USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як на Волинь заманюватимуть туристів

28 Жовтня 2014 16:43
Стратегія розвитку регіону «Волинь-2020» має включати туристичну складову. Про це говорили члени громадської ради при облдержадміністрації під час громадських слухань сьогодні, 28 жовтня.

Яким чином залучити туристів на Волинь, аби це принесло кошти до бюджету і поліпшило імідж Волині, мізкували члени громадської ради.

На засідання запросили консула Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Міхала Богдановича. Він зазначив, що з досвіду роботи консульства, можна говорити про те, що відсоток туристичних віз, виданих волинянам - невеликий. Мешканці краю більше їздять до Польщі «на закупи».

Послухали члени громадської ради доповіді про роботу в напрямку туристів працівників облдержадміністрації та міської ради. Так, в області діє 500 агросадиб, в якості об’єктів «зеленого туризму». Зі слів директора Центру зайнятості області Раїси Кучмук, на зразок літніх агросадиб, на Волині діє й зимовий «зелений туризм», оскільки є люди, які реалізують своєрідний проект «Запрошуємо на зимові канікули».

До популяризації туристичних об’єктів області планують залучити Центр туристичної інформації та послуг в Луцьку. Однак, щоб вийти на обласний рівень, центру потрібно розширювати фінансування. Зі слів керівника Центру Наталії Бунди, у 2012 році, після його створення, послугами скористалися 500 туристів. Цьогоріч – уже 1137. Один із проектів, який намагаються реалізувати в Луцьку – Шлях Гедиміновичів. Однак, через події в країні, його реалізація дещо змінилася в часі.

Зі слів директора обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, на Волині реалізуються доволі цікаві проекти, які можна було б залучити до розвитку туризму області. Зокрема, діє проект «Магія волинської казки» у Рожищенському районі.

Однак, є багато проблем, які варто було вирішувати в комплексі з реалізацією туристичних проектів. Так, одна з проблем – відсутність громадських вбиралень, зокрема у Луцьку.

Згідно з інформацією управління розвитку інфраструктури, в області до 2015 року діє програма розвитку туризму. Один з напрямків – туризм на Шацьких озерах.

Власне, всі учасники засідання заслухали доповіді чиновників і виділили кілька напрямів, які варто було б розвивати: «зелений туризм», курортна зона на шацьких озерах та Шлях Гедиміновичів. Саме ці напрямки члени Громадської ради пропонуватимуть включити до стратегії «Волинь-2020», як варіанти розбудови туристичної галузі.

Крім того, зауважили члени Громадської ради, можна було б розвивати напрямки знайомства з великою Волинню та релігійними пам’ятками області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НІНА ЛОГІКА Показати IP 29 Жовтня 2014 10:51
ЛЬВІВ РЕКЛАМУЄТЬСЯ БІЛЬШЕ. І ВЛАДА ФІНАНСУЄ ПУБЛІКАЦІЇ В ЖУРНАЛАХ, ГАЗЕТАХ, ТБ, ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСАХ І Т.П. А В НАС ХОЧУТЬ НІЧОГО НЕ РОБЛЯЧІ МОРЕ ТУРИСТІВ. ТА НА СХОДІ ГОВОРИШ "Я З ЛУЦЬКА", А ТАМ - "А ДЕ ЦЕ?" РОБІТЬ ВИСНОВКИ!
я до НІНА ЛОГІКА Показати IP 29 Жовтня 2014 11:49
та не ми повинні робити висновки, а вони нехай краще географію вчать!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus