USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни бояться кредитів на житло

30 Березня 2011 18:31
Лише 16 волинських сімей 2010 року отримали квартири за програмою «Доступне житло».
Для цього люди продавали своє майно і лише одиниці з них наважувалися взяти кредит у банку. Про це йшлося 30 березня під час засідання круглого столу з питань реалізації Національного проекту «Доступне житло» у Волинській облдержадміністрації.
Нагадаємо, що згідно з цією програмою громадяни можуть придбати житло, 30% вартості якого погасить держава. Решту людина має заплатити або із власної кишені, або взяти кредит у банку.

Заступник директора Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова розповіла, що Волинь з-поміж інших областей України непогано справилася із реалізацією програми.

«Із 26 регіональних управлінь 3 зовсім не мали об’єктів, 5 не уклали жодного договору. Таким чином, ми зайняли 9-ту позицію за динамікою реалізації програми. А це також результат, який свідчить про нашу роботу», – переконана Тетяна Воробйова.

Та більшою мірою чиновницю хвилював не рейтинг, а те, що згідно з умовами програми 2010 року, які ще й досі діють, громадяни під заставу у банк зобов’язанні надати не лише свої майнові права на нове житло, а й додаткове майно.

«Спочатку було домовлено, що кредити будуть надаватися під заставу майнових прав, адже у нас всі будівельники надійні, тому можна їм довіряти. Але коли прийшов час надавати кредит, то банк почав вимагати додаткову заставу», – розповіла Воробйова.

Тетяна Воробйова називає це головною причиною того, що кількість клієнтів програми зменшилася.

«Зрозуміло, що коли людина перебуває на квартирному обліку, то вона здебільшого не має власного житла, тому їй немає чого заставляти і вона відмовляється від участі», – пояснила чиновниця.

Водночас саме прагнення людей поліпшити свої житлові умови допомогло залучити до програми тих, хто вже мав хоч якесь житло.

«До речі, більшість учасників програми вже мали однокімнатні квартири, які вони продавали, і, маючи ще якісь заощадження, таким способом виплачували частину суми. Лише одиниці все ж наважилися взяти кредит», – зазначила Тетяна Воробйова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кредити не потрібні Показати IP 30 Березня 2011 19:03
Скоро, після візиту Януковича в Сінгапур, будуть "масово" будувати державне житло. Додаткові "площі" вже відводять......біля Гаразджі.
tatarynb Показати IP 30 Березня 2011 23:13
Волинь - 2 ззаду по рівню зарплати про яке "доступне" житло мова?! кредит у 200 тис платити 20 років - получиться 400
hz Показати IP 31 Березня 2011 10:36
візьми кредит. Відчуй, що таке місячні :)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus