USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Врятованих від смерті ведмедів залишать у Луцькому зоопарку

7 Липня 2016 09:51
Ведмеді, врятовані з пересувного звіринця Худодяна, переселилися у вольєр Луцького зоопарку, - повідомляють на офіційній сторінці звіринцю у Фейсбук.

Спочатку на перетримку до влаштування їхньої долі до обласного центру Волині забрали пару ведмедів. Загалом силами Рівненського та Луцького зоопарків звірів, що вижили у голоді та холоді, повернули до життя. І на постійне вони оселилися у Луцьку.

«Щодо клишоногих, то ми не мали наміру залишати їх у нас. Але так склалося, що тварини більше нікому не були потрібні.

І хоч Луцький зоопарк не мав можливості переселити тварин із кліток на колесах, наші співробітники забезпечували їм спокій та якісне харчування. Так минали місяці, а ведмеді залишалися у нас», - йдеться у повідомленні.

Надзвичайним днем для цих тварин стало 5 липня, коли їх переселили у вольєр! Це стало можливим, бо ведмедиця Аміна, що жила у Луцьку в межах дії договору перетримки, повернулася до Одеси, тож звільнилася її «квартира».
На допомогу до лучан прибули фахівці Київського зоопарку. Інна Васильковська (головний ветеринарний лікар) та Вікторія Коваль приспали ведмедів. Тоді наші фахівці перемістили знерухомлених хижаків до нового помешкання.

«Сама історія виселення вражає. Адже тварини перебували у таких малесеньких клітках, що без розрізання залізних прутів дістати їх було неможливим. Ми припускаємо, що їх маленькими поселили там і жодного разу не випускали.

Поки тварини спали, ветлікарі оглянули їх. І дійшли шокуючи висновків. Адже візуально оцінивши ведмедів, коли ті прибули до Луцька, ми зробили висновки, що їм по років 2 (співвідношення розміру й ваги). Однак фахівці зі столиці (з допомогою спецметодик) визначили, що клишоногим 10 і 8 років. І через умови харчування та проживання на стадії формування організму вони не те що не виросли, а ще й мають фізичні вади (деформації). Ці ведмеді – менші за 3-річних самочок.

На щастя, зараз знедолені звірі мають просторе житло. Хоча на їхнє облаштування тут іноді не можна дивитися без сліз співчуття. Бо провівши життя у майже коробці, ведмеді, піднявшись на підвищення з колод у новому вольєрі, не знали, як спуститися вниз!!!», - зазначають у дописі.

Через кілька днів працівники спробують переконати їх вийти на прогулянковий майданчик. «Сподіваємося, що ведмеді швидко забудуть ті умови, у яких провели все своє життя, і стануть справді по-тваринному щасливими. Тож запрошуємо у гості до нових улюбленців. І дякуємо усім справжнім друзям зоопарку за розуміння та підтримку!, - додають наостанок на сторінці звіринцю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
cgf Показати IP 7 Липня 2016 13:45
випустити їх у ліс, нехай допоможуть бурштин збирати.
вовк Показати IP 7 Липня 2016 18:32
Худодяна під@р@ закрити в ту клітку на 8 років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus