USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З 1 січня українці їздитимуть до Росії за новими правилами

31 Грудня 2013 21:53
З 1 січня 2014 року набуває чинності нове законодавство Російської Федерації про порядок в'їзду і виїзду з РФ, а також про правове становище іноземних громадян у Росії, інформує Дзеркало тижня з посиланням на прес-службу МЗС України.

З нового року термін тимчасового перебування у Росії іноземних громадян, які прибули до РФ у порядку, що не вимагає отримання візи (в тому числі, громадяни України), не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду у 180 днів, за винятком випадків, передбачених федеральним законом, а також у разі, якщо такий термін не продовжено відповідно до законодавства.

Якщо іноземець під час свого попереднього перебування у Росії перевищив термін перебування до 90 днів сумарно протягом кожного періоду в 180 днів, йому заборонено в'їзд до Російської Федерації терміном на 3 роки з дня виїзду з Росії.

Громадяни України і Росії можуть в'їжджати, виїжджати і пересуватися територією двох держав без віз із дотриманням правил перебування, що діють у цій державі, за документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. При цьому, громадяни України та Росії звільняються від реєстрації у компетентних органах за місцем їхнього перебування на території іншої держави, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в'їзду на територію іншої держави, за наявності у них міграційної картки з позначкою органів прикордонного контролю, проставленої при в'їзді на територію держави перебування.

МЗС України звертає увагу громадян України, які планують свої закордонні поїздки до РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування та наслідки порушення режиму перебування у Російській Федерації.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року українці зможуть в'їхати до Росії тільки за наявності закордонного паспорта.

Варто відзначити, що з жовтня в Євросоюзі змінився також принцип підрахунку днів за шенгенською візою. Тепер на території країн Шенгенської угоди можна провести максимум 90 днів протягом періоду у 180 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus