USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Замість рецепції – «Волинянка»: в Луцьку працює оновлений туристичний центр. Фото

8 Лютого 2021 14:13
Затишний простір, креативні рішення та головні родзинки обласного центру в мініатюрі – відтепер Центр туристичної інформації та послуг у Луцьку працюватиме по-новому.

Презентація оновленого закладу, що в центрі на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2, до якого радо за порадами та допомогою звертаються мешканці та гості нашого міста, відбулася 8 лютого.

Як розповіла керівниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська, попри те, що 2020 рік був дуже складним для туристичної галузі, а кількість іноземців, які відвідали Україну, скоротилася в чотири рази порівняно з попереднім, 2019 роком, невдовзі в Луцьку чекають на початок нового туристичного сезону.

Через пандемію попереднього року гіди в Луцьку перейшли в онлайн, однак і далі проводили екскурсії, зокрема театралізовані, а ресторатори оновлювали свої меню та створювали локальні пропозиції. Окрім того, в місті навіть запрацював новий готель.

«Я переконана, коли карантинні обмеження зникнуть, турист буде до нас їхати, тому що статистика 2016-2019 років постійно була позитивною, а кількість туристів, які до нас приїжджали, збільшувалася. І оскільки у 2020 році ми не могли активно реалізовувати заходи, а міськрада нас підтримала і Програма розвитку туризму в місті Луцьку була достатньо добре профінансована, вирішено спрямувати частину коштів на оновлення Центру туристичної інформації та послуг, який працює з 2012 року», – сказала Катерина Теліпська.
За словами виконувачки обов’язків директора Центру туристичної інформації та послуг Ірини Харчук, установа – те місце, куди туристи звертаються найчастіше. До центру постійно приходять не тільки туристи, а й мешканці міста та області, які хочуть почути цікаву інформацію про Луцьк, нові об’єкти, їх режими роботи, туристичні маршрути, отримати путівники та мапи, взяти на прокат велосипеди, долучитися до екскурсії чи квесту, придбати оригінальні сувеніри або сертифікати.

«Для того, щоб усім нашим відвідувачам було комфортно, а туристи змогли відразу відчути дух міста, завітавши до Центру туристичної інформації та послуг, ми вирішили його оновити», – зазначила вона.
У приміщенні повністю оновили головний зал: замінили стелю, зробили нове освітлення, збільшили кількість місць для відвідувачів, розмістили зручні канапи та стільці, перемістили стелажі для сувенірної продукції, розмістили рецепцію навпроти входу, її зробили з використанням частини автомобіля «Волинянка».

«Це наш місцевий всюдихід, який виготовляли на Луцькому автомобільному заводі в 70-90-х роках. Це одна з наших туристичних фішок. Ми навіть організовуємо туристичні прогулянки містом на «Волинянці», – сказала Ірина Харчук і додала, що рецепцію можна використовувати теж як фотозону.

До речі, рецепція-«Волинянка» розмальована місцевим стріт-артистом, художником Андрієм Кальковим.
У найближчих планах центру – розробка нових туристичних маршрутів, впровадження туристичних сіті-кард, продаж квитків до музеїв, театрів і галерей міста, продаж квитків на залізничний транспорт, бронювання житла, аби «турист зміг отримати максимальну кількість послуг в одному місті».

Також Центр туристичної інформації та послуг у Луцьку відзначено сертифікатом Всесвітньої ради подорожей та туризму Safe Travels.
Читати ще: Нові маршрути й пропозиції: як заманюватимуть туристів до Луцька

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк наголосила, що місто Луцьк, на її думку, особливе: «Багато речей ми хотіли би змінити, наприклад, підхід до організації заходів у Луцькому замку… Наше завдання – створити візитівку, аби залучити до рідного міста туристів. Із цим завданням прекрасно справляються управління туризму та Центр туристичної інформації та послуг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus