USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відсьогодні можна змінити оператора без зміни номера телефону. Як це зробити

1 Травня 2019 09:29
З 1 травня українці зможуть переносити свій номер при зміні оператора. Ця послуга має назву MNP (Mobile Number Portability – перенесення мобільного номера).

Як пише видання AIN.UA, за кордоном вже давно користуються MNP. В Україні про це говорять вже кілька років, однак із її запровадженням виникли певні труднощі.

В Україні відповідний закон прийнятий ще в 2010 році, але її включення постійно відкладали.

Як працюватиме MNP?

Ця функція працює завдяки роботі централізованої бази даних, де є інформація про усі збережені номери. Тож номер будуть переносити з однієї мережі в іншу повністю, включаючи код мережі оператора (перші три цифри). Послуга буде доступною для усіх абонентів.

Як налаштувати послугу?

Користувачеві потрібно зареєструватися, надавши SIM-карту та документи (паспорт, права, податковий номер тощо). Після цього потрібно буде подати заявку оператору. Юридичні особи можуть подавати групові заявки на перенесення номера. Після цього абонент отримує нову SIM-карту зі старим номером.

До речі, якщо інший абонент буде дзвонити на цей номер, він буде чути голосове повідомлення про це. Перевірити, чи був номер перенесений, можна буде за допомогою USSD-запиту.

Як вже повідомили в «Київстар» та «Vodafone Україна», ця послуга для абонентів буде безкоштовною. При переході в нову мережу абонент зможе сам вибрати собі тариф. Важливо, що кошти зі старого рахунку не перенесуться автоматично. Аби їх перенести, потрібно звернутись до старого оператора і подати відповідну заяву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Просто Показати IP 16 Квітня 2019 12:00
Раніше ясно було було з перших цифр номеру на який оператор ти телефонуєш. І чи не зніме в тебе додаткову плату за дзвінки на інші оператори. А як зараз????!!! Можливо я темна людина. Поясніть будь ласка....
Тор Показати IP 1 Травня 2019 13:05
Будуть телефонувати колектори-вимагачі посилайте їх в, або на!!!!
Олександр до Тор Показати IP 2 Травня 2019 01:16
Якщо я правильно зрозумів, то перші три цифри мобільного номеру будуть змінюватися згідно мобільного оператора, тобто +(380) хх-12-34-5, де хх - це код оператора. Наприклад: +(380) 97-12-34-5 - Київстар +(380) 66-12-34-5 - Vodafone +(380) 63-12-34-5 - Lifecell Дякую за увагу!
Deather до Олександр Показати IP 3 Травня 2019 08:33
Ні, код оператора незмінний, в голосовому повідомленні до виклику автовідповідач повідомить, що дзвоните на такого-то оператора.
Саша Показати IP 1 Травня 2019 19:49
подзвонив з київстара на київстар а це вже мтс - всі гроші зняло, класс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus