USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Як тільки надійшла черга на квартиру, моє ім’я зникло зі списків», - ветеран

17 Березня 2014 19:15
90-річний інвалід Великої Вітчизняної війни уже втретє просить міську владу покращити умови його проживання. Однак, як тільки підійшла черга ветерана на отримання нового житла, його прізвище раптово зникло із списків.

Про це стало відомо під час особистого прийому у луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 17 березня.

Так, лучанин Феодосій Мацюк, спочатку мешкав у трикімнатній комунальній квартирі на вулиці Ладигіна, дві кімнати якої займали безпосередньо пан Феодосій з дружиною, а третю – сім’я військових.
Згодом комунальну квартиру поміняли на однокімнатну на проспекті Соборності, 6. Це сталося після того, коли родина дідуся звернулася до Луцької міської ради із проханням призначити немічним стареньким піклувальника, яким і став внук Феодосія Васильовича – Віктор Борщевич.Про те, що інвалід першої групи «потребує постійного стороннього догляду», зазначили у відповідному документі.
Тож, онука Віктора ветеран теж прописав у квартирі. Утім, минув час, піклувальник дідуся одружився, у нього народилась дитина. Як наслідок, п’ятьом особам у однокімнатній квартирі стало тісно.


Таким чином, У 2005 році Феодосій Мацюк «став» у чергу на отримання нової квартири. На той час, згідно з відповідними списками, він був 109-тий. Але, як тільки прийшов час отримувати квартиру, ветерана зняли з черги. Це сталося у 2013 році. Збереглись і документи, у яких йдеться про те, що лучанин – під № 1 у так званому контрольному списку.

«На квартирному обліку у виконавчому комітеті Луцької міської ради заявник перебуває з 2005 року, в списках інвалідів війни під № 61 та в контрольному списку інвалідів Великої вітчизняної війни першої групи під номером 1», - йдеться у нормативному акті.
Однак, як тільки підійшла черга на отримання нового житла – прізвище дідуся зі списків зникло.
«На якій підставі його зняли з черги якраз тоді, коли він був першим у списку? Чи може ця людина чекати ще? Куди тільки не зверталися. Усі дивляться, що людина уже старенька, думають, що помре, й, таким чином, питання вирішиться саме по собі», - переконана родичка старенького Віра, яка прийшла на прийом до міського очільника разом з паном Феодосієм.

Дідусь же переконує, що «нової квартири не просить, а лише покращення умов проживання:

«На момент, коли я приписував внука, він був неодруженим. Зараз він одружився й має дитину, тож нас в однокімнатній квартирі мешкає 5 чоловік. Я не можу вигнати внука на вулицю тільки через те, що він вирішив створити родину, але й без опікуна ми з жінкою не проживемо», - пояснює ветеран.
До слова, покидати кабінет очільника міста «бойовий дідусь» не хотів , мотивуючи це тим, що сидітиме у приміщення «день і ніч», аж поки не дочекається справедливості.

Тим часом, у відділ по обліку та розподілу житлової площі міської ради сказали, що власне право на пільгове (позачергове) отримання житла дідусь уже використав.

Тож 90-річний ветеран чекає офіційної відповіді від Луцького міського голови Миколи Романюка, яку останній, своєю чергою, обіцяв надати уже сьогодні. Тож, як складеться ситуація із подальшим розвитком подій – слідкуватиме Інформаційне агентство Волинські новини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
борис Показати IP 17 Березня 2014 19:25
Все правильно, своє право на поліпшення ветеран використав, а ось юрба його родичів, прикриваючись ветераном, хоче на халяву отримати додаткове житло. Чому отой "опікун" Віктор Борщевич не прописав до себе своїх домочадців, а підсилив до ветерана?
богдан Показати IP 17 Березня 2014 19:31
да шкода таких людей чому вони нікому не потрібні?
Лучани Показати IP 17 Березня 2014 19:37
Безперечно шкода ветерана.Тільки за те,що його використовують. Сім"я хоче ще одну (третю)квартиру.
Дзвінка до Лучани Показати IP 17 Березня 2014 19:41
Та ні, попередню квартиру (ту, що комунальна) забрали, натомість дали однокімнатну. А сім*я хоче поміняти оцб нову однокімнатну на дво- чи трикімнатну. Тобто, у сім*ї так і залишиться одна квартира, однак щоразу вони хочуть більшу та кращу.
Че Показати IP 17 Березня 2014 19:43
Дідусь на даний час має житлову площу, яку йому виділили на пільгових умовах. Питання, чому на даний час внук там проживає з сімєю, при цьому абсолютно не думає, що про квартиру потрібно задумуватись ще до створення сімї. Насправді дідусь всім забезпечений, тому нехай міська рада реагує на дії онука. Мені теж діда дещо шкода, однак уявіть, що таким чином будуть видати всім квартири, а, наприклад, діти-сироти, які тільки намагаються стати на ноги, максимум забезпечені кімнаткою в комуналці. Насамкінець, автору - назва статті не відповідаю змісту, оскільки з фото документів чітко видно, що дідусь з черги не пропадав, а був зарахований в загальну чергу, оскільки право на пільгове отримання квартири він вже використав.
Чув дзвін, не знаю, до Че Показати IP 17 Березня 2014 23:47
НІ, ну ви взагалі цитату від авторського заголовка розрізняєте? Пояснюю: відкриваються лапки (то значить, що починається репліка діда) - далі дідо каже -закриваються лапки (дідо сказав) - кома-тире "ветеран" (для особливо уважних: то значить "сказав ветеран"). Тобто, у заголовок винесли репліку діда. Амінь
БЕРКУТ Показати IP 17 Березня 2014 20:39
ТОМУ ЩО ТАМ ЯКИСЬ СКОТ - Начальник відділу - КОЗЮТА Генадій Олександрович- ЯКОГО ТРЕБА ГНАТИ В ШІЮ, АБО ЗА ГРАТИ ДЕ 5 СЕКТОР ?
Отто до БЕРКУТ Показати IP 17 Березня 2014 21:07
Відчувається, що цей комент написав незадоволений Борщевич, або ж члени його ненаситного сімейства. Що Борщевич, халава не вдалася! Генік Козюта, молодца, на свому місці, фахівець та чесна людина!
хм Показати IP 17 Березня 2014 21:09
повний абсурд,ветеран житлом забеспечений,а онук може ще дітей наплодити і їх туди поприписувати.Одружився,завів дітей,а про житло не думав,за дідів рахунок вирішує свої житлові проблеми.Чому за державний кошт і всупереч закону йому надавати житло?Сотні молодих пар знімають житло,або купують у кредит,а не сідають на шию дідусям,сормно повинно бути.А є ще така думка,що мають вони житло,але умисно прописалися в однокімнатну квартиру,щоб використавши пільгу дідуся отримати ще одну площу,а враховуючи вік дідуся,згодом її на себе переписати.Ця однокімнатна і так їм залишиться,але ж хочеться більше.Не завадило б перевірити,чи дійсно вони там живуть,чи тількі прописані.Шкода стареньких,їх зараз використовують хто як може.
Отто до хм Показати IP 17 Березня 2014 21:23
Так воно і є. Судячи із наданих документів видно, що Борщагевич В. П. у 1999 році, на час взяття опікунства над дідусем, мав житло та проживав за адресою Гулака-Артемовського, 15а/8. А уже у наступному, 2000 році, він хутко прописався до дідуся. Просто Борщевич не сподівався, що дідусь виявиться таким живучим та проживе ще 15 років. Дай Боже дідусеві здоров'ячка прожити ще 15 років на радість вдячним нащадкам.
Володимир Борщевич Показати IP 17 Березня 2014 22:29
Я знаю цю родину, це длчя мене далекi родичi. Що можу сказати? Подивував цинiзм коментування. У 1991 р. держава вкрала заощадження тисяч громадян, серед них й Мацюка, й Вiктора Борщевича. А що дала держава взамiн, чим компенсувала? Виходить, вина ветерана в тому, що в нього появилися дiти та внуки? Бачте, нормальну квартиру вони захотiли... А можливо, причина ще в чомусь? У Миколи Романюка, я знаю, батько був ветераном УПА, а не ветераном СРСР. Радянськi ветерани для Романюка - це кiстка в горлi, напевно, а от ветерани УПА - це для нього справжнi зразки геройства. Тому й система подвiйних стандартiв у даному випадку досить успiшно спрацювала. Ну що ж, скоро вже не стане нi тих, нi тих ветеранiв. Вже не буде кого обдурювати, "кидати" з житлом, придумувати бюрократичнi вiдписки та пiдтасовки. А щодо того, що квартиру треба купувати, чесно заробляючи - так я на це скажу, що не таке тепер становище в державi, щоб середньостатистичний громадянин мав змогу купити квартиру у Луцьку. Це просто неможливо, з ряду причин. Не стояла б так гостро квартирна проблема - то й народжуванiсть була б набагато вища, а так - Волинь до цього часу й лишилась "вимираючою" областю. А наруга чинуш над 90-лiтнiм ветераном, якi до останнього його обманювали, просунули на перше мiсце у списку, а згодом виключили його - це дуже сумно та боляче...
L до Володимир Борщевич Показати IP 17 Березня 2014 23:16
Ветерани УПА такі ж учасники війни як і ветерани СРСР - і не треба тут патякати хто зна що!!! дідусь квартиру отримав -отримав, а внук сам за себе має дбати, а не посилати діда на прийом до мера. Не треба бути паразитом! Я сама була опікуном і доглядальницею - і годувала, і прала, і прибирала - але жила з сім"єю на квартирі. А квартиру онукові треба заробити - а не ховатися за дідові плечі. І наруги тут нема - є тільки паразитичний розрахунок онука. який знає вже звідки діти беруться, але ще не дійшов до того. що цим дітям треба ЗАРОБИТИ на квартиру! Ми свою квартиру змогли придбати у кредит після 12 років проживання в найманій квартирі. І не треба ліпити щось тут за подвійні стандарти - совком аж смердить. Працювати треба, соромно і гидко за такого внука!!!
sv до Володимир Борщевич Показати IP 17 Березня 2014 23:29
90-літній ветеран один раз своє позачергове право на отримання квартири реалізував. Крім того, отримує немалу пенсію (порівняно з іншими пенсіонерами), при цьому отримує пільги на комунальні послуги. В чому порушення його прав? Що ще зобовязана дати йому держава, щоб утримувати багаточисельних родичів?!
123 Показати IP 17 Березня 2014 23:10
Радянський союз не згадуем. Гроши на книжци також це болтовня тут не доречна романюк ще був сопливый родичи не брешить яке УПА микола керував комсомолом дид квартиру одну отримав крапка онук тильки може жити квартир не будуе миськрада за квартири нови забудьте социализм зкинчився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus