USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Волиньгаз Збут» змушений подавати на боржників до суду*

23 Листопада 2020 15:49
З початку 2020 року ТОВ «Волиньгаз Збут» передав до суду близько 400 справ щодо стягнення простроченої заборгованості за споживання газу. Незабаром це число може значно зрости. Компанія вже направила понад 5 тисяч досудових попереджень споживачам, які не сплачують за газ більш як три місяці.

Заборона Уряду на період карантину нараховувати пені й штрафи за несплату житлово-комунальних послуг та припиняти надання цих послуг у разі їх несплати, значно вплинула на рівень платіжної дисципліни. Багато споживачів сприйняло це як своєрідний дозвіл не платити за «комуналку».

Упродовж трьох місяців борг волинян за природний газ зріс на 80 мільйонів і становить 400 мільйонів гривень. А за використаний у вересні газ розрахувалося лише 47% клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут».

«Ситуація, що склалася на Волині із заборгованістю – катастрофічна. Просимо всіх, хто має прострочені платежі, погасити їх найближчим часом. Інакше ми будемо змушені звертатися до суду. А це призведе до додаткових фінансових витрат. Окрім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір – до 2 102 гривень. У разі невиконання судового рішення в добровільному порядку, справа передається до виконавчої служби. Тоді боржник має сплатити ще й виконавчий збір – 10% від суми заборгованості», – зазначає директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

«Волиньгаз Збут» нагадує, що, сплачувати за спожите блакитне паливо треба щомісячно, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за розрахунковим. Зробити це клієнти «Волиньгаз Збуту» можуть будь-яким зручним способом: в онлайн сервісах компанії (Особистий кабінет, Viber та Telegram боти, мобільний додаток); у відділеннях банків; за допомогою банківських терміналів самообслуговування; у відділеннях Укрпошти. Зауважте, окрім суми платежу споживачі сплачують комісію, яку встановлює банк або платіжний сервіс.

Також у Луцьку функціонує дві каси компанії (вул. Івана Франка, 12; проспект Волі, 6), де можна cплатити за газ без комісії.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більш як 200 бюджетних установ. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дзвоніть на 102 Показати IP 23 Листопада 2020 16:23
Я знаю комунальних боржників, які десятиріччями не сплачують за комунальні послуги: за квартиру, за газ, за електроенергію, за воду холодну і гарячу, взимку не сплачують за подачу тепла до батарей центрального опалення, і нічого живуть, і ніхто їх не виселяє, ніхто не пускає їх по світу. А вони цим користуються. Прийдуть у таку квартиру комунальщики чи судові виконавці (походять походять по квартирі, відріжуть одну чи дві батереї або припинять подачу гарячої води до крану, шляхом заглушки), а в тій квартирі такий "срач такий бардак" (бо живуть в ній п'яниці, алкоголіки БОМЖі та наркомани), що заходити не хочеться, провоняєшся так, що смердіти одежа буде цілий день, хоч додому йди мийся і переодягайся. Вийдеш з такої квартири, йдеш і сам себе нюхаєш, а треба ще ж їхати на маршрутці до таких самих інших боржників, а від тебе натуральним г**ном смердить.
А як за річкою ? до Дзвоніть на 102 Показати IP 23 Листопада 2020 17:23
ОСББ у Польщі має право на виселення таких "товаріщей" у соціальне житло (після 33-х поперджень, судів і так далі. ) Там дійсно працює місцеве самоуправвлння. А у нас ? ОСББ мали бути створені ще роки 3 тому. Добрвільно-примусово. Результат ???. Немає. Тому що в нас нічого не виконується....Просто всі забили і все. Де виконавча влада ? Іноземці кажуть про нас, що ми тільки говоримо гарно. Коли до діла - повне динамо.
скептик до А як за річкою ? Показати IP 23 Листопада 2020 20:21
анекдот. Приїхала японська делегація на завод в СеРиСеРи. йдуть , їм про щось розказують, а вони час від часу кажуть : "Даааа. Дети у вас калосие". Директор заводу питає, чого вони весь час так кажуть. Японець відповідає: "Патаму цто всьо астальное ви делаете руками"
олександр Показати IP 23 Листопада 2020 16:50
а ще в нас є чиновники мільйонери, які живучи в палацах отримують субсидії
Дзвоніть на 102 "А я Показати IP 23 Листопада 2020 18:11
Про багатоповерхівки і не тільки, де створені ОСББ, я до них справ не маю, там дійсно працює будинкове місцеве самоуправління, вони такого бардака серед мешканців свого будинку не допустять, зразу боржника виявлять та викорінять. Можливо там і не має таких квартир де комунальні боржники та сім'ї з п'яницями, алкоголіками, БОМЖами і наркоманами не сплачують десятиріччями. Я зараз саме маю на увазі гуртожитки, будинки малосімейного типу, їх в м. Луцьку достатньо, де ніколи не будуть створені ОСББ і де якраз є на кожному поверсі повно квартир з такими боржниками сім'ями (раніше судимі, алкашня, БОМЖі та наркомани). Через таких ось неблагонадійних сімей та громадян, які проживають у малосімейних квартирах по 12 кв.метрів, 18 кв.метрів чи 22 кв.метрів і не сплачують роками за послуги (газ, світло, холодну і гарячу воду), і страждають інші порядні громадяни всього будинку.
Ігор луцький до Дзвоніть на 102 "А я Показати IP 23 Листопада 2020 21:04
В старих будинках ,де створено ОСББ,хватає наріків,аліків,неадекватів і боржників.ОСББ ніякого відношення до грошей луцьктепло,водоканал,волиньгаз ітд. не має.
вже Показати IP 23 Листопада 2020 18:22
почали додавати проценти споживачам по так званих температурних коефіцієнтах які ще при солодкому два рази забороняли.і суди програли газзбути?цей рік знову?
Отакої Показати IP 23 Листопада 2020 19:27
Боржник -це хто???Хто не платить по індивідуальному лічильнику(Закон),чи ті,кого ви "призначили"своїми недолугими,протизаконними діями,тоді вперед,до суду(які аргументи???).Лічильник в кожну квартиру(за рахунок надавача,а споживач(товару)покупець діє відповідно до законодавства України.Так що не маніпулюйте і не вводьте в оману

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus