USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як Правий сектор та Самооборона охороняють державний кордон

24 Березня 2014 09:05
Вже впродовж двох тижнів учасники громадських формувань допомагають прикордонникам на державному кордоні з Республікою Білорусь.

Керівник силового блоку Правого сектора Сергій Мерчук повідомив, що 70% особового складу прикордонної служби з Волині та Рівненщини вирушило на Схід. Керівник Прикордонного загону Волині звернувся до «Правого сектора», Самооборони Майдану, ветеранів війни в Афганістані та ветеранів ВДВ з проханням допомогти в охороні державного кордону. Відтоді регулярно на 4 дні відправляють людей охороняти кордон, наразі вирушила третя зміна. Приблизно 40-50 чоловік дислокуються на кордоні та затримують контрабандистів. З його слів, керівництво Прикордонної служби підтримує спільне чергування, з її боку лунають лише позитивні відгуки. Так, протягом останнього часу в десятки разів зменшився обсяг контрабанди, адже усі знають, що окрім прикордонників тут пильнують представники громади.

«Наші хлопці вже затримували контрабандистів та передавали їх прикордонникам», - повідомив Сергій Мерчук.

З його слів, громадські активісти готові продовжувати охорону кордону, доки це буде потрібно.

Представники Правого сектору, які чергують на посту Доманово, повідомили, що зауважили те, що білоруські війська підтягуються до кордону. З їхніх слів, складається враження, що може трапитися, як в Криму – у білоруській формі можуть бути росіяни.



Представники Самооборони Майдану патрулюють територію поблизу пункту пропуску Самари, неподалік села Височне. Разом із прикордонниками тут чергують п’ять представників Самооборони Майдану. Щодня вони проходять не менше 14 кілометрів, патрулюючи державний кордон. Розповідають, що порушників кордону за цей час не затримували, адже місцевість болотиста і під час нелегального перетину кордону можна втопитися. Дехто із самооборонівців зізнається, що, попри немолодий вік, не бажає пасивно сидіти вдома, а хоче принаймні трішки допомогти державі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
hg Показати IP 24 Березня 2014 09:17
Дитячий садок. Поховалися, замаскувалися, а потім розказали журналістам де і як ми замаскувалися. Може хоть в тому лісі ***ку натягнуть.
Бацько Показати IP 24 Березня 2014 09:22
Бацько, йо*ни недалеких...
бо Показати IP 24 Березня 2014 09:29
Так ще з собою треба було взяти горілки і дівчат!)
Ір Показати IP 24 Березня 2014 09:52
От балбеси.Хлопці,охороняти кордон потрібно допомагати в пункті пропуска.А "зелений кордон" мають перекривати прикордонники.
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 10:15
Ганьба і сміх на увесь світ.У Ліпіни тих майдаунів
Хто ти Показати IP 24 Березня 2014 10:16
А калаш звідки у ПС взявся? Є дозвіл? У прикордонників інша зброя)
Olha Показати IP 24 Березня 2014 10:23
Виходячи з того,що в Україні хаос,самозванна влада фактично самоусунулась від керування Україною,звертаюсь до Голів міст України,до президента України В.Ф.Януковича,до екс-президентів України Л.Кравчука,Л.Кучми,В.Ющенка організувати Конституційні збори і взяти участь в них участь з такою Повісткою дня: 1.Довірити президенту В.Януковичу видати Указ про розпуск ВР.2.Довірити президенту В.Януковичу видати Указ про розпуск самозванного уряду.2.Представлення В.Януковичем кандидатів в Уряд Народної довіри.3.Затвердження Уряду Народної довіри.4. Обговорення організації майбутнього двопалатного парламенту України –кількість представників в кожній палаті,і т.д..5.Затвердження дати проведення виборів до обох палат парламенту. Прошу організаторів проведення Конституційних зборів запросити на них послів зарубіжних держав.
Сем до Olha Показати IP 24 Березня 2014 16:00
Шо вы девушка пи...те не о том. Какой яхуноввич, какие зборы?
Вася до Olha Показати IP 24 Березня 2014 16:20
Женщина. Где Вы такой забористый план приобретали..?
до Olha Показати IP 24 Березня 2014 11:02
Ну нехай він повернеться і складе повноваження! Да проведуть по людськи вибори! Тільки він боїться до ус ..., он його на сході вимагають, а він так налякався що ....)
Olha до до Olha Показати IP 24 Березня 2014 13:40
Не в поверненні Януковича діло.УКРАЇНУ ВЖЕ РЯТУВАТИ ТРЕБА!!!
до Olha Показати IP 24 Березня 2014 13:58
Україна ще не такі потрясіння витримувала, і піднімалася завдяки тому що багато її люблять і вдома і в росії ...
такатоматір до до Olha Показати IP 24 Березня 2014 14:47
На дворі 21 століття, а вони все випробування влаштовують? Країни у Європі давно цивілізовано живуть, а одна Україна як...!:(((
анонімус Показати IP 24 Березня 2014 14:13
ви б ще на гуглмапс показали, де вони знаходяться та який графік чергувань
мапсик до анонімус Показати IP 24 Березня 2014 14:48
Дякуємо за пораду, зараз забацаєм!:) Піар він і в Африці піар!
Михайло Показати IP 24 Березня 2014 17:10
На Волинських новинах і ВолиньПост стільки тролів працює проти ПРавого сектору....що це просто жах. Але ж люди всерівно підтримують Правий сектор, а ви тролі-щурики обламайтесь..
Сам НАЦИтроль ! до Михайло Показати IP 24 Березня 2014 17:20
А якщо я тобі скажу, що я не троль? Сам такий пухнастий! Нацисти не пройдуть! Повір, Україна, Волинь, Луцьк скоро прозріють. що то за ВОНО лізе до влади! Вірю, що люди проснуться і гроші вам фіг даватимуть! Вже скоро...вас теж потягають за ...одне місце!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus