USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вифлиємський вогонь передали лучанам

4 Січня 2014 12:23
У Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька відбулася церемонія передачі Вифлиємського вогню православній громаді.

Пластуни, що раніше отримали святиню від польських харцерів, "поділилися" вогнем із духівництвом та прихожанами у суботу, 4 січня, - інформує ВолиньPost. Голова обласного осередку Пласту Олег Лапковський розповів, що традицію розповсюджувати Вифлиємський вогонь миру підтримують вже близько 20 років: "Ми переймаємо цю традицію від харцерів Польщі, це польські скаути... Вогонь по традиції зберігається в пластовій домівці до Водохреща, ми беремо це вогонь і розносимо по закладах", - пояснив Лапковський.

Пластуни також виконали власну "Пісню Вифлиємського вогню", виконання якої вже стало традиційним для такого дійства.


"Це вогонь, який горить вічно на місці народження Ісуса Христа, і ми продовжуємо традицію доносити вогонь до максимальної кількості людей, щоб вони його могли поставити на різдвяний стіл. Це символ теплоти, злагоди, надії для всіх людей", - додав пластун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus