USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як на Волині авіація охороняє ліси від пожеж

14 Серпня 2015 07:00
Авіапатрулювання лісових масивів є одним з найефективнішиим методів охорони лісів від пожеж після відеоспостереження. Про це повідомляє Вісник.

Зі слів начальника Рівненсько-Волинського авіавідділення Аркадія Шотіка, завдяки авіації можна точно визначити квартал лісового масиву, де зафіксовано дим чи вогонь. Згідно з інструкцією авіаційного патрулювання, лісовий політ здійснюють на висоті 400-600 метрів над поверхнею землі. Лісові масиви лісогосподарських та лісомисливських підприємств Волині умовно розподілені на певні ділянки або квартали і зазначені на карті. Помітивши осередок вогню чи диму, пілот-спостерігач, як правило, знижує висоту для того, аби за допомогою карти точно визначити координати лісового масиву. Далі через мобільний зв’язок детальна інформація про пожежу, її візуальні орієнтири передається або диспетчерові міжобласного відділення, або в галузеве обласне управління, або ж безпосередньо інженерам з захисту та охорони лісу того чи іншого державного підприємства Волинського ОУЛМГ.

Графіки польотів літака лісоохорони залежать, першою чергою, від наявного в області класу пожежної небезпеки. Якщо оголошено третій клас, то в такому разі повітряні патрулювання повинні здійснювати щоденно. Якщо ж вищий – по два рази згідно з тим же маршрутом. Однак, у зв’язку з недостатнім фінансуванням, важко дотримуватися зазначених графіків. Виходять із ситуації пілоти-спостерігачі, намагаючись якомога раціональніше і разом з тим економно використовувати ввірену їм для роботи повітряну техніку.

Цими днями, коли на Волині триває 5-ий клас пожежної небезпеки, начальник Рівненсько-Волинського авіавідділення Аркадій Шотік, командир Ан-2 Дмитро Сердюк та пілот-спостерігач Володимир Никонець посилено патрулюють закріплені за ними лісові площі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus