USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вже завтра відбудеться презентація проекту «Луцьк у долонях»

23 Жовтня 2017 20:35
Презентація проекту «Луцьк у долонях», який, за голосуванням лучан, став переможцем громадських ініціатив міста Луцька та профінансований Луцькою міською радою відбудеться у вівторок, 24 жовтня , о 12:00 в приміщенні книгарні Волинської обласної друкарні.

Цей проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, повідомляють організатори.

У межах проекту студією друку шрифтом Брайля «Braille studio» спільно з ПРАТ «Волинська обласна друкарня» видано рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк «Луцьк – прогулянки містом» накладом 30 примірників. У книзі, окрім власне шрифту Брайля, можна буде побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток Луцька. Унікальні рельєфно-графічні зображення, доступні для сприймання як людиною, що добре бачить, так і на дотик для людей з глибокими порушеннями зору, виконані в межах проекту в сучасній техніці друку Ресурсним центром «Безбар'єрна Україна».

Крім того, до кінця року буде здійснений та розтиражований аудіозапис туристичного путівника СІД Медіа Груп. Путівник в аудіоформаті допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, людям, які мають розлади читання (дислексію), людям літнього віку, школярам та студентам.

Реалізація цього проекту спрямована на вирішення питань інформаційної доступності для людей з порушеннями зору, а також допоможе їм зорієнтуватися у місті Луцьку, вирішувати освітні та просвітницькі завдання, знайомлячи людей різного віку та з різних куточків України з історією і сучасністю Луцька.

Окрім того, промайнув рік з часу презентації запуску роботи «Braille studio» та її перших видань «Волонтери. Мобілізація добра», упорядкування Ірени Карпи, та книги для дітей «Літо з амазонками» Надії Гуменюк. Тобто рік з того часу, як влада і громадськість міста повірили у роботу «Braille studio» та підтримали починання.

Відбудеться презентація видань, які побачили світ цього року, родзинкою стане Інклюзивна книга для всіх «BRАILLEBOOK». Тиражування цього унікального видання, що також має рельєфно-графічні зображення, та поява його у Луцьку й на Волині стали можливими завдяки коштам і підтримці Луцької міської ради. Також громадськості представлять новий (четвертий випуск) першої в Україні неспеціалізованої газети «Сім'я і дім», надрукованої шрифтом Брайля, що виходить у партнерстві з СІД Медіа Груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus