USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ПЦУ, новий голова ОДА, вибори і концерт Винника: чим жили волиняни у 2019 році

2 Січня 2020 18:06
Президентські та парламентські вибори, перехід у Православну церкву України, розмитнення автомобілів, ввезених із Європи, зустрічі з улюбленими артистами, щирі розмови з непересічними особистостями, перемога збірної з футболу, нові призначення, перенесення Центрального ринку, введення безготівкової системи оплати за проїзд у Луцьку, а також втрати і прощання – минулий, 2019-й, рік був багатим як на позитивні, так і на негативні події.

Інформаційне агентство Волинські Новини підготувало підбірку матеріалів, котрі найбільше цікавили наших читачів у минулому році.

СІЧЕНЬ

Першого місяця року волиняни стежили за так званим Томос-туром п’ятого Президента України Петра Порошенка. У Луцьку, у кафедральному соборі Святої Трійці, він долучився до молитви за Україну, а далі вирушив на зустріч із виборцями у Ківерцях і Рожищі.

Передвиборчий «Томос-тур»: Петро Порошенко – з візитом на Волині. Трансляція
Багато уваги теж було прикуто до історій про спротив сільських громад при переході у Православну церкву України.

Невідомі захопили голову волинської громади, яка переходить в Православну церкву України

Обговорювали волиняни в січні й маєток у царському селі під Києвом тодішнього голови ОДА Олександра Савченка, сусідами котрого є нардепи, прокурори і генерали.

По сусідству з головою СБУ та нардепом: як виглядає маєток Савченка в «царському селі» під Києвом
А наприкінці місяця ми писали про розмитнення по-новому, зокрема про те, чи реально власнику автомобіля, придбаного за кордоном, самостійно розмитнити свій транспортний засіб, не користуючись послугами митного брокера і при цьому суттєво не переплатити за мито.

Розмитнення авто «по-новому»: волинянин готовий судитись за справедливу ціну

ЛЮТИЙ

У лютому всю область сколихнула жахлива новина – у селі Дачне поблизу Луцька автомобіль Mercеdеs, за кермом котрого був ексочільник карного розшуку Луцька Геннадій Єпіфанович, на швидкості протаранив таксі Chevrolet. У результаті аварії загинула пасажирка та водій таксі.

«Прошу не зам'яти справу», – чоловік, дружина якого загинула у ДТП під Луцьком

Інтерес викликала новинка про те, що в селі Гірці Полонці приземлився єдиний в Україні гелікоптер Bell-505 Ranger X, вартістю півтора мільйона доларів.

Поблизу Луцька приземлився вертоліт вартістю 1,5 мільйона доларів. Фото

Писали ми й про перший випуск нового сезону містичного проєкту «Слідство ведуть екстрасенси», який зняли в селищі Луків.

За допомогою до ясновидців звернулася Тетяна Систалюк, яка кожного дня прокидалася з думкою про те, що може втратити своїх рідних.

Дух принцеси Діани врятував родину з Волині від смертельної небезпеки, – екстрасенси
БЕРЕЗЕНЬ

У березні волиняни оплакували загиблого в результаті аварії легендарного журналіста Юрія Яцюка.

У Луцьку попрощалися з легендарним журналістом Юрієм Яцюком
Вчергове на Волинь завітав Петро Порошенко. Цього разу подробиці візиту гаранта не оприлюднювали, тож, попри кількагодинні очікування лучан, зустріч із президентом пройшла лише в Ковелі.

Відзначимо, що за день до приїзду Порошенка в Луцьку з'явився величезний банер зі словами «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає».

Порошенко з передвиборчим візитом – на Волині. Трансляція
Через березневу негоду в самісінькому центрі Луцька обвалився фасад будинку із годинником, а поблизу геріатричного пансіонату вітер зламав величезну ялинку. Також негода повикорчовувала дерева на вулицях Кравчука і Гнідавській.

Через вітер обвалився фасад будинку з годинником у центрі Луцька

А про раціональне харчування, міфи про здорову їжу, те, чи реально скинути рекордно багато зайвих кілограмів за короткий проміжок часу та як при мінімальних зусиллях зробити свій раціон більш збалансованим ми розмовляли з сертифікованим коуч-нутриціологом Ольгою Іваніщук.

«Навіть гречкою і знежиреним м’ясом можна наїсти ожиріння», – коуч-нутриціолог із Луцька. Інтерв’ю
КВІТЕНЬ

У квітні волиняни, як і решта українців, стежили за ходом президентських виборів. Спостерігати за результатами офіційного підрахунку голосів Центральною виборчою комісію можна було в режимі реального часу на інтерактивній карті.

Як розділились голоси волинян на президентських виборах: інтерактивна карта дільниць
Неабияк вразила увесь світ новина про пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Про ліквідацію пожежі й знищений дах легендарного Нотр-Даму ми розпитували у волинянина Дениса Голенка, який тоді перебував у столиці Франції.

«Дах згорів за 40 хвилин», – волинянин про пожежу в Соборі Паризької Богоматері
Про те, скільки можна заробити на майнінгу, відносини з керівництвом ЛНТУ, а також про перебіг справи з вилученням ферм для майнінгу ми розпитували в екскерівника інформаційно-обчислювального центру ЛНТУ Владислава Токарчука.

«Комусь з поліції треба було помайнити», – луцький майнер про заробіток, обладнання та «липову» справу. Інтерв’ю
У квітні до Луцька з інтерактивною виставою та численними музичними виступами завітали актори популярного серіалу «Школа».

Актори серіалу «Школа» звели з розуму лучан. Фото
ІА Волинські Новини повідомляло, що 4-річного лучанина Максимка, якого забрали до сиротинця у матері, яка нехтувала його вихованням, провідав відомий український співак Арсен Мірзоян.

Арсен Мірзоян провідав 4-річного лучанина, якого забрали в горе-матері у дитбудинок

А наприкінці місяця люди гуртувалися на фестивалі «Волинська Голландія», куди, незважаючи на дощову погоду, з’їхалися тисячі відвідувачів не тільки з України, а й із Білорусі та Польщі.

«Щасливі, хоч і по вуха в багні», – гості фестивалю «Волинська Голландія»

«Волинська Голландія»: розповіли, що зроблять із тюльпанами і яким буде наступний фестиваль
ТРАВЕНЬ

Останнього весняного місяця ми писали про луцький «будинок щастя» – обласний перинатальний центр, який є унікальним для цілої України закладом, де намагаються не лише впровадити найсучасніші медичні практики, але й забезпечити максимальний комфорт.

«Будинок щастя»: чому волинський перинатальний центр – унікальний для України
Про відновлення справедливості у справі вбивства лучанина Віктора Мандзика, капітана СБУ, який виконував свої професійні обов’язки у Волновасі Донецької області, ми розмовляли з матір’ю загиблого Ольгою.

«Він повинен сидіти», – матір убитого у Волновасі лучанина, капітана СБУ вимагає справедливості
Підготували ми й яскраво-жовтий фоторепортаж із ріпакових полів.

Під Луцьком квітує безкоштовний конкурент Волинської Голландії
Описували й «подвиги» волинського експодатківця Миколи Одноральця – так, наприклад, чоловік нахабно намагався відібрати приміщення, що йому сподобалося, погрожуючи та демонструючи його власниці свої статеві органи. Згодом стало відомо, що, попри неадекватну поведінку, Микола працює в ГУ Національної поліції у Волинській області на посаді дільничного офіцера.

Волинський екс-податківець, який демонстрував геніталії та підозрювався у зґвалтуванні, працює поліцейським

Також у травні повідомляли про підвищення вартості проїзду в автобусах міського маршруту та тролейбусах.

У Луцьку підвищили вартість проїзду в маршрутках

22 травня волиняни згадували одну з найтрагічніших та найболючіших сторінок війни на сході нашої країни – кривавий бій під Волновахою, в якому загинули 17 військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

У центрі Луцька на колінах молилися за полеглих під Волновахою «ангелів Волині». Фоторепортаж
ЧЕРВЕНЬ

Уся країна раділа перемозі збірної України в матчі з італійцями. Вперше в історії українська збірна вийшла до фіналу чемпіонату світу з футболу U-20.

Футбол: Україна U-20 перемогла Італію та вперше в історії вийшла до фіналу чемпіонату світу

На початку місяця Луцьк сколихнула серія повідомлень про замінування близько 100 об'єктів: лікарень, шкіл, торгових центрів, церков, жилих будинків, зоопарку тощо.

Усі повідомлення про наявність вибухівки в об’єктах на території Луцька надходили з пошти meta.ua. Усі адреси – різні і видалялися невдовзі після відправки листа.

У Луцьку замінували 30 об'єктів: серед них – пологовий та дитяча лікарня. Оновлено

У Луцьку повідомили про замінування усіх садочків та шкіл, дітей евакуйовують
Першого літнього місяця в Луцьку відбувся грандіозний концерт одного з найбажаніших для українських жінок співака – Олега Винника. Традиційно на виступ до обласного центру Волині секс-символ української естради приїхав зі своєю бек-вокалісткою Таїсією Сватко, відомою під сценічним псевдонімом Таюне.

Олег Винник познайомив лучан зі своєю «чарівною квіткою»
У червні Луцьк перетворився на Венецію – внаслідок зливи значну частину вулиць обласного центру затопило.

«Луцька Венеція»: унаслідок стихії затопило авто та вулиці міста
BMW M6, Lamborghini, Porsche, Audi A7, Chevrolet Corvette, Mitsubishi Lancer Evolution, репліка на шестиколісний Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 в тюнінгу від Brabus та гоночні автівки виставляли на огляд лучан на Театральному майдані.

Lamborghini, Porsche, Corvette і драгстери: у центрі Луцька – виставка шоукарів
Про життя в країні правил і релігії ми розмовляли з волинянкою Вітою Нестерук, яка вже більше шести років живе і працює в Дубаї.

Країна правил, релігії та привілеїв для жінок: волинянка розповіла про особливості життя в ОАЕ

Наприкінці місяця ЦВК затвердила остаточні списки кандидатів у народні депутати за партійними списками та в одномандатних мажоритарних округах. Наше видання знайомило з кандидатами від Волині.

Кандидати: хто йде в парламент від Волині. 22 округ

ЛИПЕНЬ

Влітку мешканці Луцька потерпали від нестерпного смороду. Вони неодноразово закликали вирішили питання поширення неприємних запахів у місті, зокрема під час масових акцій.

У центрі Луцька сотні людей вимагали чистого повітря
У липні містяни прощалися з колишнім очільником управління освіти Луцької міськради Михайлом Махомедом.

У Луцьку попрощалися з колишнім керівником управління освіти

Також у середині липня Луцьк із концертом відвідали актори «Кварталу-95».

Хто прийшов на виступ «Кварталу-95» у Луцьку. Фоторепортаж
Писали ми й про лучанина Богдана Кравчука, який став першою людиною в Україні з синдромом Дауна, котра отримала вищу освіту. «Сонячний історик» понад усе любить свій фах, може годинами розповідати про історію та найбільше мріяв знайти роботу.

Лучанин із синдромом Дауна, який став істориком, отримав роботу, стипендію та відпочинок у Буковелі
Окрім того, в липні Волинську митницю ДФС очолив Андрій Войцещук, який заявив, що не збирається боротися з корупцією на Волинській митниці, адже для цього є відповідні органи.

«Боротися з корупцією я не збираюся», – новий керівник Волинської митниці ДФС

СЕРПЕНЬ

Традиційно на початку серпня лучани та чисельні гості міста відривалися на музичному фестивалі «Бандерштат», який, відзначимо, був значно скромнішим, ніж у попередні роки.

Ватра і «Гімн карателів»: як на «Бандерштаті» відкрили музичну сцену
Уже з серпня розпочалася підготовка до школи. Чи не найбільше батьків і учнів цікавило скасування обов’язкової шкільної форми.

«Скасували шкільну форму, але не дрес-код для учнів», – Зіновія Лещенко

Нове освітлення, тверде покриття, дитячий майданчик та гарне озеленення – у самісінькому центрі Луцька замість стихійного квіткового ринку з антисанітарією в середині липня відкрили прекрасний сквер.

На місці стихійного квіткового ринку в центрі Луцька відкрили сквер. Фоторепортаж
Наприкінці літа ІА Волинські Новини завітало в один з луцьких секонд-хендів, аби на власні очі побачити, що відбувається у день оновлення товару.

День завозу на луцькому секонді: марафон для місцевих бариг
ВЕРЕСЕНЬ

Першого осіннього місяця Луцьк сколихнула новина про масштабну пожежу в міському шпиталі. Займання військового госпіталю трапилося вночі, полум‘я охопило значну частину будівлі.

У Луцьку палав військовий госпіталь, пацієнтів евакуювали. Відео
Також у вересні з Волинського перинатального центру виписали перше немовля.

Батькам на радість: у Волинському перинатальному центрі виписали перше немовля. Фоторепортаж
Журналісти пригадали історію маленького волинянина Романа Роїка, який довів, що має право на краще життя й шокував місцевих лікарів позитивною динамікою.

Протягом тривалого часу батьки хлопчика не без допомоги небайдужих людей збирали кошти на лікування сина за кордоном, утім медики з Юньченя після тижня обстежень відмовились лікувати дитину – мовляв, це найважчий випадок в історії клініки. Однак мама Ромчика не здалася й знайшла іншу клініку в Китаї, де погодилися допомогти Роману.

Справжнє диво: у Китаї розбудили «сплячий мозок» 4-річного волинянина

Писали ми й про юну блогерку Катю Якимчук, яка втрапила в скандал. Інтернет-користувачі зізналися, що корисної інформації з курсів, якими активно заробляє блогерка, вони не почерпнули. Натомість під гарно поданим соусом вони отримали загальнодоступну інформацію.

Накрутки та малокорисні курси: чим заробляє луцька Instagram-мільйонерка на Porsche
Розповідало наше агентство й про те, як у Луцьку готувалися до запуску системи безготівкової оплати проїзду.

Безготівковий розрахунок у луцьких маршрутках та тролейбусах: як це буде працювати

А лучанин Олександр Пиза розповів нам про те, як облаштував електростанцію, як підходив до вивчення питання відновлюваної енергетики, де купував обладнання, на які бюрократичні процедури зважав, а також про те, коли сонячна електростанція генерує найбільше енергії та чи вигідно її продавати державі за «зеленим» тарифом.

«Я п’ю каву, а станція працює», – лучанин розповів, як встановив удома сонячну електростанцію та вітряк
Чимало шуму наробила новина про те, що Луцька міська рада розірвала договір оренди з Волинською облспоживспілкою, аби закрити Старий ринок.

Перенесення Центрального ринку: міськрада розірвала договір оренди з Волинською облспоживспілкою

ЖОВТЕНЬ

У середині жовтня стало відомо, що під час рибалки на озері зник директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик.

Його тіло знайшли на четвертий день пошуків.

В озері Люб'язь знайшли тіло Олексія Веремійчика
Про професію далекобійника, можливість мандрувати різними країнами, насолоджуватися краєвидами і, звісно, мати непоганий заробіток, а також про щоденний ризик та мозолі на долонях, довгі розлуки з рідними нам розповів Валентин Зубрицький із села Заліси на Ратнівщині.

Далекобійник з Волині – про грабежі на дорогах, повій і те, чому найважче порозумітися з німцями. Інтерв'ю
Із директоркою Луцького зоопарку ми спілкувалися напередодні 40-річчя звіринця.

Вона розповіла маловідому історію заснування при центральному парку зоокуточку, пригадала свій перший візит до зоопарку, розказала про перші кроки, зроблені на посаді директора, а також про те, як вдалося зробити занедбаний звіринець однією з головних окрас міста.

«Найважливіше було повернути лучан у зоопарк», – Людмила Денисенко. Розмова з нагоди 40-річчя Луцького зоопарку
«Олександр Шавлак – крадій, який пообіцяв красти менше, ніж могли би красти інші», – зі слів народного депутата Ігоря Палиці, так пояснив повернення скандального митника новий керівник митниці Максим Нефьодов під час спілкування з ним.

Про це нардеп говорив під час ефіру на місцевому телеканалі.

«Він крадій, який пообіцяв красти менше», – Нефьодов про ексочільника Волинської митниці Шавлака

У Луцьку є їдальні, що для багатьох стали вже культовими місцями. Одна з таких – їдальня міськради. Напередодні Міжнародного дня кухаря і кулінара журналісти завітали сюди на обід.

Директорка луцької їдальні: «Найбільша втіха – коли повертають порожні тарілки». Фото
ЛИСТОПАД

У останньому місяці осені ми писали про історію волинянки Анастасії Альохіної, яка при народженні важила 650 грамів і поміщалась у долоні головного лікаря.

Порятунок «дюймовочки»: луцькі медики виходили 650-грамову дівчинку
У середині листопада в готельно-ресторанному комплексі «Срібні лелеки» у Луцьку виявили тіло молодого чоловіка. Як повідомили джерела, медики, які прибули на місце події, лише констатували смерть чоловіка, адже його тіло було вже холодним. На тілі виявили численні синці та крововиливи.

Таємнича смерть в луцькому готелі: ким був загиблий і що про нього відомо. Відео

23 красуні з Києва, Мелітополя, Одеси, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Луцька, Запоріжжя, Ізмаїла, Чернівців, Львова, Вінниці, Коломиї, Миколаєва, Житомира та Дніпра змагалися за заповітні корону та титул «Міс принцеса України 2019».

Перемогу здобула вінничанка Дарія Поліщук.

Шоу краси та грації: як у Луцьку обирали Міс принцесу України 2019. Фото
У суботу, 2 листопада, перестало битися серце першого губернатора Волині Володимира Івановича Блаженчука.

Помер перший губернатор Волині

У рамках реаліті-шоу «Багач – Бідняк» Луцьк відвідав відомий український бізнесмен, письменник, меценат і блогер Гарік Корогодський. За правилами проєкту, йому довелося покинути зону комфорту і протягом двох днів виживати в чужому місті.

Відомий мільйонер чистив вольєри в Луцькому зоопарку. Відео
ГРУДЕНЬ

Напередодні ласого новорічного періоду луцькі таксисти вирішили позбутися конкурентів – водіїв, які пропонують свої послуги через додаток «Тачку!»

Війна таксі проти «Тачки»: як луцькі таксисти позбуваються конкурентів
У грудні Волинь отримала нового голову облдержадміністрації. Юрія Погуляйка офіційно представив у Луцьку на новій посаді заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов.

На Волині – новий голова ОДА з Луганська. Офіційно
Легендарний дисидент, колишній нардеп Степан Хмара закликав українців не допустити початку продажу землі. Він заявив, що «всі, хто має совість і відповідальність», мають прийти до Верховної Ради й «викинути цю падаль, цих покидьків», та додав, що вони «мають зникнути, як роса на сонці».

Степан Хмара: «На цю шпану ліквідаторів, яка прийшла до влади, чекає трибунал»

Волинські Новини оприлюднило наприкінці року розслідування про скандального митника та його дружину, доньку експрокурора Волині, які вирішили оформипти фіктивне розлучення.

Скандальний митник і донька експрокурора Волині розлучаються, жінка продає квартиру за 3 млн
Журналісти писали й про перший день роботи безготівкової системи оплати проїзду в міському транспорту Луцька та спробували разом із рештою жителів міста добиратися до роботи під час транспортного колапсу.

Перший день валідаторів у маршрутках: як у Луцьку працює громадський транспорт
Наприкінці року на слуху опинилася історія про напад на фінансову установу Euro Post у Луцьку. Зловмисника, котрий вистрілив у директора фінустанови у Луцьку, затримали.

Постріл у голову: опублікували відео нападу на Euro Post у Луцьку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чим би дитя не тішил Показати IP 2 Січня 2020 20:37
Ото дійсно, шо жили то жили ! Залишилось до того списку хіба шо додати дрібнички: Створення нових робочих місць. Залучення інвестицій. Будівництво соціального житла. Ріст економічних показників .Припинення міграційних процесів і відтоку кадрів за кордон. Зростання зарплат і пенсій. Зменшення тарифів. Переважання народжуваності над смертністю. Ліквідацію корупції. Ріст політичної культури і т.д. і т. п. І тоді Волинь вийде на перше місце в Україні, а Україна на друге місце за індексом щастя після Данії за індексом щастя !
123 до Чим би дитя не тішил Показати IP 3 Січня 2020 10:54
Типу це все було раніше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus