USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як луцьких дітей приймали в гості у польській школі

26 Листопада 2015 11:30
Група школярів Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука протягом 16-22 листопада відвідала Середню школу №1 імені Конституції 3 Травня у міста Ченчіна (Республіка Польща). Про це на пошту Інформаційного агентства Волинські Новини написала учениця 10 А класу луцької гімназії Уляна Павлюк.

Дівчина повідомила, що поїздка відбулася під керівництвом вчителя польської мови Яни Володимирівни Цапук, яка й була ініціатором підписання умови про міжнародну співпрацю.

Першим відкриттям для української групи була надзвичайна простота у спілкуванні місцевого керівництва. Пан Марек Дурай – директор польської школи – робив усе, аби діти з України почували себе, як вдома, заводили нові знайомства, покращували свої знання польської мови, дізнавалися про історію та культуру сусідньої країни, а ще – весело проводили час.

Примітно, що усі: директор, вчителі, батьки, учні – один великий, дружний колектив, на прикладі якого видно, що не повинно бути поділу на рівні і статуси для злагодженої роботи.

Другою несподіванкою для луцьких гімназистів стала надзвичайна дружелюбність мешканців. За час перебування гостей для них організували багато екскурсій, майстер-класів, тренувань, заходів. До слова, щодня влаштовували щось нове.

На одному з вечорів лучани представили свою школу, місто, країну, організували майстер-клас з виготовлення вареників для дітей, приготували традиційний український борщ.



З їх же слів, гімназистам сподобалася екскурсія Краковом.



За час перебування у Польщі колективи дітей обох країн здружилися, тож тепер лучани з нетерпінням очікують візиту поляків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ольга Показати IP 26 Листопада 2015 11:56
Пригадую свої шкільні роки і переписку з польськими школярами, було цікаво обмінюватися новинами, листівками, сувенірами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus