USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як порушують права споживачів у закладах харчування Каменя-Каширського

12 Березня 2016 15:17
У закладах громадського харчування Каменя-Каширського здебільшого не дотримуються вимог Інструкції книги відгуків та пропозицій. У деяких закладах така Книга взагалі відсутня, тобто пропозиції відвідувачів нікому нецікаві, а поскаржитись на неналежну роботу закладу – нікому.

Про це написав у своєму блозі журналіст Нестор (Богдан) Ліпич, який оглянув роботу 13 закладів громадського харчування Каменя-Каширського. На такий крок його підштовхнув випадок піцерії «Тарантелла», де персонал жодним чином не відреагував на його прохання висловити скаргу в письмовій формі.

Серед закладів, де журналіст повторював свій експеримент, окрім піцерії «Тарантелла» – кафе «Гриль-бар», ресторація «Застав'я», магазин №14, закусочна «Оболонь», піцерія «Ваша піца», кафе «Дружба» та низка інших.

В кожному із них журналіст робив замовлення, а після цього просив надати Книгу відгуків і пропозицій. Писав заяву із недоліками, що помітив у закладі, фіксував виявлені порушення на фото та залишав у кінці заяви свій номер телефону для зворотнього зв’язку.

Під час експерименту з’ясувалось, що два заклади міста зовсім не мають Книги відгуків і пропозицій, а в третьому вона підлягає заміні на нову. Які тільки легенди не вигадують працівники про документ, щоб обмежити відвідувача можливості законно залишити відгук! Чудеса трапляються, коли Книга потрапляє до рук відвідувача – тоді працівники закладу змінюються на очах, швидше та якісно починають виконувати свої обов’язки і навіть наважуються до спроб підкупити клієнта, що зафіксував я аж у двох установах громадського харчування.

Не скрізь споживач отримує Книгу на першу вимогу. Те саме стосується і створення відповідних умов для клієнта під час написання відгуку.

Аналогічна ситуація і з встановленням куточка споживача. Не в кожному закладі він знаходиться у доступному та видному місці, що передбачено законодавством, як і Книга відгуків та пропозицій.

Повторні візити до установ були здійснені з метою простежити, чи вказані недоліки усунули, і чи залишили керівники відповідь на зворотньому боці заяви про заходи, яких вжито. Хоча б частково усунути недоліки вважали за потрібне лише у п’ятьох закладах роздрібної торгівлі, при цьому керівники двох із них – особисто зв’язалися із клієнтом.

Журналіст не ставив за мету оцінювати якість обслуговування, тому що це питання неоднозначне. А от про дотримання вимог Інструкції книги відгуків та пропозицій вирішив розповісти, і саме тут ситуація катастрофічна. Докладніше про це читайте у БЛОЗІ Нестора Ліпича.

піцерія «Тарантелла»


кафе Гриль-бар»


ресторація «Застав'я»


Магазин №14


закусочна «Оболонь»


піцерія «Ваша піца»


кафе «Дружба»


"Закусочна у Людмили"


кафе-клуб «Дозвілля»


ресторан «Полісся»


бар «Каштан»


піцерія «Bon appetit»


кафе «Вероніка»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лілу Показати IP 12 Березня 2016 17:50
Гроші всі хочуть,а виконувати якісно роботу слабо?Текст повідомлення
До Лілу до Лілу Показати IP 12 Березня 2016 18:17
Чому не надають книґу скарг у Волиньгазі,Волиньобленерго,Водоканалі????? Мені їхні послуґи теж не особливо подобаються.
вид збоку Показати IP 12 Березня 2016 18:04
Мама по піцеріях та дискотеках пускає, а в ато ні? Спробуй сам попрацювати на їх місці пане Нестор-фреймут.
іван Показати IP 12 Березня 2016 23:52
Щодо останього посту. Зважаючи на те що людина займається суспільно-корисною працею, а її ще за те і критикують, свідчить про зацікавленість даного оратора. А щодо АТО, нехай там побудуть ті що заливаються горілкою по барах і вважають себе мега крутими з травматичними пістолетами, а не звичайні працівники .
Марк Показати IP 28 Березня 2016 18:03
Я підтримую усіх ініціативних людей) Будь який заклад на території міста чи села є не що інше, як відображення тих людей які біля нього проживають чи користуються послугами. Звичайно, що зараз обличчя м. К-Каширськ і р-н., старе і забруднене наче спитого, безробітного бомжа. Правельно, що люди провокують омолоджуючі процедури)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus