USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як планують наводити лад на території Старого Луцька

9 Липня 2015 12:15
Заслухати директора Державного історико-культурного заповідника у міськраді та домогтися внесення змін у положення про заповідник хочуть члени тимчасової комісії Луцької міськради.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника у Луцьку 9 липня.

Члени комісії поцікавилися, на якій стадії перебуває розроблення документації щодо реєстрації меж земельних ділянок на території заповідника.

Керівник «Технічного бюро кадастру» Олександр Холодков розповів, що у 2005 році був укладений договір на виконання геодезичних робіт та робіт з інвентаризації та складання проекту відводу для встановлення меж для державного акту. Загальна сума становила тоді 52 тисячі гривень, з них надійшло 40 тисяч, відтак були виконані геодезичні роботи та інвентаризація земель.

Всі документи тоді були передані по акту і на цьому роботу зупинили. Відтоді подібних робіт не здійснювали. Якщо, з його слів, продовжити роботу зараз, йтиметься про новий проект відводу за існуючими правилами, відповідно до норм законодавства.

На запитання члена комісії, депутата міськради Андрія Козюри, чи можна вважати гроші, витрачені на вказані роботи у 2005 році, грішми на вітер, Олександр Холодков визнав, що це значною мірою так. Скільки коштуватиме подібна робота нині, з його слів, можна вирахувати протягом одного дня.

Відтак, члени комісії пропонували заслухати під час сесії міськради звіт директора історико-культурного заповідника Павла Рудецького.

Член комісії, депутат міськради Богдан Шиба зауважив, що досі не виконано жодного пункту рішення про перспективи розвитку заповідника, відтак, якщо рада ухвалить ще одне подібне рішення, воно знову може пролежати протягом трьох років, адже «там задіяні різні інтереси, всі очікують, коли там буде повний бедлам і можна буде робити все, що заманеться».

Він нагадав, що міське управління містобудування та архітектури повинно було розписати по місяцях заходи, які повинні бути здійснені, враховуючи фінансування з державного, обласного та міського бюджетів. Управління цього не зробило, мотивуючи тим, що в положенні про управління містобудування та архітектури цього не вказано.

На думку голови комісії Олександра Семенюка, потрібно вивчити можливість розробки документації, встановити межі охоронних зон пам’яток, межі заповідника і орієнтовну вартість робіт та виходити із цими пропозиціями на сесію міськради, щоб передбачити кошти.

Насамкінець, Богдан Шиба пропонував звернутися до міського голови, аби той надіслав в облдержадміністрацію клопотання щодо внесення змін до положення про історико-культурний заповідник. На наступне засідання комісії планують запросити директора заповідника та начальника управління містобудування та архітектури міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
громада Показати IP 9 Липня 2015 14:38
Прибрати базар нах... на ДПЗ і облаштовуйте гарну туристичну зону! Досить вже з тими спекулянтами бавитись!!! Берете приклад з Польщі - то беріть і не цацькайтесь, як це свого часу зробили з базаром біля Гостинця і перенесли на Північний, а тут у-сю-сю розводять!!!
Лучанин Показати IP 9 Липня 2015 15:29
Я вибачаюсь, а яким боком споруда на фото до Луцького замку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus