USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Онлайн-кінотеатри: де волинянам легально дивитися якісні фільми. Ціни

25 Грудня 2020 08:00
Уже зовсім скоро новорічно-різдвяні свята, шкільні канікули і ймовірний «новорічний карантин». Звісно, кожен сам вирішує, як і де він буде ці дні проводити, та цілком можливо, що комусь захочеться відпочити й біля екрана телевізора. А оскільки не всім класичний телевізійний продукт може смакувати, а в час вільного доступу до інтернету можна обирати, що й коли дивитися, не зайвим буде дізнатися, де можна легально переглянути хороші фільми та шоу в HD чи Full HD якості. А головне – скільки це коштує.

На жаль, українці звикли до піратства й не всі готові платити за контент, натомість масово споживають контрафактний продукт. У 2020 році Україна вчергове опинилася в «Списку 301» і належить до десятки «піратських» країн світу. Але варто зрозуміти, що плата за контент – це запорука розвитку і якості індустрії музики та кіно.

Крім того, ми ж платимо операторам за доступ до телевізійних каналів і не завжди нас влаштовують пропозиції. А оскільки популярність смарт-телебачення зростає, дивитися канали в цифровій якості сьогодні зовсім просто, тим більше, технології забезпечують високу якість картинки. То чому б і не з’ясувати, як і за скільки сьогодні можна підключити цифрове телебачення й отримати легальний доступ до світової фільмотеки? Тим паче, скоро – період свят і низки вихідних.

Які переваги онлайн-кінотеатрів та стрімінгових сервісів

Ви обираєте те, що хочете. Той, хто цінує свій час, хоче дивитися тільки те, що подобаєтся. А всім одне і те ж подобатися не може. І не завжди пакети провайдерів можуть задовольнити потреби усіх членів сім’ї: наприклад, хтось з родини є фанатом National geographic, а хтось – Eurosport. А в стандартних тарифах кабельного телебачення цих каналів немає (спойлер – в найдешевших тарифах цифрових кінотеатрів їх немає теж).

Не треба чекати. Ви можете не чекати цілий тиждень нового епізоду, а за один раз подивитися кілька серій свого улюбленого серіалу. Чи цілий сезон без перерви. Чи цілий серіал, втрапивши у «серіальний запій». Звісно, в останньому хорошого мало, але тут головне – не зловживати.

Відсутність реклами. Тривала реклама на телебаченні багатьох дуже дратує. Щойно ви почали спостерігати за захопливим сюжетом – як вам пропонують придбати пральний порошок.

А потім – поїсти пельменів з майонезом і на додачу все це запити якимись лікарськими препаратами. І так хвилин 20. Причому дуже часто на різних каналах час реклами збігається. Натомість у більшості випадків в онлайн-кінотеатрах ви можете дивитися фільми та передачі без реклами. Захотіли заварити чаю – поставили на паузу та й по всьому, або ж перемотали назад.

Унікальний контент. Хай там як, а «Гру престолів» не транслювали на кабельному. Загалом в таких онлайн-кінотеатрах за підписку ви отримуєте кінотеку, яка нараховує десятки тисяч фільмів і кілька сотень каналів у цифровій якості.

Якість. Сучасні телевізори розраховані на те, щоб дивитися фільми у хорошій якості. Великі екрани більше розраховані на «цифру». А придбати телевізор з хорошою роздільною якістю і дивитися неякісну картинку – це, як мінімум, неповага до вашого внутрішнього естета.

Чи є недоліки?

Ціна. Звісно, мінуси тут також є. І один з них – вартість. Загалом передплата на онлайн-кінотеатри коштує від 99 гривень на місяць. Що більше преміального контенту – то дорожче. Не всіх такий стан речей влаштовує. Але варто пам’ятати: ви платите за легальний перегляд і не підтримуєте піратство. І з часом з кіберзлочинами, у тому числі й нелегальним поширенням контенту, будуть боротися жорсткіше.

Не все є в доступі навіть за передплату. Не всі новинки та прем’єри можна подивитися в онлайн-кінотеатрі за підписку. У деяких випадках найкасовіші фільми доведеться придбати, або ж можна орендувати їх на один перегляд.

Обмежена кількість пристроїв. Навіть коли ви оформите підписку, в більшості випадків зможете дивитися телебачення та фільми на одному пристрої. Якщо у вас два і більше телевізори, за додаткові пристрої треба буде платити більше. Але все залежить від сервісу.

Мова. На жаль, не на всіх сервісах і не всі фільми та телепередачі мають якісний україномовний переклад. Тому на це варто теж зважати.

Преміальні канали. Такі канали, як і кінопрем’єри, не входять в основний тариф. Якщо хочете дивитися, приміром, футбольний канал чи Discovery, доведеться заплатити більше.

Тому насамперед варто вирішити, з якою метою будете підключати той чи інший онлайн-кінотеатр, і так шукати потрібну пропозицію. Усе залежить від особистих смаків та уподобань. І, звісно, глибини гаманця.

Отож, які сьогодні є варіанти онлайн-кінотеатрів.

Netflix

Сьогодні це – один з найпопулярніших стрімінгових відеосервісів у світі. Заснована у 1997 році, компанія починала працювати як стартап з оренди фільмів на DVD. Тепер її оцінюють в $130 мільярдів. У квітні 2020 року на Netflix було підписано 182 млн осіб по всьому світу.

В Україні сервіс працює з 2016 року. Але однією з проблем досі залишається мала кількість україномовного перекладу чи субтитрів. Щоправда, у вересні цього року з’явилася інформація про те, що Netflix в Україні обрав компанії для дубляжу українською мовою. Озвучувати мають компанії Postmodern Postproduction і Так Треба Продакшн. Очікується, що роботи з локалізації інтерфейсу займуть близько року.

Вартість доступу до бібіліотеки – від 7,99 до 11,99 євро на місяць. Дивитися фільми, телевізійні шоу можна з персонального комп’ютера або з будь-якого підключеного до інтернету пристрою (смарт-телевізора, смартфона, планшета, потокового медіаплеєра чи ігрової приставки). Можна також завантажити улюблені шоу за допомогою iOS, Android або Windows 10 і дивитися їх будь-де, навіть без з’єднання з інтернетом.

Netflix пропонує новим користувачам 30 днів безплатного доступу, аби ознайомитися з усією відеотекою.

Megogo

Легальний онлайн-кінотеатр в Україні, який набуває все більшої популярності. Тут є велика медіатека з фільмами та запропоновано кілька сотень цифрових телеканалів: від 1+1 до Discovery.

У Megogo є навіть свої окремі телеканали, на яких транслюють різні шоу, спортивні події тощо.

Пропонують тут такі варіанти підписки: тарифи «Оптимальний», «Максимальний» та «Максимальний+ благодійність». Два останні – ідентичні пакети, проте «Максимальний+благодійність» дорожчий на 50 гривень, які перераховують на допомогу дітям-сиротам.

У тарифі «Оптимальний» – 268 каналів, 17 тисяч фільмів. Вартість – від 99 грн на місяць.

Тариф «Максимальний» пропонує доступ до 320 каналів, 18 тисяч фільмів. Коштує він 197 грн на місяць. Перші 14 днів можна підключити за 1 гривню. Також 320 каналів та 18 тисяч фільмів пропонує тариф «Максимальний+благодійність», вартує він 247 гривень на місяць, 50 грн з яких іде на доброчинність.

Фільми тут можна дивитися за передплатою, або ж є можливість їх докупити. Особливо це стосується новинок. Періодично є також знижки на певні фільми та діє передзамовлення фільмів теж зі знижкою до виходу в прокат.

Фільми можна купувати назавжди або брати напрокат будь-які прем’єри з постійною знижкою 10% для передплатників.

В «Оптимальному» тарифі немає аудіокниг у мобільному додатку, популярних серіалів, як «Гра престолів», «Чорнобиль», преміальних дитячих каналів (Nickelodeon, Nick Jr., Tiji), каналів FOX, Viasat, каналів групи Discovery, преміальних пізнавальних каналів (Animal Planet HD, History HD, Моя планета), преміальних спортивних каналів (Setanta, Eurosport 1 HD, Eurosport 2), преміальних фільмових каналів SONY, преміальних музичних каналів (MTV, MTV HITS, MTV DANCE, MTV ROCKS).

Sweet TV

Український онлайн-кінотеатр, де є значна кількість фільмів українського виробництва, а також контенту з українським дубляжем. Суміснісний з більшістю платформ популярних SmartTV, а також з операційними системами від Google, Apple і Microsoft.

Клієнтам пропонують вісім тарифів. У найдешевшому з них немає преміальних дитячих каналів (Nickelodeon, Nick Jr., Tiji), каналів FOX, групи Discovery, преміальних спортивних каналів, преміальних фільмових каналів SONY. На деяких тарифах пропонують також пільговий період: 7 днів безплатно або 15 днів за 1 гривню.

Тариф S коштує 99 грн. Пропонують 154 канали, кінотеатри MGM, Miramax, Universal.

Тариф М. Ціна 99 грн. 208 каналів, кінотеатри MGM, Miramax, Universal, Disney, Paramount, Sony.

Тариф М+ за 189 грн. 210 каналів, Футбол 1, 2, кінотеатри MGM, Miramax, Universal, Disney, Paramount, Sony.

Тариф L коштує 197 грн. Тут 224 канали, кінотеатри MGM, Miramax, Universal, Disney, Paramount, Sony.

Тариф L+ вартує 249 грн. Пропонують 226 каналів, кінотеатри MGM, Miramax, Universal, Disney, Paramount, Sony, серіали Amediateka.

Тариф «Футбол HD» коштує 109 грн на місяць. Тут уже більше футболу: 4 канали Футбол 1, Футбол 2, Футбол 3, SHAKHTARTV.

Тариф «Кіно» коштує 49 грн на місяць, можна подивитися добірні фільми та прем’єри від культових кіностудій.

Нині також діє акційний тариф VISA PREMIUM для власників преміальних карток Visa Platinum, VIisa Signature та Visa Infinite. Повна вартість цього тарифу – 197грн.

Oll. TV

Сервіс має велику теку фільмів і серіалів, у тому числі виробництва платформи HBO (яка офіційно недоступна в Україні) та дає доступ до контенту популярної російської онлайн-платформи Ivi.ru, яка теж має значну бібліотеку фільмів.

У деяких варіантах передплати пропонують спробувати користуватися сервісом 7 днів за 1 грн.

Тариф oll inclusive за 109 гривень пропонує 217 каналів, більш як 300 серіалів та понад 3500 фільмів. У пакеті передбачені преміальні канали: VIP Premiere HD, VIP Megahit HD, культові серіали та прем’єри від HBO, Showtime, BBC, Sony, FOX, Starz та AMEDIATEKA.

Тариф xtrakino oll inclusive за 189 грн пропонує більш як 200 телеканалів, серіали від НBO та AMEDIATEKA, а також 15 000 фільмів від провідних світових студій у відеотеці IVI.

На тарифі хtrasportoll inclusive за 189 грн можна дивитися усі матчі чемпіонату України, Ліги Чемпіонів, Ліги Європи, Ліги Націй та інші. Доступні канали:

Футбол 1/2/3, Setanta Sports, Viasat Sport, Shakhtar TV, XSPORT. Також доступні більш як 200 каналів, тематичні кінозали та культові серіали HBO та AMEDIATEKA.

Тариф ultra oll inclusive за 249 грн об’єднав у одній підписці всі пропозиції: понад 200 телеканалів у цифровій та HD-якості, футбол, усі серіали з розділу AMEDIATEKA, тематичні кінозали та понад 15 000 фільмів у відеотеці IVI.

DivanTV

Тут немає безплатного контенту й окремої плати за фільм.

Пропонують запис ефіру до 14 днів. Є інтерактивні можливості для телеканалів — пауза ефіру, перемотування та перегляд спочатку.

Тариф «Вигідний»: 99 грн за місяць. 174 канали (51 в HD якості). Запис ефіру до 14 днів. Можна одночасно переглядати на чотирьох пристроях (1 Smart TV або ТВ-приставка та два мобільні пристрої чи комп'ютери).

Тариф «Популярний» можна оформити перші 7 днів за 1 гривню, а далі це вартуватиме 109 грн на місяць. Пропонують 225 каналів (з них 65 HD), бібліотеку на 30 000 фільмів на рік, можливість дивитися всюди, де є інтернет, на п'яти пристроях одночасно (2 Smart TV + 2 мобільні пристрої + 1 ПК).

Тариф «Престижний» коштує 158 грн на місяць. Тут уже в пакеті 246 каналів, з яких 74 в якості HD, 50 000 фільмів, серіалів і мультфільмів на рік. Одночасний перегляд на п'яти пристроях за одну абонплату (3 Smart TV або ТВ приставки, 2 мобільні пристрої або 2 комп'ютери)

Також тут є додаткові тарифи, за якими можна придбати пакети каналів з фільмами, серіалами, дитячими передачами.

І це ще аж ніяк не все.

Свій стрімінг запустила компанія Apple. Один рік Apple TV можна отримати безплатно, коли купуєте новий пристрій Apple. Вартість підписки на цей сервіс – від 4,99 доларів.

Також набирає обертів і популярності Amazon Prime Video. Сервіс теж має безплатний пробний доступ, а далі коштуватиме 5,99 євро на місяць.

Трошки інакший кінотеатр Google Play Movies. Тут пропонують орендувати або придбати конкретний фільм, який ви можете вибрати зі списку. Коштує один фільм в середньому від 3,99 долара.

Такфлікс – онлайн-кінотеатр, де можна легально дивитись нове українське кіно. Сьогодні тут поки ще мало контенту, але він доволі унікальний. Умови прості: треба купити онлайн-квиток. Один фільм – один квиток. Вартість квитка – 60 грн. З моменту оплати фільм доступний для перегляду 7 діб.

І нарешті є YouTube, який повноцінним онлайн-кінотеатром не назвеш, але відеохостинг має платний сервіс, що його позиціонує як стрімінгову платформу. YouTube Premium коштує від 99 грн на місяць. Є варіанти з сімейною передплатою на кілька осіб і передплата для студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 25 Грудня 2020 10:39
Дуже цікаво, але дуже не дешево!!! Не в цій країні поки.
факт Показати IP 25 Грудня 2020 12:58
Спочатку дайте країні гідну зарплату, а потім щось вимагайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus