USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Всесвітній флешмоб на підтримку українського Майдану

19 Грудня 2013 16:28
17 грудня понад 1300 українців, які живуть за межами своєї історичної батьківщини, вийшли на роботу у вишиванках. Всесвітній флеш-моб відбувся на знак солідарності з українським Майданом. Свої фото у вишиванках розмістили на сторінці акції у мережі Facebook українці зі США, Канади та Австралії. Про це інформує Gazeta.

Відбулася також низка акцій на підтримку українців у різних державах. Зокрема, 17 грудня громадяни Індії записали відео на підтримку Майдану. Індійці вірять, що, згідно із законами карми, людина, яка бореться за щось істинне, неодмінно досягне мети. При цьому на відео також були й індійці в українських вишиванках.


17 грудня в Афінах (Греція) відбулася акція підтримки мирного зібрання на Майдані Незалежності в Києві. Українці вийшли під посольств України в столиці Греції, Афінах. Зібрання мало на меті передати дипломатичній місії України в Греції Резолюцію, в якій висловлюється, зокрема, недовіра уряду, та вимоги щодо системних змін в Україні.


Того ж дня відбувся мітинг у Лісабоні (Португалія) перед посольством РФ. О сьомій годині вечора, небайдужі українці зібралися під посольством РФ, щоб засудити наміри урядів України та Росії фактично відновити СРСР. Вони передали лист до президента РФ Володимира Путіна і червоний "совок". У Мадриді (Іспанія) відбулося пікетування посольства України, організоване Українською Патріотичною Асоціацією "Воля" (Прихильники ВО"Свобода" в Іспанії). В акції взяли участь 12 учасників, які підписали звернення до президента Януковича щодо недопущення вступу України до Митного союзу.

15 грудня українці Риму провели чергову акцію на підтримку Українського Майдану. Понад 200 українців вийшли на площу Есквіліно, у підніжжя Базиліки Санта Марія Маджоре, в самому центрі італійської столиці. 15 грудня у Татарстані, в центрі Казані вишикувалися в пікет сім активістів Всетатарского громадського центру (ВТОЦ). Акція проводилася на підтримку київського Майдану. Плакати татарською та російською мовами свідчили: "Майдан, ми з вами!" , "За нашу і вашу свободу!", "Європа - так, ГУЛАГ - ні!", "Ми теж хочемо жити в Європі".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 19 Грудня 2013 16:44
коментар було видалено
Да... Показати IP 19 Грудня 2013 23:08
Люди, які зрадили свою Батьківщину і проживають за її межами вимагають відставки Уряду відомої їм тільки по розповідях країни. А вони яке право мають щось казати? А вам, українці, якщо в цій державі дійсно такі є, невже не набридло під когось лягати? Можливо знайдуться люди які захочуть зробити з України "цукерку", а не товкти її обличчям об багно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus