USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Витік фото 7 млн користувачів Facebook розслідує Комісія із захисту даних

16 Грудня 2018 17:11
В Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, почали розслідування щодо компанії після виявлення нової уразливості у соцмережі.

Експерти Комісії із захисту даних (DPC) Ірландії мають намір вивчити, як Facebook виконував Норми загального захисту даних ЄС, що набрали чинності наприкінці травня 2018 року, пише DW.

Після того, як ЄС посилив правила захисту даних, DPC неодноразово отримувала скарги від користувачів соцмережі щодо порушення їх особистого простору, зазначив представник комісії Грем Дойл.

За порушення європейського законодавства в області захисту даних Facebook та іншим міжнародним компаніям загрожує штраф в обсязі до 4% річного обороту.

Раніше у Facebook заявили, що через тимчасову проблему додатки соцмережі отримали доступ до фотографій близько 6,8 млн користувачів, включно з фото, які користувачі завантажували на сайт, але не виставляли у публічний доступ.

У Facebook уточнили, що уразливість існувала з 13 до 25 вересня. Доступ "до більшої, ніж зазвичай", кількості фотографій отримали 1500 різних програм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я в шоці Показати IP 17 Грудня 2018 07:15
Жесть отот ейропа піднять бабла на рівному місці хоче

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus