USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни молитимуться новому святому

22 Листопада 2013 13:45
У Луцьку віддадуть почесті мученику Данилові Братковському, страстотерпцеві волинському. Його Помісний Собор Церкви влітку зарахував до лику святих як місцевошанованого угодника Божого. Саме 26 листопада 1702 року його стратили.
Вшанування розпочнеться Богослужінням 26 листопада. Із 9 години відправлятимуть Службу Божу у братському храмі Воздвиження хреста Господнього, яку очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.
14.00 – початок урочистої академії в палаці культури обласного центру. У програмі: промови владики, луцького міського голови Миколи Романюка, завідувача музею Луцького братства Олени Бірюліної, показ фільму «Волинська голгофа Братковського», виступи архієрейського хору «Оранта» кафедрального собору Святої Трійці й інших виконавців. Під час заходу поширюватимуть літературу, зокрема, твори Данила Братковського.
Як повідомив інформаційній службі єпархії голова Волинського крайового братства Святого апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського) Андрій Бондарчук, організаторами прославлення страстотерпця окрім цієї мирянської спільноти є духовна консисторія та Луцька міськрада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus