USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни не хочуть ОСББ, хоча влада наполягає?

10 Серпня 2011 14:04
До 2014 року на Волині планують створити понад 1 200 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, проте цьогоріч справа рухається вкрай повільно.

Про це йшлося під час обласної наради з питань підготовки об’єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період та встановлення засобів обліку у середу, 10 серпня.

Як повідомив заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ Волинської ОДА Мелетій Дужик, нині на Волині діє 322 ОСББ. Проте до кінця 2014 року в області повинно бути 1 266 таких об’єднань.

Саме таку вимогу ставить Волині Міністерство регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства, пояснив Дужик.

Він також розповів, що станом на сьогодні найбільше ОСББ є у Нововолинську та Луцьку – 93 та 91 відповідно. У Ковелі функціонує 23 таких об’єднання, а у Володимирі-Волинському – 11.

Дужик каже: у 2011-му на Волині планували створити 227 ОСББ, проте з цим завданням область вже не справляється, оскільки за переш півріччя поточного року з’явилось лише кілька десятків нових ОСББ.

Найважче питання просувається у районах – там переконати мешканців багатоквартирних будинків створювати ОСББ дуже важко, нарікають представники районів.

«Люди не хочуть, бо ви з ними не працюєте. Якби ж ви з ними працювали плідно, було б інакше», – дорікнув районним чиновникам Дужик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
про Показати IP 10 Серпня 2011 15:02
я, за в Рівному вже це давно, люди задоволені не чекаєш людину з жеку два діні причому постійно пяного і без належних інструментів чи запчастин.підїзди прибираються не раз в місяць а хочаб 2 рази в тиждень все слідкується а ЖЕКИ пережитки минулого
Є Показати IP 10 Серпня 2011 15:10
Палки в колеса ставлять!!! Не так це просто. Легко базікати, складати плани та цифри!!! А допомоги 0.
=) Показати IP 10 Серпня 2011 15:37
Переконати мешканців багатоквартирних будинків створювати ОСББ? Елементарно! Розгорніть інформаційну кампанію "Не створюйте ОСББ", у нас настільки прийнято робити на перекір владі, що ще стримувати прийдеться пікети "ХОЧЕМО ОСББ".
правдолюб Показати IP 10 Серпня 2011 15:43
А що буде коли ОСББ почне платити податки ,як ЖКП? А думаю що скро так І буде.І ще одне а хоч одне ОСББ податкова комплексно перевІрила?
Businka Показати IP 10 Серпня 2011 15:57
Створювати ОСББ вигідно власникам нових,підкреслюю НОВИХ! будинків, а не тих що будувалися десь у 60-70 ті роки 20ст. Я, наприклад, живу у такому будинку, де треба міняти все:і каналізацію, і всі труби, і дах, електоропроводку. І це цікаво по скільки коштів треба перераховувати власникам такого будинку, якщо створити ОСББ? Якби комунальні підприємства зробили б кап. ремонт, тоді можна про щось говорити. А то знову хочуть все спихнути на людей. Можливо я помиляюсь????
Ирен Показати IP 10 Серпня 2011 15:58
Невже так легко створити ОСББ,а хто цим буде займатися.Це дуже відповідально,де знвайти належних людей,коли всі пяниці і безвідповідальні.Живуть так, ніби завтра потоп. У нас в підїзді не можуть по 20 грн здати на ремонт, половина будинку взагалі за квартиру не платять.Це хто ми їх заставимо платити за житло чи це повинна влада робити. Виселити їх, відключити все від квартири усі послуги, А то ні,живуть ми за них платимо, а вони ще й сміються з нас. І всі забезпечені. Кажуть вже колись нам списали і ще спишуть.Бо й так вийшло ми чесно платити, а їм з ощадних книжок посписували борги.Так, що створювати ОСББ дуже ризиковано і небезпечно.За весь будинок брати на себе відповідальність ні.Ми непотрібні люди.Я чесно платила і далі буду платити останні копійки за житло,але з дурним людом звязуватися зась.
правдолюб Показати IP 10 Серпня 2011 16:55
Для Ирен.Сворювати ОСББ е кому,наприклад САБАТЮК Ю.В,але наскІльки ЇЇ ще хватить тай "подруг" зависливих та жадІбних в неЇ достатьно.
мешканець Показати IP 10 Серпня 2011 17:24
хто створює ОСББ - це ворог №1 для працівників жеків і ворог №2 для працівників міської ради, перевірений ФАКТ!
працівник жкп до мешканець Показати IP 10 Серпня 2011 18:41
гондурас ти!!! розумні працівники за, всеодно будинки треба обслуговувати, а от платити прийдеться , і "по взрослому"
San Показати IP 10 Серпня 2011 17:30
Краєм вуха чули, що члени ОСББ платять податок за користування землею, прилеглою до будинку (на відміну від мешканців ЖЕКівських будинків). Хтось щось знає з цього приводу?
для М. Дужика Показати IP 10 Серпня 2011 18:42
Дядя, спустись на землю і все тобі стане ясно.Не вішай лапшу губернатору,і не сміши розумних людей, виконуй задачі президента і не займайся статистикою в цих питаннях її ще довго не буде.
Жекач Показати IP 10 Серпня 2011 22:45
Всі безвинятку створені ОСББе коистуються послугами ЖЕКів. Краще б почали готувати кадри дя ЖЕКів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus