USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як мешканці луцької 5-поверхівки за рік «наблизилися до Європи»

25 Квітня 2017 13:34
За рік мешканцям луцької п’ятиповерхівки, які відмовилися від жеків на користь ОСББ, вдалося зробити чимало: поставили нові сучасні автомати в електрощитовій, замінили всі каналізаційні стояки у підвалах, встановили двоє сучасних дверей з домофонами, упорядкували прибудинкову територію, навели лад у підвалах.., інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

– ОСББ у своєму будинку ми створили рік тому. Тепер самі розпоряджаємося своїми коштами. Вирішуємо, які проблеми потрібно долати першочергово, – ділиться голова ОСББ, що на вулиці Гулака-Артемовського, 1 у Луцьку, Ігор Славницький. – Жек передав нам будинок у жахливому стані. З 64 запірних вентилів на стояках гарячої і холодної води працюють лише чотири. У щитову небезпечно було заходити, повсюди стирчали проводи. Каналізаційні труби були такі зношені, що пальцем можна було проткнути дірку.

За цей рік мешканцям п’ятиповерхівки вдалося зробити чимало: поставили нові сучасні автомати в електрощитовій, замінили всі каналізаційні стояки у підвалах, встановили двоє сучасних дверей з домофонами, упорядкували прибудинкову територію, навели лад у підвалах. Також активні мешканці замінили у під’їздах лампочки на енергоощадні, що дозволяє значно економити електроенергію.



– Раніше прибиральниця зазвичай вище за третій поверх не піднімалася. Тепер у нас в під’їзді чисто, порядок у дворі. Ми поспилювали дерева, завдяки чому в квартирах стало світліше. Узимку, на відміну від попередніх років, двір прибраний від снігу, – розповідає місцева жителька Тетяна Яхман.

– ОСББ ми створювали з допомогою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Кваліфіковані менеджери Офісу розвитку кварталу надали нам консультативну допомогу, допомогли впорядкувати документи. Підтримує Фонд нас і зараз. Нещодавно за його сприяння ми зробили ремонт у під’їзді на всіх поверхах, встановили двоє сучасних дверей із домофонами та відремонтували електрощитову, – зазначає Ігор Славницький.

З допомогою Фонду підготувалися до весняних свят жителі ще одного ОСББ «Наш дім 2015», що на Грушевського, 18.

Зі слів члена правління ОСББ Марини Кириченко, спочатку, коли створювалося ОСББ, були люди, які скептично ставилися до цього. Але тепер мешканці багатоквартирного будинку зрозуміли, що все залежить тільки від них.

– Перше, що зробили, – почистили двір і підвали, замінили лампочки, зробили в усіх під’їздах ремонт за допомогою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», – ділиться Марина Кириченко. – Плануємо міняти проводку в підвалі та встановлювати енергоощадні лампочки, адже це неабияка економія. Також хочемо встановити лічильник тепла й утеплити будинок.

Луцьк – лідер зі створення ОСББ в Україні. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає ініціативним лучанам об’єднуватися та підтримує їх у подальшій роботі.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не розумію Показати IP 25 Квітня 2017 14:03
Якщо так швидко піднімаються ОСББ, то чому відповідні служби не відслідкують де діваються кошти ЖКП. Країна чудес.
Лучанка до не розумію Показати IP 26 Квітня 2017 00:11
Прямо таки піднімаються.Не смішіть.
123 Показати IP 27 Квітня 2017 14:32
На рахунок ОСББ по вул.Гулака Артемовського,1 скажу те що за рік часу прибиральниця була в будинку 3 рази небільше, при ЖЕКу було більш чистіше і в під'їздах, і на прибудинковій території. Зрізав дерево перед своїм вікном, щоб собі в квартирі було світліше. Зимою двір був непочищений, а як була ожеледиця то непосипалось взагалі перед під'їздами.
член ОСББ по вул. Гу Показати IP 27 Квітня 2017 19:43
По-перше, не зрозуміло чому, кошти ОСББ (навідь якщо вони із фонду Палиці) були використані на встановлення сучаних дверей тільки на два під'їзди, якщо загальна кількість) під'їздів - 6. По-друге,хотілося б в супроводі голови ОСББ пройтися по всіх під'їздах і побачити де саме зробили ремонт. В під'їзді де я проживаю ніякого ремонту ніхто не робив. По-третє, ні в під'їздах ні подвір'я ніхто не прибирав, не зважаючи на це голова ОСББ планує піднімати тарифи на утримання будинку, хоча мешканці будинку додатково сплачують кошти в ремонтний фонд. По-четверте, чи є логічним облаштування бетон. майданчику для автомобілів, якщо біля будинку відсутня відмостка. Подвір'я фактично відсутнє,- дорога, невелички газони біля підїздів. А хто буде думати про наших дітей? І останнє, для Марини Кириченко, лічильник обліку теплової енергії встановлений та обліковує теплову енергію вже не один рік!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus