USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юний лучанин – піаніст, спортсмен і танцюрист

16 Грудня 2018 12:30
Робочий тиждень 11-річного Дмитрика Оліферовича розписаний по годинах. Підйом – о сьомій ранку. Поспати довше не виходить навіть у вихідні, коли нема уроків у луцькій ЗОШ №15, де навчається хлопчик. Зате є заняття в Торчинській музичній школі та спортивній секції з рукопашного бою, а ще – танці.

Активний Дмитрик встигає усюди, бо не дозволяє собі навіть запізнюватися, не те що пропускати секції, пише газета Волинські Новини від 13 грудня.

«Мрію бути поліцейським, отже, маю бути дисциплінованим, – каже він. – Точно розраховую, скільки часу маю на дорогу додому чи в спортклуб, що маю залишити удома, а що взяти з собою».

За уроки школяр сідає о пів на восьму вечора. Викроює час і для гри на фортепіано. Щоб не докучати сусідам, не займається після 21:00. Відбій у Дмитрика – о 23:00.

Мама юного вундеркінда – викладач Торчинської музичної школи. Нині Тетяна Сергіївна перебуває у декретній відпустці, доглядає молодшого синочка. За словами жінки, дорослі не нав’язують Дмитрику жодних уподобань. Син охоче відвідує всі заняття, бо йому це цікаво. А про те, що працює наполегливо, свідчать численні дипломи та грамоти. Дмитрик постійно бере участь у конкурсах різного рівня – шкільних, районних, обласних і всеукраїнських.

Нещодавно юний піаніст отримав чергову перемогу на міжнародному фестивалі-конкурсі «Барвиста осінь», що відбувся у Києві. Дмитро Оліферович посів перше місце в номінації «Інструментальний жанр фортепіано» (ІІ вікова категорія). І це ще один вагомий результат наполегливих занять піаніста.

«Ця перемога – не тільки моя. Вона стала можливою завдяки моїй вчительці фортепіано Ользі Володимирівні Козирській. Адже перші чотири роки я навчався у Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена. Вже два роки навчаюся в Торчинській муз школі», – розповідає хлопчик.

Дмитрик не раз брав участь у всеукраїнських конкурсах «Зимова фантазія», «Квітуча Україна». Поїздки до столиці влітають батькам у копієчку, однак вони вважають, що найкраща інвестиція – всебічний розвиток дітей.

Крім фортепіано, Дмитро опановує гру на гітарі, співає в ансамблі «Соломрія», займається бальними танцями в ансамблі «Юність». Але найбільше захоплення хлопчика – рукопашний бій. У Всеукраїнських змаганнях другого юніорського розряду він виборов перше і друге місця. Зізнається, що таких результатів досягнув завдяки регулярним заняттям із тренером Дмитром Грисюком.

«Канікули у сина бувають лише півтора місяця влітку. Тоді ми всією родиною їдемо на дачу. Там Дмитрик катається на велосипеді, грає у футбол, купається, ходить з дідусем рибалити, – каже мама. – Радію, що син не зависає в соцмережах, а рухається і розвивається».

Через два роки Дмитрик закінчить музичну школу. Каже, тоді ще більше уваги приділятиме спорту, адже планує вступати у військовий ліцей. Бо справжні поліцейські мають бути сильними й витривалими.

Оксана КУЦИК

Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus