USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«З Україною у серці»: в Луцьку вручили премії «Люди року-2019. Волинь»

15 Грудня 2019 19:01
14 грудня в облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка було велелюдно. Адже цього дня тут вшановували тих, хто повсякденною працею допомагає нашій країні повернути мир та економічну стабільність. Цьогоріч подія мала назву «З Україною у серці». Як зазначили організатори, її мета – підняти патріотичний дух, закарбувати в літописі Волинського краю людей, гідних поваги та визнання.

Перед церемонією нагородження номінанти та почесні гості мали нагоду приємно провести час, поспілкуватися, насолодитися музикою й келихом ігристого вина. Окрім того, усі охочі могли долучитися до благодійної акції «Бог у серцях»: пожертвувавши кошти, які буде передано на потреби дитячих будинків, під час лотереї можна було виграти призи від партнерів дійства.

«Як на мене, головне багатство нації – її люди. Ті, хто своєю творчістю, мудрістю, талантами генерують ту національну ідею, стають гордістю для нинішніх і прийдешніх поколінь, – переконана голова Волинської облради Ірина Вахович. – Через те в Україні вже понад 20 років є така церемонія відзначення найкращих у багатьох сферах діяльності. Велика шана й подяка організаторам, спонсорам, проєктним менеджерам, експертам і всім, хто стає будівничим такого п’єдесталу вшанування волинян. Ця справа, на мою думку, є дуже потрібною. Адже це те, що надихає. Це ті миті, які запам’ятовуються.
Такі церемонії – це генерація позитивних емоцій, які нині дуже потрібні. У 2008 році я сама була номінанткою у галузі «Наука», захистила тоді докторську дисертацію. І ви знаєте, ця відзнака для мене є однією з найцінніших».

«Я вважаю, що патріотичне свято, коли ми вшановуємо волонтерів, військових капеланів, дуже потрібне, особливо в сьогоднішніх умовах, – каже народний депутат Вячеслав Рубльов. – Ми нагадуємо, що в країні триває війна, і при цьому вшановуємо тих людей, які нас захищали. Це вкрай важливо. Окрім того, учителі, медики теж достойні визнання за їхні досягнення. Патріоти – це ті, хто на своєму місці робить усе для того, аби наша країна жила й процвітала».
«На цьому етапі розвитку наша країна перебуває у постійному стресі. Тож такі заходи, як сьогодні, потрібно проводити передусім для того, щоб звернути увагу на те, що і в такі важкі часи люди щось роблять, – зауважив перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад. – В окремих галузях наші люди виявляють себе з найкращого боку. Я вже втретє на такому святі й гадаю, що воно не останнє. Бо достойних людей треба відзначати».
«Те, що в нас відбуваються такі заходи, дає позитивний результат, тому що люди не лише хочуть визнання від влади, вони ще й хочуть визнання публічного, інформаційного. У нас є бренди, які нині неймовірно успішні, але ми про них фактично не знаємо. У нас є люди, які досягли великих висот, але, знову ж таки, їх знає певний сегмент волинян. А такі заходи дають можливість усім почути про тих людей, які стали найкращими в тій чи тій сфері діяльності. Ми маємо знати своїх найкращих, найуспішніших людей, аплодувати їм і дякувати», – вважає секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
«Не перший рік беру участь у цьому заході. Цьогоріч маю честь нагороджувати спортсмена року, – розповів засновник волонтерського центру «Серце Патріота» Сергій Балицький. – Такі заходи треба проводити. Ми часто спілкуємося з бійцями на сході й точно знаємо, що такий-от релакс потрібен. Вони там стоять, щоб нас захищати, а ми тут для того, щоби працювати. Маємо рухатися вперед, адже життя не стоїть на місці».
«Коли чесно, я вагався, чи приходити на сьогоднішній захід, чи переступати межу… Адже тільки вчора знову ховали захисників. Але я знаю багатьох номінантів-атовців, і один з них, Юра Букія, переконав мене, що варто іти, – зізнається адвокат і волонтер Василь Нагорний. – Цим ми не применшимо свою жалобу. І все, що зараз можемо, – це помолитися, допомогти сім’ям загиблих. Я прийшов сюди не так заради себе, як заради того, щоби підтримати хлопців, які заслуговують на нагороди. Це моя улюблена 51-ша бригада, мій улюблений підрозділ «Колос», і мені важливо їх підтримати».
«Як не крути, а життя триває, – каже санітар-розвідник батальйону «Колос» 51-ї ОМРБ Юрій Букія. – Мене відзначили в номінації «Герой ХХІ століття». Та я ж не один такий. Тут є люди, як роблять добрі справи для Волині, для держави. І вони гідні пошанування».
«Для мене це перший досвід участі в такому заході, – ділиться юний співак Ярослав Карпук. – Дуже хвилююся, адже вперше номінований на таку премію. Приємно, що сьогодні ще й співатиму для всіх цих чудових людей».
«Викладаю в школі інформатику з 1985 року, маю чимало вихованців-призерів обласних та всеукраїнських олімпіад. І якогось секрету успіху тут нема. Просто треба дати дитині ази, поштовх, а далі вона й сама впорається. Завжди кажу вихованцям: не святі горщики ліплять – це по-перше, а по-друге – треба працювати самостійно, бо без цього жодних досягнень не матимете. Нині важливо, щоб діти ставали успішними в житті. На сьогодні мої випускники працюють у найкращих ІТ-компаніях України й зарубіжжя, деякі організували свої фірми. Приємно, що мою роботу оцінили», – розповів учитель інформатики Віталій Давидюк з Горохова.
Капітан медичної служби, кандидат медичних наук, начальник неврологічного відділення Луцького військового госпіталю Таїсія Криворучко, яку номінували на «Подвиг року», героїнею себе не вважає: «Коли горів госпіталь, я була на чергуванні й просто виконувала свою роботу. У тому, що ми дуже швидко змогли евакуювати всіх пацієнтів, не лише моя заслуга, а й усього персоналу. Нас Бог уберіг від втрат. Чи страшно було? Страх прийшов уже після всього, а тоді, під час пожежі, думала тільки про те, щоби всі лишилися живими. Ті хвилини, здавалося, тягнулися дуже довго. Мені здається, я побувала в кожному кутку госпіталю. А з’ясувалося, що евакуація тривала 15 хвилин. Те, що номінували на «Подвиг року», для мене стало цілковитою несподіванкою».
Власне церемонія нагородження, ведучими якої були Сергій Скулинець та Вікторія Поліщук, розпочалася із найчисельнішої номінації – «Герої ХХІ століття». Перед оголошенням імен героїв присутні в залі мали нагоду переглянути відеоролик про них, а по тому хвилиною мовчання усі вшанували загиблих.
Отож, «Героями ХХІ століття» стали боєць Добровольчого українського корпусу, батальйону спецпризначення «Донбас Україна», солдат 54-ї бригади ЗСУ Дмитро Корецький, старший лейтенант Руслан Ткачук, доброволець роти «Світязь» Михайло Талімончук, майор у відставці Руслан Уніфонтович, санітар-розвідник батальйону «Колос» 51-ї ОМРБ Юрій Букія, військовий капелан, декан Камінь-Каширського району, протоієрей Володимир Мицько, майор Леонід Єфремов, сержант 51-ї ОМБР, ветеран війни Богдан Ушарук, підполковник поліції Ігор Заболотний, старший сержант В’ячеслав Оксентюк.

Волонтером року став правозахисник Василь Нагорний.

У номінації «Вчитель року» відзначили вчителя інформатики НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – гімназія» м. Горохова Віталія Давидюка.

Лікарем року визнали офтальмолога, керівницю Центру мікрохірургії ока на базі ВОДТМО Маргариту Потягайло.
У номінації «Будівельник року» переміг голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха.

Брендом року було визнано ТМ «Жасмін Лінжері» на чолі з Оленою Очеретною.
Правоохоронцем року став полковник поліції Сергій Козак.
У номінації «Подвиг року» нагородили капітана медичної служби, кандидата медичних наук, начальника неврологічного відділення Луцького військового госпіталю Таїсію Криворучко.
Благодійником року назвали голову німецького фонду «Чорнобильська допомога» Риту Лімрот. Вона не змогла бути присутньою на святі, тож почесну нагороду від її імені забрали лікарі ВОДТМО Руслан Жиленко та Ігор Дородних.

У номінації «Юна гордість року» перемогу здобув срібний призер шоу «Голос. Діти» Ярослав Карпук. Хлопець із неймовірним голосом виконав для присутніх одну з пісень, яка проклала йому шлях до талант-шоу.
У номінації «Патріот рідного краю» відзначили майстра спорту України з кікбоксингу, кандидата юридичних наук Олега Мандзюка.

Професіоналом року визнали консультанта з юридичних питань Асоціації міст України, доктора політичних наук Валентина Малиновського.
У номінації «Спортсмен року» перемогла майстер спорту з боксу, чемпіонка України з кікбоксингу, чемпіонка світу Софія Неділько.
Бізнес-леді року стала генеральний директор «Жасмін Лінжері» Олена Очеретна.

У номінації «Європейська якість року» найкращою стала компанія MaxiFOOD, що спеціалізується на продажу відбірних вин з Італії, зокрема торгової марки Fragolino Novellina, що ним пригощали гостей імпрези.

В номінації «Торгова марка року» перемогла ТМ «М’ясний дар».

Господарником року визнали голову Підгаєцької ОТГ Юрія Семенюка.

А в номінації «Аграрій року» найкращим став Володимир Яренчук, який очолює фермерське господарство «Перлина Турії».

Цього вечора і від номінантів, і від почесних гостей лунало багато вдячних слів, було багато щирих емоцій та теплих рукостискань. А чудовий настрій усім присутнім дарували виступи колективу SpivanochkaShow, Сергія Скулинця, Уляни Степаненко, Ярослава Карпука, гуртів Re_Lab і Jazz-Mix.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
95 оаебр Показати IP 15 Грудня 2019 20:31
Бачу герої з 51 омбр проявляються чомусь тут у 2019 році а не там у 2014 році.
gyrygt Показати IP 15 Грудня 2019 22:27
Нагородити можна було весь персонал госпіталю, але ні в якому разі не Таїсію Криворучко. Причина проста - коли в твоїй установі пожежа, а ти відповідальна за персонал та хворих, то треба відразу дзвонити на 101, а не панікувати, заставляти підлеглих гасити її вогнегасниками, і навіть переконавшись, що це не допомагає все одно вперто не повідомляти МНС.
Українець до gyrygt Показати IP 16 Грудня 2019 02:51
Так її завданням було максимально пізно викликати пожежників, щоб дах госпіталю вигорів ущент. Це ж був елементарний підпал, це всім адекватним людям зрозуміло. За це їй і "віддячили" - зробили "людиною року" і вручили відповідну грошову премію за бездоганно виконане завдання.
Учасник Показати IP 15 Грудня 2019 22:39
А попів скільки ? Скрізь лізуть, аби засвітитися. Де бабло , там і вони. А «номінанти « там засівали щедро.
Волинянин Показати IP 15 Грудня 2019 23:08
Хто ці всі люди?
Українець до Волинянин Показати IP 16 Грудня 2019 02:52
Ніхто. Точніше навіть ніщо.
Волинянину Показати IP 16 Грудня 2019 08:27
Ці люди нікому не відомі. Хіба що тим, кому вони платили бабло за "перемогу" на номінації.
Активіст Показати IP 16 Грудня 2019 09:33
А Павла Шеремета хвилиною мовчання вшанували?
Москів Показати IP 16 Грудня 2019 09:54
Цікаво скіки коштувало звання людина року?
Г - П Показати IP 16 Грудня 2019 12:39
Це пропаганда сексуальних меншин. Присутність Присяжнюка з Г - Полонки цьому підтвердження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus