USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучан вчили, як зберегти сім'ю

22 Травня 2014 14:09
Традиційно Тиждень подружжя відзначають у обласному центрі в травні. Цьогоріч він тривав з 15 по 22 травня.

Сьогодні, 22 травня, в останній день Тижня подружжя, учасники заходу організували прес-конференцію.

Цього року на Волинь приїхали психологи та лектори зі Сполучених Штатів та Південної Африки: засновник та виконавчий директор організації «Відновлення цілісності» Уінн Томпсон (США), викладач Кемпус Кай Альфа Бретт Мартін та директор організації «Відновлення цілісності» у ПАР Дейл Марсберг.
Координатор заходу Альона Юхимчук розповіла, що у рамках Тижня подружжя відбулися кілька зустрічей з лекторами, зокрема, зі студентами на факультеті бізнесу в ЛНТУ, з громадськими активістами, а також провели дводенну конференцію і триденний семінар з гостями Волині.

Шановані професори ділилися своїми знаннями, давали лучанам практичні поради про те, як будувати міцні родини.

На думку організаторів заходу, якщо ми зможемо втримати сім’ї, можна буде втримати державу від розпаду. Адже в Україні показник кількості розлучень вищий, ніж середньостатистичне його значення у Європі. Причому, здебільшого розлучаються пари, які не прожили разом більше 1,5 року.

Це свідчить про те, вважають учасники заходу, що не всі розуміють цінність шлюбу, не розуміють відповідальності, яка на них лягає. Тому, сподіваються вони, що консультації та зустрічі, які відбулися в рамках Тижня подружжя допоможуть відшукати вихід зі складних ситуацій, віднайдуть спосіб як можна зберегти сім’ю.

«Якщо сім’я буде здорова – буде здорова країна. Кожна община – держава, громадянське суспільство, церква – все складається з сімей чи з їх членів», - пояснює важливість цінування сімейних відносин Уінн Томпсон.

Організатори Тижня подружжя запропонували й напрям соціальної реклами з кількома простими слоганами: «Не пропустіть сьогодні вечерю з рідними людьми», «Прийдіть на годину раніше і пограйтеся з дітьми», «Відключіть на годину Wi-Fi і телефон», «Цілуйте дітей перед сном щодня – це дасть їм відчуття безпеки і належності сім’ї», «Кохання – це вірність».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Олена Показати IP 22 Травня 2014 14:33
а чи треба берегти сім"ю якщо кохання немає уже . Обвінчались по-зальоту прожили 15 років а любові не було і немає. то треба терпіти чи знайти свое рідненьке?
Просто мама до Олена Показати IP 22 Травня 2014 15:00
Якщо така ситуація, то терпіти не треба. А якщо одружились по любові, а хімічний процес кохання та пристрасті завершився, потрібно уступати один одному, поважати погляди один одного заради повноцінноїї сім'ї в якій зростають ваші діти.
Андрій до Олена Показати IP 22 Травня 2014 15:34
Любов - це те, що можна вибирати. Можна і треба вчитися любити, але для цього треба прикладати зусилля. Закоханість - це ніщо інше як лише почуття, "метелики в животі", хімічний процес, який завершується рано чи пізно і от тоді якраз починається справжня любов, коли ти бачиш людину таку, як вона є і постаєш перед вибором любити її чи піти від неї. Але в тому то й суть обітниць, які ми даємо на вінчанні, щоб лишатися вірними один одному, бо шлюб - це також більше як просто любов, це ЗАВІТ, в який вступають обоє і якщо Бог його поєднав, то людині не треба його розривати (лише у випадку зради і то, якщо постійно відбувається і партнер не готовий цього просто так простити і терпіти).
правда до Андрій Показати IP 22 Травня 2014 15:36
шлюб тримається не вінчанням і не печаткою. його тримають Люди
Андрій до правда Показати IP 22 Травня 2014 16:34
Все вірно, я й не мав на увазі, що вінчання чи печатка можуть втримати людину від зради, бо злі наміри в серці плекаються, з нього породжуються і від нього виходять назовні. Печатка в паспорті, як і обручка - це лише зовнішній прояв внутрішньої посвяти партнеру, а якщо її немає, то шлюб розвалиться або буде просто нікчемним.
Анонім до Олена Показати IP 22 Травня 2014 16:36
Істина в тому, що ніхто і ніколи не одружувувася по любові. Одружуються по пристрасті, які всі чомусь називають любов, хоча правильніше назвати її закоханість. Проходить вона як в кого - через 6-24 місяці. А далі людина повинна працювати, щоб отримати справжнє почуття любові. Тому одружуються не по любові, а щоб навчитись любити.
Маю думку Показати IP 22 Травня 2014 14:39
Чому в Україні відсоток розлучень вищий, ніж в Єропі. Найголовніша причина - відносна легкість цієї процедури. В Європі усе набагато довше і сейозніше. Якщо пара розлучається, отож двоє з тих чи інших причин не змогли побудувати сімю. А скільки у нас сімей, де є зради, приниження, бійки, ненависть. Що то за сімя?
віталій васильович Показати IP 22 Травня 2014 14:49
зараз молоді сім"ї -це просто жах. один одного терплять один на одного плітки наговорюють. на роботі як жіночки почнуть які чоловіки як там пиво футбол ік не хоче з дітьми погуляти і так далі то аж за голову берусь яка можа бути сім"я? а скільки зараз зради? подивіться на чоловіків і жінок в тому числі -ходять на ліво як додому . це вже зовсім. Один начальник з луцька ще молодий 2 дітей сім"я а він завів коханочку і собі це в порядку вещей їздить по саунах. то яка ж це сім"я дорогі мої діти і онуки! якщо зрада -то треба втікати від такого чоловіка чи жінки вони ж вас навіть не поважають.
зоряна Показати IP 22 Травня 2014 14:57
зрада -це не кохання !!!один терпить інші гуляють.
Лучанка Показати IP 22 Травня 2014 15:03
На рівному місці питання про збереження сім'ї не виникає. Люди повинні поважати один одного, а якщо один другому роги наставляє, то про що мова... Треба ще зі школи вчити дітей, щоб потім чужі люди не вчили як зберегти сім'ю
О.К. Показати IP 22 Травня 2014 15:13
Ці всі думки добре, але малоефективні. Говоримо про зраду? Окей. Нашим жінкам треба з часом забороняти собі спати з одруженими чоловіками. З цього усе і починається. У сімї негаразд, жінка допікає - а тут молода і вже готова дати. А чому б тому чоловікові і не взяти? Якщо жінка взанал про зраду - збирай речі і йди. Тяжко? Нема куди йти? Ну тоді сиди і терпи. Іншого варіанти нема. А для чоловіків-то що? Пробачила один раз - пробачить і вдруге. Тому усі проблеми здебільшого від жінок.
Маруся до О.К. Показати IP 22 Травня 2014 15:44
Немає у нас цінності шлюбу. Можливо вона розуміється, але достатньою мірою не усвідомлюється. Візміть демографічну ситуацію. У нас більше жінок. Якщо із тієї кількості чоловіків, що залишился відняти алкашів, наркоманів, альфонсів, бабіїв, то практично тих чоловіків і немає. А якщо є нормальний, то він знає собі ціну, і одружуватися не спішить (А нащо?). Розумієте? Ось така складна ситуація і змушує жінок спати з одруженими чоловіками, і сімейних жінок почуватися принизливо. Погоджуюся, бути у ролі коханки - це паскудство, Хай жінки від цієї ідеології відходять. Але! Якби чоловіки боялися, що жінка після зради, приниження забере речі і піде і більше не повернеться, то вони би 100 разів подумали зраджувати чи ні. Я не захотіла (не змогла більше) терпіти приниження - я пішла. Просив повернутися, та було вже пізно. А так, терплять наші жінки - і терпіть далі. Вам же гірше.
Марина петрівна Показати IP 22 Травня 2014 15:35
більше проблем від чоловіків. тому що чоловік бере у дружини жінку і він робить пропозицію. Якщо жінка не любить вас то не треба її тягнути вона ж не полюбить ніколи так само і з чоловіками. "Насильно мил не будеш" спочатку жіночки тягнуть в ліжко вагітніють і думають що він буде вірним! це ж не він вас обрав а ви його. А помилка що одружуватись не треба -допомагати так дитині так але не одружуватись бо це все життя зіпсоване і собі і жінці. Чоловіки винні у всьому! А там де измена -любви нет и не будет запомните наивние люди!! не треба біля такого чоловіка сидіти і терпіти і діти в таких сім"ях таке бачать і вважають що така сім"я мае бути. В багатих взагалі цінностей немає там чоловік може мати 2 коханки і жінка мовчить бо їй головне гроші . Наші батьки так себе не поводили як зараз роблять чоловіки а іноді і жінки
Вікуся мамуся Показати IP 22 Травня 2014 15:40
ні не кожного можна полюбити завагітніла думала любов а зрозуміла що ні не можу з ним бути . і як тут берегти сім"ю? і так само чоловік каже ну не люблю я тебе не бачу майбутнього з тобою. спочатку закоханість а в побуті в житті все складніше і складніше . після одружання все зовсім не так як до весілля вже зовсім не те життя і дуже важливо зробити правильний вибір. якщо любиш то зраджувати не будеш і не тяне бо боїшся втратити кохання
три Показати IP 22 Травня 2014 16:07
Що це за дурна ідея змусити чоловіка одружитися, завагітнів? Захоче - сам запропонує. А не захоче - і з пузом ти йому непотрібна. Або одружиться на рік. Немає чоловіка змушувати якась зовнішня причина.
ліля Показати IP 22 Травня 2014 16:13
почему в постель лезет а потом замуж не берет когда уже дети есть? а если берет то изменяет не нужно так делать с нами женщинами жизнь мстителька очень лучше сразу отпусти если не сможешь сделать счастливой . Неверный муж -хуже зверя ложь -это не семьЯ!
Трам до ліля Показати IP 22 Травня 2014 16:20
чоловік лізе, щоб дала? Не давай. А як дала- значить сама хотіла. А як хотіла значить сама і винна.
Оля Показати IP 22 Травня 2014 16:17
дівчата я теж свого чоловіка покинула так як зраджував і стала щасливою! все у ваших руках. Якщо з чоловіком не складається а ще й зраджує -кидайте їх негідників бо на брехні нормальної сім"ї не побудуеш
Яло Показати IP 22 Травня 2014 16:23
Дівчата, ви прекрасні! Не давайте нікому, щоб об вас витирали ноги і користувались вашою добротою. Майте гідність!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus