USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Які повноваження у новоствореної поліцейської комісії Волині

7 Липня 2016 18:44
Згідно з Законом України «Про національну поліцію», основні повноваження поліцейської комісії – це відбір (конкурс) на службу в органи (заклади, установи) поліції.

Так, на Волині вперше запрацювала постійна поліцейська комісія, і її перше засідання відбулося вчора, 6 липня. Обрали її згідно із Законом України «Про національну поліцію» статті 51 у якій йдеться, що поліцейська комісія утворена для забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді, визначення перспективи службового використання в органах поліції.

Нагадаємо, шляхом таємного голосування тоді ж обрали голову і склад комісії. Так, очолив поліцейську комісію на Волині голова правління Громадського формування «Варта порядку» - представник громадськості, обраний Волинською обласною радою Олександр Тиводар, секретарем став приватний підприємець Сергій Рижков.

Також до складу комісії увійшли тимчасово виконувач обов’язків начальника управління патрульної поліції в Луцьку Олександр Вовченко, начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко і виконавчий директор громадської організації «Лікарняна каса «Допоможемо собі» Сергій Кудрявцев.

«Волинь – це третя область, де обрали поліцейську комісію. Мене як голову комісії таємним голосуванням обрали з першого разу, але за кандидатуру секретаря довелося голосувати тричі. Олександр Вовченко, якого спочатку обрали секретарем, взяв самовідвів, мотивуючи це надмірною зайнятістю. Після другого голосування не визначилися із кандидатурою секретаря, а вже з третього разу ним став Сергій Рижков. Наразі готується порядок денний засідання новоствореного органу, щоправда яким він буде і коли відбудеться саме засідання – ще невідомо. Рішення комісії матиме юридичну силу, і ми сподіваємося, що завдяки діяльності новоствореної поліцейської комісії, досягнемо позитивних змін щодо реформи правоохоронних органів», - розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова комісії Олександр Тиводар.

Комісія діятиме на постійній основі й максимальний строк повноважень члена поліцейської комісії становить три роки. Одна і та сама особа може здійснювати повноваження члена комісії лише протягом одного трирічного строку. При цьому, члени новоствореного органу можуть не припиняти виконання своїх службових обов’язків за місцем основної роботи (служби). За обставин, що прописані у ЗУ, члени комісії можуть достроково припинити своє членство.

Основними повноваженнями поліцейської комісії є проведення відбору (конкурсу) на службу в органи поліції та проведення конкурсу для призначення на вакантну посаду.

Забезпечення діяльності і проведення засідань поліцейської комісії здійснює апарат відповідного підрозділу поліції.

Голову поліцейської комісії обирають таємним голосуванням більшістю голосів від загального складу. Засідання її відбуваються відкрито і гласно, крім випадків, визначених законом.

Засідання поліцейської комісії вважається правомочним за умови участі в ньому не менше двох третин її складу. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови поліцейської комісії.

Голова поліцейської комісії визначає дату, час і місце проведення засідання комісії, перелік питань, що виносяться на засідання, та оприлюднює цю інформацію на офіційному веб-порталі комісії не пізніше ніж за два дні до засідання.

Рішення поліцейської комісії викладаються в письмовій формі.

Члени поліцейської комісії мають доступ до публічної інформації поліції, в тому числі з обмеженим доступом, крім таємної інформації.

Власне, робота поліцейської комісії ґрунтується (стаття 52 ЗУ «Про національну поліцію») на доборі осіб, здатних професійно виконувати повноваження поліції.

Так, згідно статті 55 Закону, служба персоналу (кадрового забезпечення) органу поліції, де проходить конкурс, проводить перевірку документів, поданих кандидатами, на відповідність загальним вимогам та інформує про це поліцейську комісію.

Кандидати, які пройшли перевірку, передбачену частиною першою цієї статті, проходять тестування, співбесіду та інші види оцінювання.

Засідання поліцейської комісії при проведенні конкурсу є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її членів.

Під час, власне, засідання поліцейської комісії при проведенні конкурсу її члени:

1) вивчають результати проведеної перевірки документів кандидатів;

2) проводять відбір кандидатів з використанням видів оцінювання відповідно до Типового порядку проведення конкурсу;

3) проводять співбесіду з кандидатами з урахуванням результатів тестування;

4) особисто оцінюють рівень професійної компетентності претендентів, які відповідають умовам конкурсу, та визначають в особистому порядку їхній загальний рейтинг;

5) за результатами складення загального рейтингу претендентів, які відповідають умовам конкурсу, визначають переможця конкурсу.

Інформація про переможців конкурсу оприлюднюється не пізніше наступного дня після підписання протоколу засідання поліцейської комісії відповідно до Типового порядку проведення конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus