USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Якщо набридло відпочивати у свята

4 Січня 2014 18:00
Багато вихідних поспіль впливають негативно на тих, хто звик багато працювати. В основному це люди 30-40 років, більшість з яких не одружені і не мають сімейних зобов'язань. Рано чи пізно, у таких людей під час довгих вихідних з'являються думка: "Час нарешті на роботу". Психотерапевт Ірина Селівановська, 41 рік, дає поради тим, хто не звик довго відпочивати, інформує Gazeta.ua.

"Буквально недавно зателефонувала знайома і сказала: "Це ж аж тиждень вихідних буде, як я без роботи? Вдома все поприбираю, але це я зроблю за два дні. А що робити далі?". Порадила їй у свята висипатись і просто нічого не робити. Організм набереться сил, і потім жінка працюватиме ще активніше", - каже психотерапевт.

"Трудоголікам треба зрозуміти, що вони - не лише гвинтики у системі механізму праці. Вони ще й чиїсь діти, батьки, чоловіки і дружини. Свята - чудесна нагода навідатись до родичів із подарунками. Це укріпить взаємостосунки в родині. Думайте про те, що ви принесете радість не лише собі, а й рідним. Це має стимулювати до контактів з родиною найбільше".

"Обов'язково виїдіть із рідними або близькими друзями на природу, поробіть красиві знімки зимового лісу. Це прибере з голови гнітючі думки, очистить розум від негатива, який накопичився".

"Навчіться отримувати задоволення від результатів роботи, а не процесу. А результат - це якраз достойний відпочинок. Розумові навантаження замініть фізичними - запишіться у спортивну секцію, відвідуйте басейн, тенісний корт. Тиждень вихідних - чудова нагода вдосконалити фізичну форму, оздоровитися".

"Під час свят намагайтеся не заводити розмов про роботу. Нехай ваші рідні та друзі вкотре переконаються, що ви здатні підтримувати розмову на будь-яку тему, що з вами їм завжди цікаво. Адже не кожен живе тим, чим живете ви. Будьте толерантними і привітними, дослухайтесь до того, про що, крім роботи, з вами хочуть поговорити".

"Якомога рідше перевіряйте робочу пошту, відкладіть обговорення робочих питань до виходу на роботу після свят. Зведіть до мінімуму все "робоче". Приберіть зі столу всі атрибути, які ви зазвичай маєте на робочому місці - нотатки, роздруківки, договори. По можливості - не відкривайте ноутбук. Ви побачите, наскільки багато цікавого і душевного навколо вас, окрім службових обов'язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Майданутим Показати IP 4 Січня 2014 20:49
А ви сходіть на майдан. Але там ті, хто ніде не працює...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus