USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни найчастіше емігрують до США та Білорусі

4 Травня 2011 17:39
За межі Волині 2010 року виїхало 5634 особи, з них 5262 особи для постійного місця проживання обрали іншу область, а 372 – іншу державу.
Водночас, на територію області прибуло 5153 особи з інших регіонів України, а 479 – з інших держав. Активнішими серед мігрантів, як і в попередні роки, залишаються жінки. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області.
Серед країн «далекого зарубіжжя» волинян і надалі приваблюють Сполучені Штати Америки, куди емігрували 83 волинян. У той же час повернулось з цієї держави 54 громадяни.
Щодо країн Європи, то найчастіше обирають для виїзду Німеччину, в минулому році до цієї країни вибуло 48 осіб. Емігрують волиняни також до Ізраїлю, Чехії та Польщі.
Що стосується країн СНД, то найінтенсивнішим залишається міграційний обмін з Російською Федерацією та Білоруссю, на них припадає 84% загального обороту. Однак, якщо 58 осіб вибули з області до Росії, то прибуло 211 осіб з цієї держави до нас. До Білорусі переселився 101 наш земляк, а приїхало 86 громадян.
Змінюють місце проживання волиняни і в межах держави. В минулому році міжобласний обмін з половиною регіонів України відбувся на користь нашої області. Зокрема, приріст населення сформувався в обміні з сусідніми Львівською та Рівненською областями, на які припадає 43% міжобласних переселень. В той же час, до столиці з області виїжджає, як правило, людей більше, ніж прибуває з неї.
Внутрішньорегіональна міграція населення є найпотужнішою за обсягами. Переселяються на нове місце проживання в межах області дві третини мігруючих волинян. Не впливаючи на зміну чисельності населення області в цілому, вона має значення для її формування за типом поселень.
У минулому році найбільше переміщень населення відбулось із сільської місцевості в міську: в цьому напрямку переїхало 4,3 тисячі осіб. Водночас міську адресу на сільську змінили 4,1 тисячі осіб.
Минулорічні міграційні процеси не призвели до значного скорочення чисельності населення області, хоча ще у 2005 році спостерігалось його зменшення на 1,1 тисячі осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
emigrant Показати IP 5 Травня 2011 00:45
cikavo jak ce raxyjyt, ja ot vujixav ni4ogo nide ne pusav,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus