USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Євромайдан перетворюють на позапартійний громадський рух з мільйонами членів

22 Грудня 2013 14:00
Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок оголосив зі сцени, встановленої на майдані Незалежності в Києві, про створення громадської організації. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми тут, на Майдані, оголошуємо про створення народної громадської організації «Народне об'єднання «Майдан», - заявив Тягнибок під час народного віче в неділю в Києві.

«Той хто тут у Києві - боремося в Києві, стоїмо на Майдані. Далі партизанськими методами ми блокуємо адміністративні будівлі, не даємо жити і спати спокійно тим негідникам, хто при владі. Кожен, хто повертатиметься додому, що робитиме? Створювати осередки народного об'єднання «Майдан». Це наше завдання», - наголосив лідер «Свободи».

«Ми створимо таке пекло для тієї влади, що земля у них під ногами буде горіти», - заявив Олег Тягнибок.

Як повідомляє «Українська правда», опозиція закликає створити всезагальний громадський рух з мільйонами членів, який має бути орієнтований та довготривалу боротьбу за зміну системи. Однак Рух не може бути утворенням партійних структур. Про це у своєму блозі на Українській правді заявив громадський активіст Ігор Луценко.

«Позиція команди Громадського сектору Євромайдану - кінцева мета Майдану – це зміна не тільки прізвищ, а й системи, усунення Януковича від влади та низка інших змін, які творитимуть нову систему», - підкреслив він.

Такими змінами мають стати реальне місцеве самоврядування та децентралізація фінансів, незалежне правосуддя, реформована міліція та інші.

Окрім того, один з принципів, на яких має базуватися створення громадського руху - висунення рухом єдиного кандидата у президенти, який візьме зобов'язання підписати угоду про асоціацію з ЄС та реалізувати конкретну програму зміни системи.

«Рух має бути орієнтований та довготривалу боротьбу за зміну системи з чіткими діями протягом 2015 року: розгортання боротьби проти системи у кожному селі, місті та області, захист можливості вільного вибору у 2015 році, правозахист від репресій влади та самозахист учасників руху», - йдеться у заяві представників Громадського сектору Євромайдану.

Як зазначив Луценко, структура управління громадським рухом «має відповідати настроям в суспільстві, зокрема тому, що громадськості довіряє більше людей, ніж політичним партіям».

«Рух не може бути утворенням партійних структур, а правилами руху має бути повна доступність фінансової звітності та інші атрибути прозорого управління. На таких засадах Громадський сектор готовий приєднатися до такого широкого руху», - зазначив Луценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Влад Показати IP 22 Грудня 2013 14:23
Де матеріал про Луцьке Віче?:) Опозорились, людей не було!:)
Юрко Залупельний Показати IP 22 Грудня 2013 14:30
коментар було видалено
Ігор Показати IP 22 Грудня 2013 16:48
Порожняк! Хай ідуть вже працювати, а то тільки об'єднуються і в асоціації вступають, а толку 0.
Ігор Показати IP 23 Грудня 2013 12:47
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus