USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Які професії опановують волиняни після 45 років

30 Січня 2014 17:17
Про те, які професії обирають особи, які отримали ваучер для здобуття професійної освіти, розповіли у Волинському обласному центрі зайнятості.

Як повідомила директор центру Раїса Кучмук, здобуття професійної освіти особами старшими 45 років - це зовсім новий вид діяльності для служби та для населення, тому потрібно було витримати дуже багато нормативних вимог. Траплялися випадки, коли навчальний заклад не ввійшов до переліку, а люди хотіли в ньому навчатися, тож працівники служби зайнятості переконували волинян обирати інший навчальний заклад.

«Було складно, адже доводилося переконувати людей старших 45 років у тому, що вони мають сісти на учнівську лаву. Ці люди мають професійно-технічну або вищу освіту, але ситуація показала їм, що вони повинні здобути ще одну професійно-технічну освіту. Потрібно було освоїти кошти, не лише видати ваучер, а й організувати навчання, багатьом навчальним закладам потрібно було впровадити зміни», - зазначила Раїса Кучмук.

З її слів, люди самі назвали, які потреби існують на ринку праці. Виявилося, що найпотрібніші – трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва. Так, часто власнику причепу потрібно було здобувати категорію та документ, що засвідчує готовність працювати. Також популярною є професія плодоовочівника.

«Люди хочуть легально, сертифіковано працювати у будівництві. Так, 15 ваучерів на навчання в Луцькому національному технічному університеті видали під професії будівельної спрямованості. Люди, які почали самоорганізовуватися в об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, пішли здобувати вищу освіту в ЛНТУ, щоб грамотно керувати», - повідомила директор Волинського обласного центру зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Это клас! Показати IP 30 Січня 2014 17:32
15 ваучеров и орден на грудях!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus