USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Виступи Папи Римського переклали українською

19 Листопада 2013 12:18
Книжка Папи Франциска «Я прошу вас молитися за мене» вийшла українською. У виданні містяться всі виступи понтифіка: від його першого звернення до людей на площі святого Петра в Римі після виборів 13 березня до Regina Coeli в пасхальний понеділок 1 квітня. Про це повідомили у видавництві «Літопис», де з’явилася книга, - інформує «IA ZIK».

«Ви знаєте, що обов’язок конклаву дати єпископа для Риму. Схоже, що мої брати кардинали пішли, щоб взяти його майже на кінці світу», такі були перші слова-привітання, проголошені на площі святого Петра ввечері 13 березня після оголошення Habemus Papam, нового Папи Франциска. Саме цими словами розпочинається книга, яка має підзаголовок «Початок служіння Папи Франциска». У книзі є 19 текстів нового папи, до яких додано біографічну довідку про Хорхе Маріо Берґольйо, а на обкладинці пояснено походження і значення герба та девізу нового папи.

Тексти з італійської переклав отець Ігор Грищенко, богословська редакція – доктора Романа Завійського.

Нагадаємо, в середу, 13 березня, конклав, що відкрився день перед тим у Ватикані, обрав 266-го Папу Римського.

Цей конклав став першим конклавом в історії сучасного католицизму, який був скликаний не після смерті, а після добровільного зречення Папи Римського від Апостольського престолу.
У виборах предстоятеля Римсько-католицької церкви взяли участь 115 членів Кардинальської колегії, вік кожного з яких не перевищував 80 років на момент оголошення у Ватикані режиму «вакантного престолу» 28 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus