USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кому сигналізує Правий сектор Волині з «окопів»?

1 Квітня 2014 11:29
Автор — Василь Рогуцький, це псевдонім, ми знаємо, хто це насправді. Конкретне замовлення. Відверто заявляю, що це партія «Батьківщина» замовила. Нас починають демонізувати і показувати агентами Кремля. І розписують: «Ай-ай-ай, «Правий сектор» шкідливий для України», інформує «Волинь-нова».

Коли читав ці слова лідера волинського «Правого сектору» Павла Данильчука на сайті «Волинські новини» про суботню статтю у «Волині» — «Правий сектор» підіграє Путіну», мене не покидало відчуття дежавю: я вже десь це бачив.

— Ми знаємо, хто такий Василь Рогуцький! Що він собі дозволяє?! Що це таке! — при попередній, януковичівській владі такі слова теж не раз доводилось чути. Було, що навіть у моєму кабінеті гортали підшивку «Волині» і вказували на третю сторінку.

Я відповідав: «У нашій газеті завжди представлені різні точки зору. Так було і так буде».

Так було і так буде, незважаючи на нинішні неправдиві звинувачення у наш бік. Хоч, звісно, прикро, що саме з такого приводу доводиться звертатись на сторінках газети до Павла Данильчука. Тим паче, що й зараз дотримуюся думки: якби не радикальні дії «Правого сектору» — Янукович був би й досі при владі.

Тому, пане Павле, хочу довести до вашого відома, що Василь Рогуцький — це Василь Уліцький. Той самий, який 6 березня опублікував із вами інтерв’ю «Лідер волинського «Правого сектору» Павло Данильчук: «Країною зараз керують ті, хто пропонував перемир’я Януковичу». Ви теж замовляли цю публікацію?

Більше того, Василь Уліцький — журналіст, який першим із моїх колег вів репортажі з Майдану під час Помаранчевої революції. І не міняв своєї проукраїнської позиції ніколи. Навіть під час найбільшої януковичівської ночі. А в часи нинішньої революції зводив барикади на Грушевського. Зрештою, мені не дуже етично говорити компліменти своєму колезі і другу на сторінках газети «Волинь», тому ви просто погортайте нашу підшивку…

І зрозумієте, що у нас нема замовних статей. Рекламні публікації — так, є, із відповідною позначкою чи під певною рубрикою. Це у вашій команді, пане Павле, при керівництві є люди, які ще на останніх парламентських виборах трудились над статтями для одного з волинських олігархів, що став оплотом Партії регіонів. Може, це вони вам і нашептали на вухо про замовність із власного досвіду? Бо перед тим, як шукати скалку в чужому оці, мудрі книги радять витягнути її з власного…

А втім, дякую за рекламу. Наша газета у ваших руках — руках волинського чи то Че Гевари, чи то Дзержинського, якою ви потрясали на сцені Палацу культури Луцька, — яскраве свідчення, що ми на правильному шляху. Що не боїмося навіть такого войовничого «Правого сектору», яким на Волині лякають людей.

І це правда, що вами лякають. Гірка. І не треба погрожувати зі сцени розмовою з головним редактором — не боялися регіоналів, не злякаємось і «Правого сектору». Тим паче, що ми вже з вами говорили. Під час нашої розмови я наводив слова одного недурного чоловіка, який казав: «Був Бандера зі своїми чудовими ідеями, але багато його думок спохабили на місцях бандерівці (не треба все списувати на переодягнених енкаведешників). Тепер з’явився сміливий Ярош, але що витворяє його «Правий сектор» на місцях?».

Ви говорили, що проти вас почнуться сплановані операції і заходи. Я розумів вашу тривогу. Бо вважав, що перебуваємо в одному окопі. Проукраїнському. А зараз таке відчуття, що ви з цього окопу комусь сигналізуєте. І, створюється враження, що таки «гаспадіну Путіну». Бо сьогодні озброєні чи навіть у формі кольору хакі люди на вулицях Західної України — це вже яскрава картинка для Кремля, якою він лякає світ. Щоб Дмитро Кисельов радо заявив: «Посмотрите, из-за бендеровцев люди не могут спокойно выходить на улицы!». Не кажучи вже про те, як у четвер «Правий сектор» ледь не штурмував Верховну Раду — єдиний легітимний орган в країні. І то в час, коли екс-міністр оборони і СБУ Євген Марчук буквально криком кричав, що ці дні — одні з найважчих для України, що Путін може почати наступ. Йому просто потрібен хоча б маленький привід. А що, гадаєте, було б, якби впала Верховна Рада?

Я вже не кажу про те, що ваш лідер — Дмитро Ярош, за повідомленнями ЗМІ, роз’їжджає в броньованому авто за понад мільйон гривень, яке належало сину Януковича. То це ми вас компрометуємо чи ви самі себе?

І щодо звинувачення в замовленні від партії «Батьківщина». До цієї політсили у нас ставлення таке ж, як і до інших, у тому числі й вашої. «Батьківщині» навіть більше дістається, бо вона мала найбільшу підтримку волинян і провела в обласний парламент зграю тушок, які зараз, звісно, вже повертаються назад. Ми не боїмося бютівцям про це нагадувати. Можливо, саме тому журналісти «Волині» не потрапили до групи волинських ЗМІ, яких запросили минулої суботи до Києва на висунення Юлії Тимошенко на пост президента.

Зате цього дня наш журналіст Сергій Наумук із волинськими фермерами возив продукти українським солдатам на останній блокпост, що розділяє Херсонщину і Крим. І вас — такий сміливий «Правий сектор» — там, на передовій, він, на жаль, не помітив.

Олександр ЗГОРАНЕЦЬ, головний редактор газети «Волинь-нова»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Ігор Показати IP 1 Квітня 2014 11:38
Сміливо і по суті. Поважаю.
ххх Показати IP 1 Квітня 2014 11:41
браво!!!!
лучанин Показати IP 1 Квітня 2014 11:43
Данильчук з'їв? Чи прийдеш люструвати газету за ""неправдиву інформацію""??
ригаю Показати IP 1 Квітня 2014 11:43
коментар було видалено
Позапартійний Показати IP 1 Квітня 2014 11:45
Прекрасна відповідь! "Волинь" продовжуйте так і надалі, нікого не слухайте, тим більше партії та їх вождів. За це ВАС і поважаємо!
Валентина Показати IP 1 Квітня 2014 11:50
повністю вас підтримую і погоджуюсь ,ПС починає вже геть нахабніти і лякати ,нам такий захист не потрібний!!!! Ї врешті на яких підставах ПС окупував Палац культури міста!!!!
Олеся до Валентина Показати IP 1 Квітня 2014 12:08
Підтримую, не можна в громади Луцька забирати єдиний культурний центр. Чи що, лучани це не громада, а тільки ПС громада і їм все належить, нехай звільнять приміщення Палацу культури, так як в Києві звільнили готель"Дніпро", і за місто в табір і без зброї!!!
міський до Валентина Показати IP 1 Квітня 2014 12:30
На тій простій підставі, що Романюк виявився... ну як м'яко сказати...?!!!...
МАРІЯ Показати IP 1 Квітня 2014 11:50
ДУЖЕ ПРАВИЛЬНО. ЦЕ ПРАВДА .МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
аяяй Показати IP 1 Квітня 2014 11:57
Правий Сектор геть з Палацу культури!!!!!!!!!!!!!!!!Дістали!!!!!!!!!!!!!
спостережливий Показати IP 1 Квітня 2014 11:57
Гідна відповідь.Р ЕС П Е К Т
11 Показати IP 1 Квітня 2014 12:01
ну всьо Паша... пора.. заканчивать(((
Пора до 11 Показати IP 1 Квітня 2014 12:14
закапывать....
Бармалєй Показати IP 1 Квітня 2014 12:04
ПС - вас чудаво сприйняли люди, вас підтримували. І ця підтримка булаб ще значимішою па президентських і парламентських виборах. Місяць тому, принаймні кожен третій заявляв про симпатії до Яроша і ПС. Пройшов час і ви перетворили довіру людей на мильну бульбашку. Наші надії на вас розтоптали ваші ж бойові піда....си.
Володимир Показати IP 1 Квітня 2014 12:05
Майже перша стаття в газеті в стилі світлої пам’яті П.Шафети. Дай Бог! Деякий коментар - може без "правого сектору" Янукович дещо довше протримався б в кріслі президента, але НЕБЕСНА СОТНЯ також були б живими. і Крим був би в Україні. Згоден з автором, что "правий сектор" компрометує не лише революцію, а й Україну.
Москаль Показати IP 1 Квітня 2014 12:08
Уважаемый главный редактор, вызывает уважение Ваше отношение к своему ремеслу, хотя и не с каждым Вашим словом соглашусь. Но странно, что Вы опускаетесь до прений с этой публикой. Если на улице Вас облает дворняга, Вы же не встанете на четвереньки и не будете гавкать на нее в ответ. Среди читателей ВН большинство - здравомыслящие люди, все видят и все понимают, во многом благодаря Вам и вашей команде. Как журналисты, сотрудники ВН весьма крепки и могут дать форы многим СМИ как на Украине, так и в России. Успехов Вам и вашим сотрудникам. И не ведитесь на вопли каждого обиженного чудака, нервы крепче будут. И репутация.
не москаль але... до Москаль Показати IP 1 Квітня 2014 12:33
+100500!!!
Локачанка Показати IP 1 Квітня 2014 12:08
Олександр Згоранець - чоловік мудрий і веде тактовну редакційну політику. "Волинь" ніколи не підігрувала жодній політичній силі, а, як належить ЗМІ, спонукає до діалогу на сторінках видання. А ті, кому це не подобається, або ж кого це якось "принизило", всіляко намагаються дискредитувати часопис, якому немало-небагато - майже 75 років. Будьмо мудрими, перш ніж лити бруд у чиюсь воду!!!
1 Показати IP 1 Квітня 2014 12:14
http://vk.com/club68900171
21 Показати IP 1 Квітня 2014 12:21
БРАВО
опиум Показати IP 1 Квітня 2014 12:51
коментар було видалено
1111 Показати IP 1 Квітня 2014 12:52
Браво! Нарешті, хоча б хтось не побоявся сказати правду!
))) до 1111 Показати IP 1 Квітня 2014 23:24
я з першого дня кажу, що вони ублюдки. правда, кому я тре.
Олесь Показати IP 1 Квітня 2014 12:56
Браво!
Анонім Показати IP 1 Квітня 2014 13:11
Невже немає такої сили яка б перекрила кислород тому ПС Осточортіли
Емма Показати IP 1 Квітня 2014 13:40
КРАЩА СТАТТЯ ЗА ОСТАННІ 3 РОКИ!!!!! БРАВО!!! Я ВАС ЛЮБЛЮ!!!
Сонячна Показати IP 1 Квітня 2014 13:42
а чому правий сектор?? і чому сектор....у нас все ділено - партія регіонів......сектори......
Еспресо Показати IP 1 Квітня 2014 13:44
Зменшення політичних амбіцій Яроша означає втрату політичного даху для кримінальних елементів Правого сектора. Кримінальна частина ПС прекрасно усвідомлює, що поки вони тримаються купи, доти значно менше шансів, що їх посадять. Лідер “Правого сектору” Ярош – умовний лідер. Він не контролює жодної регіональної організації. Він не може похвадитися тим, що його слово є остаточним. Правий сектор – це група організацій, яка має від 800 до 1500 реальних членів, частина з яких має зброю. Більше того, в “ніч коктейлів Молотова” на Грушевського “Правий сектор” представляло від сили 200-250 людей. Якщо, ми подивимося на структуру цієї організації, то реальні патріоти – це від сили половина тепер вже партії. Інша половина – це кримінальні та напівкримінальні елементи, які отримали новий політичний дах. Сьогодні – це ніяка не ІРА чи ЕТА. Це проект, де патріотична риторика все більше витісняється бажанням кримінального насильства, яке контролюється спецслужбами. Переважно російськими. Простіше кажучи, - це група розрізнених бандформувань з політичними поглядами (або які прикриваються політикою). Ми це проходили в 90-х, коли в Криму Сейлем створив Партію економічного відродження Криму, в Донецьку на схожих принципах була створена Ліберальна партія. На минулих парламентських виборах були зафіксовані дві визначальні тенденції - народ хотів бачити серед політиків першої величини Робін Гудів і клоунів. Тоді головними претендентами на роль робін гудів були свободівці. Серед головних клоунів – Олег Ляшко. Революція змінила акценти і поміняла персонажі. Головними робін гудами стали представники “правого сектору”, хоча, по правді, такими були бійці самооборони. На Сході робін гудами стали представники проросійських організацій, які так само, як і “Правий сектор”, лише частково є національно вмотивованими політичними групами. Щодо клоунів, то головний клоун Сходу Михайло Добкін став кандидатом в Президенти від ПР. А от Ляшко пройшов еволюцію від просто клоуна, до клоуна-Робін Гуда. При цьому, треба зазначити, що Олег Ляшко насправді виріс як політик за останній рік і, судячи з усього, має шанси на майбутніх виборах "залізти" на поле Свободи. “Правий сектор” прекрасно вловив ці політичні настрої, тим більше, що левову частку пропагандистської роботи за них зробило російське телебачення. Правда, слід віддати належне і “Правому сектору” – вони максимально підігрували росіянам, починаючи від заяв про територіальні претензії до Польщі, до бажання підірвати магістральні газопроводи. Про штурм парламента і вчорашню перестрілку, можна і не говорити. Єдине чого не вловив ПС – так це те, що ніколи бойовики не можуть бути політиками. Досвід згаданих ЕТА і ІРА говорить про прямо протилежне. Бойовики – це бойовики, а політики – це політики. На початку 90-х російські спецслужби працювали тонше, коли запропонували УНСО створити политичну силу УНА. Зараз технологи Правого сектору (чи ті, хто інкорпорований туди, як технологи) поспішають, їм потрібна картинка для російських телеканалів вже зараз. Власне цей поспіх і робить злий жарт з розробниками цієї картинки. Неконтрольоване формування, без належної дисципліни і з великими кишеньковими грішми починає розвалюватися зсередини. Якщо представники “правого сектору” і справді патріоти, перше, що має зробити Ярош після вчорашнього дня – зняти свою кандидатуру з президентської кампанії і заявити, що ПС повністю здає зброю. Наступний крок уже мають зробити спецслужби України, які повинні взяти під негласний контроль всіх членів ПС. Справа в тому, що існує сумна закономірність: від радикальної групи завжди відколюється суперрадикальна група, яка може перетворитися на терористичну групу. Власне, щоб запобігти цьому сценарію потрібно зробити ці два кроки. Проте, поки оточеня Яроша говорить йому, що немає смислу зніматися, вони мають перетворитися на потужну політичну силу і готуватися до парламентських виборів. Простіше кажучи, вони працюють на російські спецслужби. Проте, це лише частина правди. Зменшення політичних амбіцій Яроша означає втрату політичного даху для кримінальних елементів Правого сектора. Кримінальна частина ПС прекрасно усвідомлює, що поки вони тримаються купи, доти значно менше шансів, що їх посадять. Це безумовно, тупиковий шлях, але криміналітет ПС вибрав саме його. Відтягування смерті завжди приємніше ніж сама смерть. А держава чи революція до цього не мають жодного значення.
Андрій, кум Показати IP 1 Квітня 2014 13:45
Олександре, тобі респект і повага! Правда про БЮТ потрібно висловлюватись також більш конкретніше! Вони зараз провокують цю вакханалію, у тому числі і існування самого правого сектору
рекомендую Показати IP 1 Квітня 2014 14:01
Під час катастрофи корабля спливають лайно і тріски. Але вони тримаються на поверхні недовго, і тонуть. При роззброєні цих самопроголошених, самозваних хлопят нехай менти не забудуть конфіскувати зброю в Соломатіна Аркадія - людини неврівноваженої і з психічними розладами.
правда Показати IP 1 Квітня 2014 14:16
Першим з сектору буде тікати боягузливий Руслан Тимощук. Він вже навіть розраховував за його рахунок потрапити у ВР.
Допоможемо люстрації Показати IP 1 Квітня 2014 14:28
А очолює це діло новий губернатор, лідер БЮТ Гріша Пустовіт, який вже й посадами почав торгувати. Он податкову продав старому шефу за 100т.$, бо ПС йому не указ. Зі всіх старих уже зібрав. Революцію зробили патріоти, а наслідками користуються пройдисвіти. І куди люстратори дивляться?
люстра до Допоможемо люстрації Показати IP 1 Квітня 2014 14:57
А чого тільки вартий "позаштатний" помічник Пустовіта Дубняк, який опанував собі бувший кабінет Башкаленка!:))) О то поприходило... "керівництво"!:(
Р.S до Допоможемо люстрації Показати IP 1 Квітня 2014 16:58
так ви ж бачили хто очолює так названу люстрацію і за які кошти вони люструють.Чого всі керівні посади займають ті що були призначені при Януковичу.А тому шановні,що ніяк не можуть зторгуватись,бачте Київ не затверджує.І чим кращий Пустовіт від Климчука,а власне нічим,той хоч був Дипломатом,а тут ......
світлана Показати IP 1 Квітня 2014 14:57
гнати пс і павла данильчука в армію хай вкраїні служать. Волинь молодці
До поважних мораліст Показати IP 1 Квітня 2014 16:25
Особливо тішить, як всім нараз треба у "Просвіту" тепер. Стояла собі роками - дехто і не знав, що воно таке, і навіть плутав із театром. А тепер - о, магія! - всім треба у "Просвіту". Питання до затятих коментаторів: чи ви хоча б іноді відвідували заходи у "Просвіті", чи ви хоча б знаєте, що там відбувається, які проводять заходи, коли, яка специфіка закладу і т.д.?
Згоранцю Показати IP 1 Квітня 2014 21:57
Мені цікаво, чому Згоранець приховує факт мільйонів Авакова? http://www.volynpost.com/blogs/1094-zaiava-do-nacionalnoi-spilky-zhurnalistiv-ukrainy
шило Показати IP 6 Травня 2014 14:21
Скільки вже той "Правосєк" з Данильчуком будуть пригати по сценах і по всьому місту? Куди дивиться військомат? Вже задолбали волинян!! Данильчук! Їдь на передову, в нас держава в беспеці! Різною фігнею займається, людей нормальних від справ відволікає:(((( "Волині" - респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus