USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європейські компанії хочуть легально купувати український бурштин

10 Березня 2017 19:28
Європейські компанії, які працюють з українським бурштином, зацікавлені у придбанні легально видобутого сонячного каміння з України.

Про це в коментарі "Правді" розповів заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк в рамках роботи виставки Amber Trip у Вільнюсі, Литва.

"Міжнародним компаніям цікавий український бурштин, бо більшість виробництв використовує саме український бурштин, який потрапляє в Європу, в основному, нелегально. Проте європейські компанії набагато більше зацікавлені купувати бурштин законно і напряму в українських видобувних компаній", - зазначив він.
Українська делегація в Литві
Анатолій Капустюк - ліворуч

Анатолій Капустюк додав, що КП "Волиньприрподресурс" планує в цьому році добути близько 50 тон бурштину. Промислова ж потужність підприємства становить 120 тон на рік.

"На таку потужність підприємство вийде орієнтовно у 2022 році, відповідно до затвердженої програми. На сьогодні КП "Волиньприродресурс" є найбільшим ліцензованим підприємством України з видобутку бурштину. Загальна ліцензійна площа по чотирьох спеціальних дозволах становить близько 51 000 га", - сказав заступник директора підприємства.

Комунальне підприємство готове запропонувати європейському ринку попередньо оброблений бурштин за форвардними контрактами.

"Після попередніх переговорів, з КП вже готові співпрацювати деякі європейські компанії. Йшла мова про реалізацію не сирцю, а попередньо обробленого бурштину", - зазначив Анатолій Капустюк.

Нагадаємо, що 2 лютого 2017 року КП "Волиньприродресурс", яке було створено Волинською облрадою, отримало чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння. З коштів, які будуть надходити в комунальне підприємство, 25% йтимуть на користь села, 25% - в районний бюджет і 50% - в обласний.

Фото сонячного каміння - з виставки Amber Trip у Вільнюсі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ну й Показати IP 10 Березня 2017 20:13
знов якась зайда знайде доступ до корита і почне красти народне добро, а українці як були бідними так і залишаться дідами на Богом даній землі....
Волинянин Показати IP 10 Березня 2017 23:23
Самим обрабатывать в голову не пришло
123 до Волинянин Показати IP 11 Березня 2017 07:40
Україну треба цьому навчити, поки що в нас одні рукожопи. Є звичайно люди які роблять дійсно гарні речі але..... ))
Вася Показати IP 11 Березня 2017 02:42
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus