USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

За борги житло ніхто не забиратиме, - Мінрегіонбуд

16 Червня 2016 17:40
Відбирати квартири при наявності боргів за комунальні послуги не будуть. Про це в ексклюзивному коментарі журналістам Інформаційного агентства «Правда» розказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

«Якщо ви чекаєте, що я скажу, що квартиру заберуть – ні, квартиру не заберуть», - сказав він.

Заступник Міністра додав, що є категорія людей, які ніколи не сплачують рахунки за комунальні послуги. Держава судиться з ними. Крім того, практику претензійної роботи продовжуються, тому що це єдиний законний спосіб стягування боргів за ком послуги.

"Є заборгованості людей, які працюють в бюджетній сфері. Це сьогодні по закону не заборонено до 20% від заробітної плати забирати на житлово-комунальні послуги. Якщо людина безробітна, вона повинна зареєструватися на біржі для того, щоб отримувати соціальну допомогу. Там буде працювати повний механізм пільг і субсидій", - додав Едуард Кругляк.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор комунального концерну «Центр комунального сервісу» Катерина Саркісова заявляла, що комунальні підприємства зможуть судитися за майно мешканців, в яких більше 14,5 тисячі гривень боргу. Нерухомість можуть арештувати, а потім і вилучити.

Додамо, в Україні вперше за комунальні борги пустили з молотка квартиру. У Луцьку власник двокімнатної квартири заборгував понад 40 тисяч за комірне і виконавча служба не змусила себе чекати. Квартиру продали на аукціоні за 450 тисяч гривень.

Місцева влада переконує - це була лише перша ластівка, незабаром й інші мешканці Луцька можуть лишитися без даху над головою. Проте переконує виселятимуть лише віп-боржників.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОДЕКС НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ ВИСЕЛЕННЯ, - ЕКСПЕРТ ПРО ПРОДАЖ КВАРТИРИ ЗА БОРГИ У ЛУЦЬКУ

Та попри обіцянки мера Луцька Миколи Романюка, першу квартиру відібрали в пенсіонера. Продали її значно дешевше за ринкову вартість, чоловіка залишили просто неба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 17 Червня 2016 07:41
так могут отбирать или нет????
ніка Показати IP 17 Червня 2016 12:32
якщо не забирають за бори квартиру то чого в луцьку забрали це законо чи ні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus