USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ВР заборонила рекламу на опорах зовнішнього освітлення

3 Липня 2018 19:26
Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про рекламу" (щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності) (№3454). За це рішення проголосували 226 народних депутатів із 329, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє УНІАН.

Законом встановлюється, що розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як зазначається в пояснювальній записці, в результаті прийняття цього законопроекту використання об’єктів благоустрою, як це і передбачається чинним законодавством, "буде відбуватись відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини".

Крім того, зазначається у документі, буде обмежено "тотальне панування у міському просторі рекламоносіїв, яке призводить до візуального засмічення вулиць та площ". Це сприятиме збереженню автентичності та просторової композиції архітектурних ансамблів та об’єктів культурного надбання, підвищенню туристичної привабливості, покращенню ситуації у сфері безпеки дорожнього руху, вважають автори законопроекту.

Після ухвалення закону між депутатами виникла суперечка: йшлося про необхідність врахування поправки фракції "Самопомочі", згідно з якою розміщення реклами на самих опорах зовнішнього освітлення дозволялося. Голова ВР Андрій Парубій запропонував депутатам повторно проголосувати за цей закон, оскільки, за його словами, начебто було зафіксоване неперсональне голосування, але вони не підтримали цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus