USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як поліцейська комісія працюватиме з журналістами

9 Вересня 2016 16:30
Члени поліцейської комісії Волині під час зустрічі з журналістами місцевих інтернет-видань пояснили, чому важливо не розголошувати інформацію, яка може бути озвучена під час зборів комісії. З їхніх слів, є низка питань порядку денного, що містить обмежений доступ, а відтак, оприлюднення інформації може зашкодити третій стороні.

Нагадаємо, перше організаційне засідання постійної поліцейської комісії відбулося 6 липня 2016 року в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області. Основні повноваження поліцейської комісії це - проведення відбору на службу та конкурсу для призначення на вакантні посади в органи поліції.

З моменту роботи поліцейської комісії вже відбулося кілька засідань. На окремих засіданнях були присутні журналісти. Однак, з огляду на те, що відбір кандидатів передбачає вивчення пакету документів, проведення співбесіди та інші організаційні моменти, під час цього може озвучуватися конфіденційна інформація, оприлюднення якої нанесе шкоду потенційному кандидату на вакантну посаду. Відтак, порядок проведення поліцейської комісії передбачає можливість заборонити журналістам бути присутніми під час засідання колегіального органу. Рішення про заборону приймають члени комісію шляхом голосування.

Про це у зв’язку із ситуацією, що виникла цими днями із членами поліцейської комісії та журналістами місцевих ЗМІ, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів голова поліцейської комісії Олександр Тиводар.

До слова, у Луцьку розпочався перший етап добору на посаду слідчих та дільничних в області. Відповідно до списків претендентів, які оприлюднили на сайті управління поліції області, на посаду слідчого претендує понад 150 людей, а на дільничних – більш як 230.

Перед початком тестування у членів поліцейської комісії виникла потреба позачергово зібратися, щоб вирішити одне з технічних питань щодо подальшої злагодженої роботи комісії.

Як пояснив тимчасовий виконувач обов’язків Начальника управління кадрового забезпечення ГУ НП у Волинській області Сергій Бурмеха у коментарі виданню «Громадське.Волинь», мета зборів членів поліцейської комісії – закріпити групи, які будуть збирати документи щодо кандидатів тестування.

«Жодних призначень сьогодні не буде. Зараз закріпимо групи, які будуть збирати документи щодо учасників – майбутніх слідчих і дільничних. Якщо члени комісії проголосують за вашу присутність (присутність журналістів під час зборів поліцейської комісії – ред.), тоді жодних питань», - сказав Бурмеха журналістам, які вирішили, що вони прийшли саме на засідання поліцейської комісії.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова поліцейської комісії Олександр Тиводар, члени комісії зібралися оперативно, щоб вирішити технічне питання з метою подальшої злагодженої роботи членів комісії. Відтак, це не було чергове засідання, не було порядку денного і, очевидно, що оголошення про зібрання членів комісії не потребувало попереднього оголошення для ЗМІ, як про це заявили присутні журналісти.

Начальник управління громадської безпеки ГУ НП у Волинській області Володимир Солоненко пояснив: «У законі немає чіткої норми, яка б дозволяла зйомку засідання поліцейської комісії і яка б забороняла її.

Під час засідання комісії часто озвучується конфіденційна інформація, розголошення якої заборонено законом. А тому ми не можемо завдавати шкоду третім особам і розповсюджувати про них персональні дані. Це і є основний мотив заборонити зйомки журналістам. І йдеться не лише про функціональні та посадові обов’язки, але й інші особисті дані на предмет придатності тієї чи іншої особи на визначеній посаді».

Водночас, як пише Волинське агентство розслідувань, інший член комісії Олександр Вовченко вважає, що зйомка ставить співрозмовника в незручне становище.

«Є багато суто особистих людських моментів. Ми дуже відверто говоримо з кандидатами, ставимо різні запитання. Це люди з різних сфер діяльності, вони не завжди хочуть «світитися», можливо, мають також якісь свої переконання. Людина одна, коли просто спілкується з членами комісії, і зовсім інша, коли її ще й знімають: тоді вона може розхвилюватись, щось недоговорити і так далі», – висловився він.

У підсумку дискусії, голова поліцейської комісії Олександр Тиводар запропонував проголосувати членам комісії, щоб дозволити або ж заборонити журналістам вести відеофіксацію зборів та бути присутніми під час цього.

Більшістю голосів члени комісії проголосувати проти присутності журналістів на зібранні, утім медійники таки лишилися.

Нагадаємо, перше організаційне засідання постійної поліцейської комісії відбулося 6 липня, в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області. Таємним голосуванням її головою обрали Олександра Тиводара, секретарем – Сергія Рижкова.

Основні повноваження поліцейської комісії це - проведення відбору на службу та конкурсу для призначення на вакантні посади в органи поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сусід Показати IP 10 Вересня 2016 20:51
Рижкова пролікуйтеееееее!!!!!!!
Знов нічого Показати IP 11 Вересня 2016 17:49
АБО РОБІТЬ КОМІСІЮ ВІДКРИТОЮ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОСТІ АБО ШПИГУ НА МАЙДАН НА СЦЕНУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus