте лише за умови, якщо вона до кінця року буде дійсно добудована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 28 Квітня 2011 19:50
Ото буде прикол, як нарешті на Поліссі зрозуміють, що їх президент не Лукашенко, а Янукович.
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2011 23:21
Питання: колу у центрі Луцька можна буде переглядати ці 32 телеканали? Чи в Камінь-Каширськ переїзжати?
Лучанин до Лучанин Показати IP 2 Травня 2011 13:18
+1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus