USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З ОСББ Луцька знімуть тягар фінансування ремонту ліфтів

27 Квітня 2016 11:49
Зміни до програми капітального ремонту житлового фонду Луцька ухвалили, аби поставити в однакові умови щодо співфінансування капремонту ліфтів мешканців комунальних будинків та ОСББ.

Про це йшлося під час сьомої сесії Луцької міської ради 27 квітня.

Як повідомив член фракції «УКРОП» Микита Рабан, ідея полягає в тому, щоб послабити фінансовий тягар, що лягає на мешканців дев’ятиповерхівок, де завершується термін експлуатації ліфтів і потрібно число коштів на їхній капремонт. З проблемою зараз стикаються в ОСББ міста, тож пропонувалося на 100% фінансувати ремонт ліфтів у будинках, де створені ОСББ, за кошти міського бюджету. Однак під час засідання постійної комісії з питань будівництва висунули пропозицію щодо співфінансування капремонту ліфтів в усіх будинках у пропорції 70 на 30%.
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що справді нині існує несправедливість – ремонт ліфтів у комунальних багатоповерхівках здійснюють за кошти міського бюджету, а в будинках, де створені ОСББ, – за кошти мешканців. Для того, щоб привести всі будинки в однакові умови, пропонувалося фінансувати з міського бюджету 70% вартості ремонту ліфтів в усіх будинках.

З його слів, у рамках програми 3,3 мільйона гривень передбачено на ремонт ліфтів. Цьогоріч планують відремонтувати до 120 ліфтів, тож коштів не вистачить і наприкінці року потрібне буде співфінансування, або перенесення ремонту частини ліфтів на наступний рік. Отже, оптимальним є рішення про співфінансування 70 на 30%, що поставить в однакові умови усі багатоповерхівки.

Своєю чергою, депутат Сергій Була пропонував передбачити співфінансування у пропорції 60 на 40%, що, на його думку, дозволить більш ефективно використовувати кошти, адже мешканці прискіпливо перевірятимуть свої витрати на ремонт ліфтів.
Депутати підтримали проект рішення про внесення змін до програми капітального ремонту житлового фонду. Так, ремонт ліфтів на 30% фінансуватимуть мешканці і на 70% - міський бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ну ї журналююги Показати IP 27 Квітня 2016 13:00
пишіть правильно, ніякого тягару те було, тому що кошти виділяли лише ЖЕКАМ, а зараз якраз і вирішили 30 відсотків кинути на ОСББ, щоб платили за ремонт ліфтів. Питання, чому ж тоді ЖЕКИ не платили 30 відсотків, а всі 100% виділяли з міського бюджету?
ЛУЧАНКА Показати IP 27 Квітня 2016 13:28
А тепер ви зрозуміли,що таке ОСББ. Нам будинки і ліфти ремонтують за ці кошти,що ми платимо на утримання удинку, а ці ОСББ ще будуть з вас брати гроші за ремонт ліфтів.Тому,що ви приватники.Ніяких ОСББ. Бекайте ви самі собі.А ми зась.Буде альтернатива ЖЕКАМ
коммунал до ЛУЧАНКА Показати IP 27 Квітня 2016 14:24
не пиши дурницю, ЛУЧАНКА, якщо не розумієш суті справи: ніколи, повторюю ще раз, НІКОЛИ, ЖЕКИ не ремонтували ліфти за рахунок тарифу на утримання будинку та прибудинкової території - ці кошти виділялись із міського бюджету! Тариф не враховує таких витрат, як і не враховує проведення поточного ремонту контструктивних елементів (якщо знаєш що це таке, то зрозумієш). Заспівай, який тариф у твоєму любимому ЖКП (бо ти там працюєш), буде після 1 липня, якщо попередній розрахований виходячи із мінімальної зарплати 884 грн. А тоді будеш співати інакше, знайко!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus