USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Викладачі ЛНТУ створили першу на Волині тактильну карту. Відео

24 Грудня 2016 13:02
Викладачі Луцького національного технічного університету створили тактильну карту історичної частини Луцька для людей із вадами зору. Подібна тактильна карта стане першою на Волині (та другою в Україні), запропонованою для сліпих та слабозорих людей.

Створивши першу на Волині тактильну карту для людей із вадами зору, доцент кафедри дизайну Луцького національного технічного університету Дмитро Авраменко та завідувач кафедри інженерної педагогіки, психології та українознавства Оксана Жук стали переможцями всеукраїнського грантового конкурсу «Активуй свою мрію». Про це йдеться на сайті навчального закладу.

Організатори конкурсу – CANactions і Western NIS Enterprise Fund (США). За цей рік вони вже вдруге провели в Україні конкурс малих грантів DreamActions (Активуй свою мрію) на кращий міський проект. Мета конкурсу – стимулювати ініціативних громадян до реалізації практичних міських проектів у різних напрямках (культурна спадщина, міська інфраструктура тощо).

З-поміж 514 поданих на конкурс проектів було відібрано 10. Серед них – проект наших викладачів Дмитра Авраменка та Оксани Жук «Тактильна карта історичної частини Луцька для людей із вадами зору (сліпих та слабозорих)».



Метою проекту є створення сприятливого середовища для життєдіяльності незрячих людей шляхом створення тактильної мапи історичної частини Луцька та аудіо-супроводу до неї.

«Сьогодні наукова та освітня спільнота отримує нові виклики, і ми не можемо лишатись осторонь генерування нових ідей. Наша перемога – це результат злагодженої командної роботи і максимальне використання міждисциплінарних зв’язків, що були спрямовані на розширення можливостей людей із вадами зору. Ми хочемо, щоб усі мешканці міста мали доступ до його культурного простору», – розповідає Оксана Жук.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВИДАЛИ ПЕРШУ В УКРАЇНІ ГАЗЕТУ ШРИФТОМ БРАЙЛЯ

Практичне застосування карти дасть поштовх для створення подібних карт для інших соціально важливих об’єктів міста.

Галина МИКИТЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus