USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кодекс не передбачає виселення, - експерт про продаж квартири за борги у Луцьку

23 Травня 2016 21:21
Втратити квартиру через борги за комунальні послуги – неможливо. Так директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко прокоментував продаж квартири за борги у Луцьку.

Про це інформує 24 канал.

Житловим кодексом України не передбачено виселення за несплату комунальних боргів. Але ініціатива КМДА щодо реструктуризації таких боргів – цілком нормальна. Комунальники завжди залякують.

Щодо продажі квартири в Луцьку за комунальні борги – це єдиний випадок. Це елементарне залякування з боку уряду, який боїться підвищення тарифів, щоб не викликати комунальні бунти. Однак це суперечить Житловому кодексу, і. думаю, прокуратура повинна в це втрутитися, – зазначив експерт.

Нагадаємо, двокімнатну квартиру в Луцьку, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, продали на організованому виконавчою службою аукціоні більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Зовсім інше, вважає Сергієнко – договір про реструктуризацію боргів, запропонований КМДА. Процедура існує давно і розрахована, в першу чергу на тих, хто хоче отримати субсидію. У другу – вибивання боргів комунальниками.

Якщо у вас є борг, то отримати субсидію ви зможете лише за умови, що складете договір про реструктуризацію. Раніше це було на рік-два. Зараз збільшили до п’яти. Щомісячно ви сплачуєте незначну суму. І при цьому отримуєте субсидію, – говорить аналітик.

Щодо якості комунальних послуг, то, нагадав Олександр Сергієнко, існує національний регулятор з енергетики та комунальних послуг – НКРЕКП, який кожному підприємству – «Київодоканалу» чи «Теплокомуненерго» видає ліцензію, де обумовлює всі необхідні параметри щодо якості.

Але у нас немає житлово-комунальної інспекції, яка б контролювала якість послуг. Її знищив режим Януковича. Зараз, коли високі тарифи, завдання уряду – створити таку інспекцію, яка б оперативно контролювала надання ЖКГ-послуг. Механізм про правила надання послуг, який існує нині – замилювання очей. Цинізм найвищого ґатунку. Він дуже розтягнутий у часі, і фактично - це профанація. А треба, щоб громадянин мав можливість звернутися в комунальну інспекцію, яка б приїхала протягом години-двох, зробила заміри і виставила претензії до «Київенерго» або «Київводоканалу». Оце дієвий механізм, – переконаний Олександр Сергієнко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Іван Показати IP 23 Травня 2016 22:33
Скоріше за все, продали за згодою власника. А він за виручені гроші дешевшу купить.
Анонім до Іван Показати IP 24 Травня 2016 00:49
ага, і добровільно віддав 10% виконавчій службі "за послуги"
Ірина до Іван Показати IP 6 Червня 2016 12:33
А це не ви, Іване,купили ту квартиру?
Юрист Показати IP 24 Травня 2016 08:14
Я розумію риторику опозиції,яка, крім бруду, нічого запропонувати, нажаль, більше неможе...1 Це далеко не перший випадок продажу таких квартир.2 Виконавче провадження і борг у понад 40 тис. грн. виник давним давно. 3. Кваритра, за відсутності іншого рухомого майна, при сумі боргу понад 10 мін.зарплат(14500) грн. має право бути продана на аукціоні. 4.Виселення старого власника(боржника) за рішенням суду буде проводити новий власник. 5.Все згідно ЗУ "Про виконавче провадження" та Житлового кодексу. Залякування, комунальні бунти, прокуратура - це все фантазії Сергієнка.
Та до Юрист Показати IP 24 Травня 2016 10:56
бл.дь, а як же наша конституція, яка гарантує право на житло? умовчимо що вона ще багато чого гарантує, наприклад право на роботу, на навчання, на медичне забезпечення, але давно вже це все самі собі забезпечуємо і мовчимо, але клянусь, що якщо хтось припреться забирати моє житло, то там на порозі і ляже, можливо що і я теж, але не віддам, не доводьте людей до краю і до гріха.
Ірина Показати IP 6 Червня 2016 12:38
Просто знайшли жертву, яка не може себе захистити. Є люди зі значно більшими боргами, які при цьому мають великі будинки і купу грошей. Та офіційно вони числяться малозабезпеченими. Просто вони знають, кому і скільки заплатити, щоб до них не мали діла. Плюс вони можуть звернутися до адвоката, якому добре заплатять, і справа буде виграна. От і викидають на вулицю людей, які не мають змоги найняти адвоката або дати хабаря. Тільки не кажіть, що хабарництво в нас зникло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus