USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З Луцька – піше паломництво до чудотворного образу

17 Серпня 2015 18:32
Чудотворний образ Богоматері «Одигітрія» єпархія вшанує 23 серпня. Напередодні з Луцька паломники пішки вирушать у село Тростянець Ківерецького деканату, в храм Святої Трійці, як це відбувалося щороку.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

23 серпня єпархія вшанує чудотворний образ Богоматері «Одигітрія». Напередодні з Луцька паломники пішки вирушать у село Тростянець Ківерецького деканату, в храм Святої Трійці.

Прочани збираються 22 серпня, в суботу, о 7.00 біля кафедрального собору Святої Трійці. Докладніша інформація для охочих долучитися – у Юрія Нечипорука за тел. (050) 196-17-71.

Урочисте Богослужіння в тростянецькій церкві розпочнеться в неділю об 11.00.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла його очолить єпископ Володимир-Волинський Матфей.

Духовна консисторія, настоятель парафії протоієрей Сергій Ледвовк запрошують розділити радість празника на честь великої святині нашого краю.

Іконографічний тип Богородиці «Одигітрії» («Путівниці») протягом століть був найпоширенішим образом на Волині, що втілював ідею заступництва та милосердя Богоматері. Своєрідність ікони «Богородиця Одигітрія» кінця ХVІІ століття полягає в ліризмі та м’якій жіночності образу Діви Марії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Справедливий Показати IP 17 Серпня 2015 20:11
Журналісти, чому ви не висвітлюєте новини з життя УПЦ, а лише УПЦ КП, іноді УГКЦ та УАПЦ?
коля до Справедливий Показати IP 17 Серпня 2015 21:16
а яка різниця, який патріархат поклоняється ідолам?
Кріс до коля Показати IP 18 Серпня 2015 10:45
Нет никакого высшего (над человеком) существа или сущности, которая бы могла диктовать человеку (с помощью той или иной социальной структуры), что хорошо, а что плохо, как следует поступать, а как нет. Это должен решать сам человек.
ооо до коля Показати IP 18 Серпня 2015 11:22
сам ти ідол
Галина Показати IP 17 Серпня 2015 22:08
Отець Сергій прекрасна людина, справжній український священник, який дбає про храм, відтворює історію села і краю. Здоровя йому і його сімї дружині і прекрасним трьом дітям. Так склалося, що у тяжкі для мене хвилини я знайшла підтримку в цьому храмі і була зцілена іконою Тростянецької Божої Мптері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus