USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вперше на Волині - змагання з кудо

12 Липня 2014 16:56
Змагання зі східного єдиноборства кудо відбулися вперше на Волині в місті залізничників. Розігрували кубок міста. Про це інформує ПроКовель.

На татамі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи імені Євгена Кондратовича разом із ковельськими кудоїстами вийшли і гості зі Львова та Івано-Франківська. Загалом 25 учасників різного віку. Їх урочисто привітали організатори турніру, спортсмени з даного виду спорту та представники влади міста, зокрема, заступник міського голови Ігор Прокопів.

Голова Волинської федерації кудо Костянтин Осіюк, який ще і є тренером спортивного клубу «Апперкот», визнає, що для більшості волинян кудо – це новий вид спорту зі своїми правилами та системою підготовки.

Лише десятеро найкращих спортсменів Ковеля з 50, які тут здобувають ази цього східного єдиноборства, разом зі спортсменами із сусідніх областей виборювали кубок нашого міста. Гарні видовищні поєдинки показали як найменші учасники турніру, так і кудоїсти вже з вагомими спортивними здобутками за плечима. Директор спортивного клубу «Апперкот» Володимир Коренга, який охоче підтримав ідею проведення в місті такого турніру, переконаний, що цей вид боротьби має хороше майбутнє і його необхідно активніше розвивати. До речі, на Волині і лише в Ковелі є секції кудо, тому інші міста нашої області не були тут представлені.

Цього дня розігрувалося чимало нагород. Кубки та медалі чекали на своїх переможців. На татамі виходили спортсмени з різними за кольором поясами, що свідчить про їхні особисті досягнення, однак, не завжди, як показали фінальні бої, ця особливість в підсумку мала значну вагу. За результатами турнірну борці з Львівської та Івано-Франківської команд вибороли по три перші місця. Відповідно це львів’яни Матвій Розлуцький, Віктор Гусєв та Назар Тупис, а також івано-франківці Артур Бучковський, Максим Дячук та Влад Зюмченко. До когорти переможців приєдналися і ковельчани 14-річний Роман Корінь та 16-рячний Юрій Тудрій. Також достойний бій продемонстрували ковельчани 8-річний Ілля Кравчук, 16-річний Валентин Мірчук (вони вибороли друге місце) та Ілля Попіка (8 років), Сергій Комаров (11 років) і Іван Коваль (зайняли третє місце). Загалом ковельська команда та турнірі здобула 7 медалей різного ґатунку. Однак цей командний результат, на жаль, виявися не найкращим. Найбільше очок – 9 в активі хлопців із Івано-Франківська. Вони й повезли додому головний приз турніру Кубок Ковеля.

Голова Волинської федерації кудо Костянтин Осіюк запевнив нас, що відтепер змагання на Кубок Ковеля проходитиме щороку і присвячуватиметься він Дню народженню рідного міста. А ще - головний кудоїст області планує провести на базі спортивної школи Ковеля Чемпіонат України з кудо.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus