USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Врятовані на Волині кажани житимуть у Луцькому зоопарку

21 Березня 2018 09:09
У Володимирі-Волинському врятували більше десятка кажанів, які після зрізання дерев залишились без домівки.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала Ганна Доскоч.

«У понеділок 19 березня у сквері біля історичного музею працівники житлово-експлуатаційної контори зрізали дерева. А в 16:40 до мене зателефонувала одна з працівниць ЖЕКу й повідомила про те, що з однієї з колод порізаного стовбура, які перевезли на їхню територію, чулися дивні звуки, схожі на писк. Виявилося, що це кажани.

Жінка випадково знайшла мій номер і, не знавши куди ще офіційно в подібній ситуації можна звернутися у нашому місті, зателефонувала мені», - пише жінка.

«Одразу ж в інтернеті знайшла номер телефону Людмили Денисенко, директорки луцького зоопарку. Саме вона дала перші вказівки, як діяти. Побігла на територію ЖЕКу, сфотографувала кажанчиків, які сиділи все у тому дуплі, дивилися на мене переляканими оченятами. Тоді дізналася, що у сквері могли залишитися ще тварини. Побігла туди. На жаль, знайшла три замерзлі тільця (ймовірно, жертв більше). В пустоті пенька знайшла ще трьох живих. Занесла до решти...

А далі було найстрашніше, чого я ніколи не робила - довелося засовувати руку (у рукавичці, звичайно!) в дупло й обережно діставати звідти усіх кажанів й класти до коробки. Вони прокинулися й холод став їхнім першим ворогом. Морозну ніч вони могли не пережити. Цю ніч вони проведуть у приміщенні ЖЕКу. Я не мала часу їх перерахувати. Не менше 13, а то й більше. Сподіваюся лише, що усі виживуть», - додає вона.

Тим часом Людмила Денисенко на своїй сторінці у Фейсбуці написала, що кажани залишаться у Луцькому зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юлія Показати IP 21 Березня 2018 11:42
Дяку Богу,що є на світі такі люди!Молодці!Турбуються про тих,хто сам не має голосу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus