USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З вини банку лучан записали до боржників, – енергетики

5 Серпня 2011 12:36
Волиняни, які у червні цього року заплатили за спожиту електроенергію через деякі відділення «Західінкомбанку», потрапили до списку неплатників.
Йдеться про Володимир-Волинське, Ківерцівське і Луцьке відділення ПАТ «Західінкомбанк». Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Волиньобленерго».
Справа в тому, кажуть тут, що гроші споживачів вчасно не надійшли енергетикам, хоча за умовами договору між цією фінансовою установою і енергопостачальником передбачено, що кошти отримані від споживачів електроенергії переказуються банком на рахунок відповідної філії ПАТ «Волиньобленерго» щоденно, але не пізніше наступного робочого дня від дати платежу.
Зокрема, у червні лучани через відділення цього банку заплатили 59 тисяч гривень, а на рахунок Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго» надійшло лише 39 тисяч гривень.
Банк порушив платіжну дисципліну, запевняють у «Волиньобленерго», а енергопостачальник застосував до споживача фінансові санкції, а також припинив енергопостачання.
Крім того, у відділенні «Західінкомбанку», що в приміщенні ТЦ «Гостинець», приймали платежі мешканців міста Луцька за додаткову плату.
Тим часом, кажуть у прес-службі «Волиньобленерго», витрати на прийом та обробку платежів населення за електроенергію мають бути безкоштовними для споживачів – їх оплачує енергопостачальник.
У зв’язку з численними порушеннями, стверджують у «Волиньобленерго, вони розривають договір з 1 вересня з ПАТ «Західінкомбанк» щодо прийому платежів населення за електричну енергію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2011 13:44
"Банк порушив платіжну дисципліну, запевняють у «Волиньобленерго», а енергопостачальник застосував до споживача фінансові санкції, а також припинив енергопостачання." А які компенсації передбачені споживачу? Чому про це мовчать? Споживач знову безправний?
Вася Показати IP 5 Серпня 2011 22:54
В Ківерцях ПАТ "Західінкомбанк" відділення не має і ніколи не мав.Енергетики щось напутали...І взагалі,тут щось не те...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus